Forse toename van skimmen op station

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Forse toename van skimmen op station

Berichtdoor Daniel » Do 11 Dec 2008, 23:08

Forse toename van skimmen op station

AMSTERDAM - Het aantal gevallen van het illegaal kopiëren van pinpasgegevens via kaartjesautomaten op NS-stations is in oktober en november sterk gestegen.
Kwamen bij de Spoorwegpolitie dit jaar tot oktober nog driehonderd meldingen van 'skimmen' bij kaartjesautomaten op NS-stations binnen, in oktober en november samen waren dit er tweehonderd.

Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bevestigt de berichtgeving hierover in de uitzending van Netwerk op donderdag.

Cijfers

De Spoorwegpolitie valt onder het KLPD. Ook vergeleken met vorig jaar is volgens de woordvoerder van het KLPD sprake van een forse stijging. Over vorig jaar zijn echter geen cijfers beschikbaar.

Hoe het komt dat het aantal gevallen van skimmen opeens zo'n vlucht neemt, weet hij niet. Dit jaar zijn tot nu toe 'iets meer dan twintig' daders gearresteerd.

De meeste daders komen volgens de woordvoerder uit Roemenië. Als een melding van skimmen op het NS-station binnenkomt, wordt meteen gekeken bij het apparaat, zegt hij. "Vaak is de apparatuur die voor skimmen worden gebruikt dan al weg."

Platteland

Het skimmen via kaartjesautomaten op NS-stations gebeurt in heel Nederland, vertelt de woordvoerder. "Zowel in de stad als op het platteland." In het buitenland komt het eveneens voor.

Daarbij gebeurt skimmen niet alleen bij kaartjesautomaten op NS-stations, zegt hij. Of het illegaal kopiëren van pinpasgegevens met als doel rekeningen te plunderen ook bij andere apparaten sterk is toegenomen, weet de woordvoerder van de KLPD niet.

Bron: Nu.nl
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3532
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Forse toename van skimmen op station

Berichtdoor Ruben » Zo 14 Dec 2008, 18:37

De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.


Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten