Goes wacht met smart op ProRail

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29399
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Goes wacht met smart op ProRail

Berichtdoor Daniel » Za 17 Jan 2009, 21:01

Goes wacht met smart op ProRail
zaterdag 17 januari 2009 | 16:29 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 17 januari 2009 | 16:32

GOES - Met smart wacht de gemeente Goes op groen licht van spoorwegbeheerder ProRail voor het plan ter verbetering van het spoortracé door de stad.

Een uitgewerkt plan is al oktober vorig jaar bij ProRail neergelegd, vertelde Hans Veerman van de gemeente Goes vanochtend. Hij deed dat tijdens een door Goes georganiseerde excursie voor omwonenden van de spoorlijn door het haven- en industriegebied van Vlissingen-Oost. ProRail moet het project onder meer beoordelen op de gekozen bouwmethode en de gevolgen voor de treindienstregeling.

Veerman had rond deze tijd een antwoord verwacht. "Maar", gaf hij aan, "ProRail is een grote organisatie. Tal van deskundigen moeten er zich over buigen. Dat kost extra tijd.'' De verwachting is dat ProRail in maart haar onderzoek klaar heeft.

Het is de bedoeling het spoor door Goes - vanaf iets voorbij de Oostmolenweg aan de oostkant van de stad tot even voorbij de spoorwegovergang in de Kloetingseweg, bij restaurant Nieuw Ockenburgh - 'in beton' te gieten. Dat zal met voorgeproduceerde, prefab-elementen gebeuren. Ook een tunnel in de Van Hertumweg bij de Agrimarkt en een fietstunnel in de Kloetingseweg maken onderdeel uit van het plan.

Volgens Veerman zal ProRail vooral scherp letten op de betrouwbaarheid van de voorgestelde bouwmethode en of het treinverkeer zoveel mogelijk doorgang kan vinden. Met name de goederenvervoerders dulden geen stillegging van het treinverkeer. Veerman sprak zelf van 'een haalbaar project' waarvoor het beschikbare budget van ongeveer veertig miljoen euro als richtprijs heeft gediend.

"Wijst ProRail het plan af'', merkte Veerman op, "dan hebben wij een groot probleem. Wordt het goedgekeurd, dan beleggen we zo snel mogelijk een informatiebijeenkomst met alle betrokkenen."

Aan de vandaag gehouden excursie door het Vlissings haven- en industriegebied namen tegen de tachtig omwonenden van de spoorlijn deel. De excursie per bus en rondvaartboot was opgezet om de omwonenden een indruk te geven van de activiteiten in Vlissingen-Oost, waarvan zij via het goederenvervoer over het spoor de gevolgen ondervinden.

Het uit te voeren spoorproject moet de geluid- en ook trillingoverlast beperken én Goes via de tunnels helpen aan ongelijkvloerse kruisingen met het spoor. Een grote toename van het aantal goederentreinen is voorzien.. Van nu ongeveer 90 per week naar 190 à 240 in 2020. De wachttijden voor de spoorwegovergangen zullen aanzienlijk toenemen. Met een tunnel in de Van Hertumweg en een fietstunnel in de Kloetingseweg is dat probleem (deels) te ondervangen.

Zet ProRail in maart het licht op groen, dan kunnen de bouwwerkzaamheden in 2010 beginnen, verwacht Veerman.

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4886
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Goes wacht met smart op ProRail

Berichtdoor Daantje » Zo 18 Jan 2009, 14:38

Waarom beperken ze deze maatregelen maar tot de helft van het spoor wat door Goes loopt? Aan de westkant van de stad worden massa's nieuwe huizen gebouwd maar daar worden dan geen geluidsbeperkende maatregelen genomen. Restaurant Ockenburgh ligt midden in de stad, nog voor het station dus ik snap niet helemaal waarom alleen voor dat gedeelte gekozen is. Een fietstunnel en een tunnel lijken me goede oplossingen. Nu staat regelmatig het verkeer in de hele stad vast door een dichte overweg. Ik vraag me wel af hoe ze dat willen realiseren want zoveel ruimte is er bij die spoorwegovergangen niet.


Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten