De bus blijft door Oud Gastel rijden

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29185
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

De bus blijft door Oud Gastel rijden

Berichtdoor Daniel » Di 23 Dec 2008, 22:37

De bus blijft door Oud Gastel rijden
dinsdag 23 december 2008 | 11:54 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 23 december 2008 | 11:55

OUD GASTEL - De toezegging van de Halderbergse wethouder Jan van Hoek dat de bus door Oud Gastel kan blijven rijden, was maandagavond voor de gemeenteraad voldoende om in te stemmen met en pakket aan verkeersmaatregelen in Oud Gastel.

Ondanks aandringen van de fracties WOS en Ossenblok komt er geen rotonde op de kruising Veerkensweg-Kruidenlaan, hier komen andere ingrepen.

"Om de bus ruimte te geven, maar ook omdat er grond aangekocht zal moeten worden en dat is daar moeilijk", is de uitleg van Van Hoek.

Gert Logt van de WOS is het daar niet mee eens: "Waarom kan dat bij Villa d'Este in Oudenbosch wel? Ook daar wordt een kruispunt flink vergroot en daar heeft de gemeente wel grond voor gekocht."

Eerder deze maand zijn op een informatiebijeenkomst twee varianten van de werkzaamheden aan de bewoners gepresenteerd. De ene variant biedt meer maatregelen zoals drempels, maar maakt het Veolia onmogelijk om de busroute te behouden.

De consequentie zou dan ook zijn dat de bus uit het centrum van Oud Gastel verdwijnt en Velolia een alternatieve route opzoekt, buiten het dorp.

De tweede gepresenteerde variant is minder verkeersremmend, maar acceptabel voor Veolia. Voor zowel de bewoners van Oud Gastel als de Halderbergse gemeenteraad is er veel meer draasgvlak voor de tweede variant.

Bron: BN de Stem
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten