Geen bussen van Elkerliek Deurne naar Helmond

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Geen bussen van Elkerliek Deurne naar Helmond

Berichtdoor Daniel » Di 20 Jan 2009, 23:12

Geen bussen van Elkerliek Deurne naar Helmond
door Ingrid van Melis. dinsdag 20 januari 2009 | 02:46 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 20 januari 2009 | 22:56

HELMOND - Sinds half december rijden er geen bussen meer van het Elkerliek ziekenhuis in Deurne naar Helmond. De vervoersbedrijven Veolia en Hermes hebben in samenspraak met SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) en gemeente Deurne de busdienstregeling Deurne-Helmond namelijk aangepast. In plaats daarvan krijgen reizigers het advies de trein te nemen.

Vóór 14 december vorig jaar reden twee buslijnen langs het ziekenhuis naar Helmond. Eén lijn is opgeheven en lijn 127 gaat nu niet meer verder dan NS-station Deurne. Deze lijn rijdt nu onder de vlag van Veolia, dat het busvervoer in Limburg regelt. Hermes, vervoerder in Brabant, heeft een nieuwe lijn tussen Helmond en Deurne ingevoerd, maar deze rijdt niet meer langs het ziekenhuis.

Gemeente Deurne en Veolia schermen met lijnbus 75, die van Roermond via het ziekenhuis naar station Deurne rijdt. Vanuit daar kunnen mensen de bus of de trein naar Helmond pakken. "Aangezien er sinds 2006 ook intercitytreinen in Deurne stoppen, is het busverkeer naar Helmond minder belangrijk geworden. Het is belangrijker dat mensen vanuit het centrum van Deurne sneller bij het station kunnen komen", aldus een gemeentewoordvoerder. Het wegvallen van de rechtstreekse busverbinding levert echter een langere reistijd op. Hermes legt haar prioriteiten bij het busverkeer tussen de Helmondse pabo De Kempel en Deurne. Er zijn volgens Hermes te weinig reizigers van en naar het ziekenhuis. Het ziekenhuis liet weten geen klachten te hebben ontvangen, maar wil wel overleg met de twee busvervoerders.

Bron: Eindhovens Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten