Breda: Bussen rijden langer en vaker

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29569
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Breda: Bussen rijden langer en vaker

Berichtdoor Daniel » Za 06 Dec 2008, 21:05

Bussen rijden langer en vaker

BREDA – Busreizigers in Breda hoeven vanaf 14 december ’s avonds minder lang op de bus te wachten. Vanaf die datum rijden de bussen ’s avonds in elk geval een keer per half uur. Nu is dat vaak vanaf half tien maar eenmaal per uur. Bovendien vertrekken de meeste stadslijnen in elk geval rond twaalf uur bij het centraal station.

Ook gaat de frequentie van een aantal streeklijnen omhoog. De bus richting Etten-Leur rijdt met de lijnen 311, 312 en 316 overdag zes keer per uur en in de spits nog frequenter. Lijn 115 richting Rijsbergen en Zundert gaat in de spits per kwartier rijden.

Richting Terheijden vervalt buslijn 117 na zeven uur ’s avonds. Reizigers naar Terheijden zijn dan aangewezen op bus 122 en 123. Buspassagiers richting Zevenbergen, Klundert en Fijnaart zijn straks aangewezen op lijn 119 richting Prinsenbeek.

Binnen Breda vervalt lijn 3 richting Ruitersbos. Deze diensten moeten worden opgevangen door streeklijn 145 naar de Klokkenberg/Galder, Meersel Dreef, die in de spits extra gaat rijden. Deze bus gaat over hetzelfde traject als lijn 3 reed.

Een aantal lijnen gaat anders rijden vanwege de afronding van het werk aan de Haven. Zo gaat lijn 6 vanaf 28 december weer via de Karnemelkstraat, Tolbrug en Nieuwe Prinsenkade. Dat betekent dat de halten Keizerstraat en Vlaszak vervallen. Ook de lijnen 11, 12 en streeklijnen 10 en 132 doen met regelmaat de Haven op verschillende plaatsen aan.

Voor lijn 11 geldt dat deze niet meer door de Blauwe Kei gaat. De haltes aan de Lange Bedde, Viveslaan en Croystraat vervallen. Hier stapten minder dan tien passagiers per dag in.

Bron: Breda Vandaag.nl
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29569
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Breda: Bussen rijden langer en vaker

Berichtdoor Daniel » Za 06 Dec 2008, 21:22

'Grootste wijziging dienstregeling sinds 20 jaar'
BREDA – Sinds februari van dit jaar zijn de planners van busmaatschappij Veolia Transport met de nieuwe dienstregeling bezig geweest. “Mensen die hier al langer werken, spreken van de grootste wijziging sinds twintig jaar”, aldus Veolia-woordvoerder Piet van den Bosch.

Vijf miljoen euro heeft het vervoersbedrijf van de provincie gekregen voor deze verbeteringen. “Geld dat de provincie twee jaar geleden heeft verdiend met de aanbesteding van het openbaar vervoer”, zo stelt Van den Bosch. “Dat wil de provincie nu verzilveren.”

Een deel van het geld wordt gebruikt voor aanpak van de dienstregeling. Zo gaan bussen vaker en later rijden. “Later, omdat mensen niet meer allemaal om zes uur thuis zijn. Het is een forse uitbreiding”, aldus Van den Bosch. “Vooral het streekvervoer rond Breda en de stadsdienst in Breda profiteert hiervan. ”

Het lijkt er op dat de gebruikers van de buslijnen er op vooruit gaan, denkt ook concessiemanager Jeanny Beerens van Reizigers Overleg Brabant. “Die indruk hebben wij ook. Er is zwaar ingezet op de streeklijnen. Het is een flinke verbetering.” Ze is blij met deze grootste wijziging voor West-Brabant sinds 20 jaar. “De vorige was een bezuiniging .”

Een deel van de vijf miljoen euro wordt besteed aan het goedkoper maken van de kaartjes. Plan is dat per 1 januari een kaartje in stads- en streekbus in de spits zestig cent gaat kosten en daarbuiten dertig cent. De kaartjes zijn dan een uur geldig. Het gaat om een proef van anderhalf jaar.

Veolia kreeg in de periode februari /maart van de provincie het verzoek de dienstregeling te bekijken. “We hebben een plan gemaakt waarin we onze visie op goed openbaar vervoer hebben neergelegd. Dat plan is goedgekeurd. Daarin hebben we het hele net bekeken, want een aantal lijnen is in het verleden onderhevig geweest aan bezuinigingen. Bovendien kunnen zaken tien jaar geleden goed geweest zijn, maar nu niet meer.”

Bron: Breda Vandaag.nl
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

playertwo
Berichten: 1001
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008, 20:01

Re: Breda: Bussen rijden langer en vaker

Berichtdoor playertwo » Za 06 Dec 2008, 21:48

In Breda rijden vrijwel alle stadsbussen 2x slechts per uur (overdag, op werkdagen), wat gewoon erg karig is voor een stad van die omvang.

Raymond
Berichten: 1130
Lid geworden op: Ma 11 Aug 2008, 21:29

Re: Breda: Bussen rijden langer en vaker

Berichtdoor Raymond » Za 06 Dec 2008, 22:46

De streekdienst gaat er wel op vooruit: de 126-127 vanaf Breda sluiten nu eindelijk op een fatsoenlijke manier aan op de treinen uit Tilburg/Roosendaal/Dordrecht. Jammer dat de dienstregeling vanuit Oosterhout naar Breda op het laatste stuk belachelijk ruim is, waardoor het probleem met veel te vroeg rijden nog steeds blijft. Verder is het een goede zaak dat 's avonds vaker gereden gaat worden.. 's avonds is het bijzonder triest daar op het moment..


Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast