Gilze-Rijen: Overweg spoor wordt veiliger

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29159
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Gilze-Rijen: Overweg spoor wordt veiliger

Berichtdoor Daniel » Di 09 Dec 2008, 23:00

Overweg spoor wordt veiliger
door Maartje Huijben. dinsdag 09 december 2008 | 08:23 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 09 december 2008 | 10:18
RIJEN - De spoorwegovergangen in Rijen en Hulten worden veiliger.

Prorail neemt extra maatregelen, zodat fietsers en voetgangers niet meer zo makkelijk tussen de gesloten spoorbomen door kunnen oversteken.

Vijf overgangen in de gemeente Gilze en Rijen worden aangepast. Aanleiding is het terugdringen van het aantal ongelukken op spoorwegovergangen. "Het is landelijk beleid", meldt woordvoerder René Vegter van Prorail. "De overgangen hebben voortdurend onze aandacht. In Nederland waren er in 1985 48 aanrijdingen op een spoorwegovergang. Dat aantal moet gehalveerd. Inmiddels zitten we op twintig, maar we nemen de overgangen steeds weer onder de loep."

De overgangen bij de Vincent van Goghstraat in Rijen en de Broekdijk in Hulten krijgen nu langere spoorbomen. "De weg wordt voor fietsers volledig versperd", meldt de woordvoerder van Prorail. "Het moet mensen ontmoedigen om nog snel even over te steken."

De Julianastraat en de Oosterhoutseweg in Rijen krijgen aan weerszijden van de weg slagbomen op het fiets- en voetpad. "Nu is er alleen aan de rechterkant een spoorboom. Aan de linkerkant kunnen mensen nog gewoon het spoor op. Daar willen we van af."

Beide overgangen krijgen daarnaast een wit waarschuwingskruis op het wegdek. De overgang op de Oosterhoutseweg wordt tevens beter verlicht, zodat het voor gemotoriseerd verkeer duidelijker is dat er een overweg is. Op de Hulteneindsestraat in Hulten wordt enkel de belijning aangepast.

De werkzaamheden worden in maart volgend jaar uitgevoerd.

Bron: BN De Stem
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten