Concessie Ruhr-Sieg (nu Abellio) onderhands aan DB?

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31454
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Concessie Ruhr-Sieg (nu Abellio) onderhands aan DB?

Berichtdoor Suus » Di 15 Dec 2015, 21:21

Sinds december 2007 rijdt Abellio Rail NRW de concessie Ruhr-Sieg, dit zijn de treindiensten RB 40 Essen - Hagen, RE 16 Hagen - Siegen/Iserlohn en RB 91 Hagen - Siegen/Iserlohn. Deze concessie loopt nog tot december 2019. De RB Essen - Hagen gaat daarna naar de nieuwe S-Bahn-concessie, voor de overige lijnen moet er een nieuwe concessie komen.

Nu heeft DB Fernverkehr eerder dit jaar een plan voorgesteld om vanaf 2019 een IC Frankfurt - Gießen - Siegen - Hagen - Dortmund/Münster te rijden in tweeuursdienst, maar DB wil deze intercity echter alleen rijden als de parallel lopende treindiensten aan DB Regio worden gegund. De aanbestedingsautoriteit Nahverkehr Westfalen-Lippe is nu van plan daarmee akkoord te gaan. Het zal inhouden dat de RE16 nog maar 1x/2 uur gaat rijden, en op het andere uur de intercity waarin tickets voor regionale treinen ook geldig zijn.

Abellio, dat altijd in de bovenste regionen van de kwaliteitsbarometer staat, zag deze situatie reeds in oktober aankomen en accepteert dit gedrag van DB niet, mocht in 2016 definitief besloten worden dat de onderhandse gunning doorgaat, dan gaan er zeker rechtszaken volgen. Abellio wil de concessie op een eerlijke manier verdedigen en niet kansloos verliezen. Wordt dus vervolgd.
Rame à l'approche

Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten