Vakbond treinbestuurders legt het werk neer op 28 mei

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Vakbond treinbestuurders legt het werk neer op 28 mei

Berichtdoor Thom91 » Wo 20 Mei 2015, 15:06

Vakbond treinbestuurders legt het werk neer op 28 mei

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) heeft woensdag opnieuw bevestigd dat hij op 28 mei een 'nationale werkonderbreking' organiseert van zijn leden. Een vergadering met de directie van NMBS en HR-Rail maandag leidde niet tot resultaat.
De voornamelijk Franstalige bond, die naar eigen zeggen een vierde van de 3.800 treinbestuurders bij de NMBS vertegenwoordigt, eist onder meer een herziening van de loonschalen en het premiesysteem van de bestuurders.

De vakbond klaagt het 'horen, zien en zwijgen'-beleid van de directies aan, die volgens hem alleen maar zegt dat er geen budget is, 'terwijl ze elders enorme sommen uitgeeft aan onbenulligheden' en die alleen maar wil praten met de twee erkende vakbonden bij het spoor. 'De directies van HR-Rail en NMBS Transport negeren volledig de eisen van de treinbestuurders en met name die van de ASTB', klinkt het.

Concreet roept ASTB op tot een werkonderbeking van woensdag 27 mei om 22 uur tot vrijdag 29 mei om 3 uur ‘s ochtends. De vakbond dreigde er eerder al mee elke maand een stakingsaanzegging in te dienen.

'Onredelijke eisen'

De spoorwegmaatschappij NMBS zelf veroordeelt met klem de stakingsactie. Volgens hen stelt de bond onredelijke eisen inzake premies en loonbarema's, die het bedrijf vijftien miljoen euro per jaar zouden kosten, 'en dat in een context van besparingen.'

De NMBS benadrukt dat ze 'het totaalbeeld moet bekijken en in het sociaal overleg met alle personeelscategorieën rekening moet houden'. Ze roept de treinbestuurders ook op om 'niet in te gaan op de oproep om actie te voeren maar de verdere besprekingen over een globaal sociaal akkoord een kans te geven en te denken aan de reizigers.'

Bron en meer
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36181
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Vakbond treinbestuurders legt het werk neer op 28 mei

Berichtdoor Suus » Wo 27 Mei 2015, 15:13

Herinnering: vanaf vanavond 22:00 wordt het werk neergelegd door een deel van de treinbestuurders. Naar verwachting blijven Thalys, Eurostar en de Benelux gewoon rijden.
Rame à l'approche


Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast