General Electric "in talks" to purchase Alstom

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

General Electric "in talks" to purchase Alstom

Berichtdoor Thom91 » Do 24 Apr 2014, 19:48

General Electric "in talks" to purchase Alstom
Written by Kevin Smith

General Electric “in talks” to purchase Alstom
GENERAL Electric (GE) is reportedly in negotiations with Alstom over a $US 13bn takeover of the French company, and is said to have the support of Alstom's majority shareholder Bouygues, which holds a 29% stake.

According to Bloomberg, which cites unnamed sources close the deal, GE and Alstom have already held talks with the French government about the proposed takeover to preemptively discuss potential political concerns. The sources state that an agreement could be announced as early as next week.

Bron

Vertaling: General Electric is met Alstom in gesprek over een eventuele overname. Grootste aandeelhouder van Alstom is voorstander.
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9305
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: General Electric "in talks" to purchase Alstom

Berichtdoor deadlock » Vr 25 Apr 2014, 01:25

Not sure if want.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Frans F
Berichten: 2116
Lid geworden op: Di 17 Dec 2013, 20:40

Re: General Electric "in talks" to purchase Alstom

Berichtdoor Frans F » Vr 25 Apr 2014, 11:36

Volgens de geruchten op de beursvloer zou de spoorwegdivisie (die al sinds november deels te koop staat) worden afgesplitst en niet meegaan in de verkoop. GE is alleen geïnteresseerd in de energietak, hoewel ze zelf ook op grote schaal locomotieven bouwen.

Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 4813
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Re: General Electric "in talks" to purchase Alstom

Berichtdoor Z2N » Zo 27 Apr 2014, 20:46

Dit verhaal wordt nog leuker:

Siemens wil de helft van zijn treindivisie ruilen voor Alstoms energietak

Het Duitse industrieconcern Siemens heeft een voorstel aan Alstom gedaan om de helft van zijn treindivisie aan het Franse bedrijf over te doen plus contanten, in ruil voor de energiedivisie van Alstom. Dat meldde de krant Le Figaro vandaag.

Le Figaro baseert zich op de inhoud van een brief die Siemens aan Alstom heeft gestuurd. Volgens de krant is Siemens bereid zijn onderdeel voor hogesnelheidstreinen en locomotieven aan Alstom over te doen en de treinen voor stedelijk gebruik te behouden. Le Figaro gaf geen details over het bedrag dat Siemens zou willen betalen aan Alstom. Siemens is producent van de ICE-treinen en Alstom bouwt de TGV.

Siemens liet vandaag weten dat het met Alstom wil praten over de mogelijkheden voor strategische samenwerking, maar gaf verder geen bijzonderheden. Het Amerikaanse General Electric (GE) zou een bod willen doen op het deel van Alstom dat onderdelen voor energie- en kerncentrales en windturbines produceert. Dat zou worden afgesplitst van de divisie die de hogesnelheidstreinen maakt.

GE-topman, Jeff Immelt, zou vandaag een ontmoeting hebben met de Franse industrieminister Arnaud Montebourg om over het bod ter waarde van 13 miljard dollar (9,4 miljard euro) te praten, maar die is uitgesteld.

Zeer sterke spelers
Naar verluidt is Siemens bereid het bod van GE op Alstom te evenaren of te overtreffen. Door het grootste deel van de transportactiviteiten bij Alstom onder te brengen, ontstaat een zeer sterke speler op dat gebied, terwijl Siemens een zeer sterke positie zou verkrijgen op energiegebied door de energie-activiteiten van Alstom over te nemen.

De Franse overheid zei beide voorstellen te zullen bestuderen. Het bestuur van Alstom komt vandaag bijeen om te vergaderen, maar wil nog geen definitief besluit nemen, aldus ingewijden.

Bron
Rèile na h-Alba a 'miannachadh thu deagh thuras!

Flickr!


Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast