'Minister voor gebruik van het Duits Lijntje'

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12506
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contacteer:

'Minister voor gebruik van het Duits Lijntje'

Berichtdoor Geert » di 18 mar 2008, 10:11

'Minister voor gebruik van het Duits Lijntje'

door Peter van Erp
VEGHEL - Peter van der Meij voelt zich gesteund door minister Camiel Eurlings in zijn streven naar snelle heraansluiting van het Duits Lijntje op het landelijke spoorwegnet.

De aansluiting is noodzakelijk om een proef met containertransport over rails naar Veghel mogelijk te maken. De Inland Terminal Veghel heeft Prorail verzocht om dit op korte termijn te regelen, maar die heeft voor zover bekend tot op heden nog niets gedaan met dit verzoek.

"Ze zitten in een lastig parket", weet Van der Meij, die namens de Veghelse ondernemers spreekt. "Prorail heeft het grootste deel van de veiligheidsvoorzieningen van het Duits Lijntje al hergebruikt in het Sloehavengebied (bij Vlissingen, red.). Er is voorbarig gehandeld." Maar voor de proef is dit vooralsnog niet van belang, vindt Van der Meij. "Waar het nu om gaat is dat ze de aansluiting mogelijk maken en dat is betrekkelijk eenvoudig te regelen. De wissel in het spoor bij Boxtel zit er nog. Het gaat om het aanbrengen van één spoorstaaf. Wij schatten de kosten van herstel op minder dan 10.000 euro."

Vorige week kaartte Van der Meij de kwestie nog eens aan bij de minister van Verkeer en Waterstaat, tijdens diens werkbezoek aan Brabant. Eurlings nam bij die gelegenheid de eerste WegwijsA2-pas in ontvangst van Van der Meij, die ook voorzitter is van het WegwijsA2-platform. "In de bus praat je nog wel eens ergens over", vertelt Van der Meij. "Ook over de mogelijkheden voor vervoer over water en spoor. Ik heb hem verteld over het voornemen om het Duits Lijntje voor containertransport te gaan gebruiken. Hij was direct enthousiast. Hij is altijd een groot voorstander geweest van multimodaal vervoer, vertelde hij me."

Van der Meij gaat komende week met deze ministeriële zegen op zak opnieuw bij Prorail aan de bel trekken om het Duits Lijntje weer aangekoppeld te krijgen.

Bron: Brabants Dagblad

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 5242
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: 'Minister voor gebruik van het Duits Lijntje'

Berichtdoor Daantje » di 18 mar 2008, 16:12

Uh, wat is het Duitse lijntje? :?:

Daan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 2963
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:50

Re: 'Minister voor gebruik van het Duits Lijntje'

Berichtdoor Daan » di 18 mar 2008, 16:14

Laatst gewijzigd door Wubbo op di 18 mar 2008, 16:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: URL gerepareerd


Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten