Stakingen bij post, bus en trein treffen Limburg

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Wubbo
OVNL-beheerder
Berichten: 11190
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Stakingen bij post, bus en trein treffen Limburg

Berichtdoor Wubbo » Do 22 Mei 2008, 22:39

Stakingen bij post, bus en trein treffen Limburg

Limburg heeft dinsdag op allerlei gebieden te maken met stakingsacties. Zo rijden er buiten de spits geen bussen in de provincie, in grote delen van Limburg wordt dinsdag geen post bezorgd en in België rijden de hele dag geen treinen.
Door onze internetredactie

Dinsdag, woensdag en donderdag leggen de buschauffeurs van Veolia buiten de spitsuren het werk neer. Tijdens de ochtend- en de avondspits mogen reizigers gratis met de bus.

De chauffeurs staken uit onvrede over de opstelling van de werkgevers in de cao-onderhandelingen. De bonden hebben gekozen voor de combinatie van staken en gratis reizen als actievorm onder druk van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. In eerste instantie waren de vakorganisaties van plan om de hele dag te staken, maar daarmee zouden examenkandidaten zwaar worden getroffen. De examenperiode op de middelbare scholen begon maandag.

De staking gaat woensdag en donderdag door, als de patstelling tussen werkgevers en vakbonden blijft voortduren. De bonden organiseerden de afgelopen weken al verschillende publieksvriendelijke acties en vorige week een 48-uursstaking.

Posterijen
De stakingsacties bij TNT Post gaan volgens de vakbonden in ieder geval tot vrijdag door. Ook de voor woensdag 28 mei geplande landelijke manifestatie is nog niet van de baan. „Er moet heel wat gebeuren willen we die afblazen.”

De onderhandelingen voor een nieuwe cao liepen begin april vast. Sinds de gesprekken zijn vastgelopen voeren de postbodes- en sorteerders actie. Maandag begon een nieuwe reeks van 30-uurs stakingen bij het sorteercentrum in Den Bosch. Daardoor zal in grote delen van Limburg dinsdag minder of zelfs helemaal geen post worden bezorgd.

België
België beleeft dinsdag een 24-uursstaking bij spoorbedrijf NMBS. In het hele land rijden geen treinen. Ook de treinen van Maastricht naar Luik en Brussel rijden dinsdag niet.

Bijna duizend pelgrims die maandag met de trein uit Lourdes zijn vertrokken, komen dinsdag met een uur of vijf vertraging pas aan in Den Bosch. Door de spoorwegstaking in België moet de trein omrijden door Duitsland en kan er niet gestopt worden in Maastricht en Roermond.

Voor de passagiers van de trein is het erg ongemakkelijk, omdat velen van hen gehandicapt, ziek of anderzins beperkt zijn. Volgens een woordvoerder is er voldoende zorg in de trein aanwezig en doen de verpleegkundigen er alles aan om het de patiënten zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Gepubliceerd op: 20.05.08 11:20, bijgewerkt op: 20.05.08 17:38

Bron: Dagblad de Limburger

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3532
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Stakingen bij post, bus en trein treffen Limburg

Berichtdoor Ruben » Do 22 Mei 2008, 22:41

De titel van dit artikel lijkt alsof je een krant uit de jaren '80 open slaat, met grootschalige stakingen bij staatsbedrijven. ;)
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.


Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten