Hermes Eindhoven: gratis busvervoer en meer op 14-12

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Raymond
Berichten: 1126
Lid geworden op: Ma 11 Aug 2008, 21:29

Hermes Eindhoven: gratis busvervoer en meer op 14-12

Berichtdoor Raymond » Di 25 Nov 2008, 20:55

Gratis busvervoer en activiteiten in Zuidoost-Brabant op 14 december!

Met ingang van zondag 14 december 2008 is Hermes uw busvervoerder binnen het gehele SRE gebied. Om dat te vieren, bieden wij u deze dag gratis busvervoer aan. Wij laten u graag kennismaken met onze nieuwe bussen, die vanaf 14 december officieel door het SRE gebied gaan rijden.

Naast het vernieuwde uiterlijk, is onze busvloot aan de binnenzijde op verschillende punten aangepast. Wij trachten hiermee tegemoet te komen aan uw reiswensen. Zo zijn comfort en veiligheid verbeterd, met luxe zitplaatsen met extra beenruimte, geoptimaliseerde toegang voor rolstoelen, klimaatbeheersing en cameratoezicht en rijden onze bussen 'groener' doordat ze voldoen aan de EVV-milieunorm. Ook worden via een digitaal scherm in de bussen de aansluitende reistijden van de NS gecommuniceerd. Vanaf 14 december hebben wij enkele aanpassingen doorgevoerd in onze dienstregeling om de aansluiting met de reistijden van de NS te verbeteren. Onze nieuwe busboekjes & lijnennetkaarten zijn verkrijgbaar via de Hermeswinkel aan het station in Eindhoven en de VVV winkels in de regio.

Stapt u op zondag 14 december 2008 in één van onze bussen, dan ontvangt u een bonnenboekje met feestelijke aanbiedingen. Deze bonnenboekjes zijn deze dag enkel in de bus verkrijgbaar.

Trek erop uit en geniet van de feestelijke, aantrekkelijke aanbiedingen!

Bron: Hermes.nl

De eerste nieuwe bussen rijden in Zuidoost-Brabant
Eindhoven, 24 november 2008: Met ingang van 14 december aanstaande wordt de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Zuidoost-Brabant ingevoerd. Vanaf die datum rijden in de 21 regiogemeenten van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) 164 gloednieuwe bussen: 80 VDL Ambassador streekbussen, 77 MAN A73 stadsbussen en 7 MAN A23 gelede bussen.

De eerste nieuwe bussen zijn inmiddels al in het straatbeeld verschenen. Uiterlijk 14 december zijn alle oude bussen vervangen.
De nieuwe bussen zijn voorzien van veel moderne snufjes. Hermes gaat de reiziger beter informeren, meer comfort en veiligheid bieden en heeft niet op de laatste plaats meer zorg voor het milieu.

Het uiterlijk van de bussen is modern en aangepast aan deze tijd. Alle bussen zijn ook meer comfortabel. Door een lage instap kunnen mensen met bijvoorbeeld een buggy gemakkelijk instappen. De stoelen geven meer beenruimte en staan hoofdzakelijk in de rijrichting. Voor de veiligheid zijn de deuren voorzien van verlichting om ook in het donker zonder problemen in en uit te kunnen stappen. Ook zitten er in de bus speciale ‘social seats’. Deze stoelen hebben een afwijkende rode kleur en zijn bedoeld voor speciale groepen reizigers.

Zowel aan de voorzijde als aan de rechter zijkant ziet de reiziger het lijnnummer en de bestemming van de bus. Ook aan de achterzijde is het lijnnummer te zien. De grootste aanpassing zit echter binnen. Elke bus is voorzien van meerdere TFT-displays met reisinformatie. Daarop wordt vanaf 14 december aanstaande elke halte keurig aangegeven, inclusief de verwachte aankomsttijd. Bovendien worden kort voor aankomst bij een NS-station (zoals Eindhoven) de vertrekkende treinen getoond.

Als extra service wordt de naam van elke halte omgeroepen. De positie van de bus is ook op elk moment bekend, zodat eventuele vertragingen direct bekend zijn. Reizigers kunnen zo tijdig worden geïnformeerd. Deze informatie wordt ook gebruikt om op de website en op andere plekken actuele reisinformatie te kunnen bieden.

De bussen voldoen aan de EEV normering en zijn daarmee de schoonste in haar soort. Dit betekent ten opzichte van oudere bussen een flinke vermindering op van de uitstoot van CO2, NOx, NHMC en fijnstof.

Bron: Hermes.nl

Zitten een paar leuke aanbiedingen bij: gratis twee overgangskaartjes van NS van 2e naar 1e klas, een gratis dalurendagkaartje (wel beperkt houdbaar). Verder een hoop kortingen bij vooral musea en op Eindhoven Airport houden de chauffeurs een behendigheidswedstrijdje. Vind het wel een mooie zaak dat op deze manier gestart wordt :)

Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten