NMBS bestelt maximaal 1.362 dubbeldeksrijtuigen

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36727
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

NMBS bestelt maximaal 1.362 dubbeldeksrijtuigen

Berichtdoor Suus » Vr 18 Dec 2015, 15:39

NMBS zet licht op groen voor miljardenbestelling dubbeldekstreinen

Bombardier-Alstom mag voor de NMBS de nieuwe M7-dubbeldektreinen bouwen. Dat heeft de spoorwegmaatschappij bevestigd. Het gaat om maximaal 1.362 rijtuigen voor een totaalbedrag van 3,3 miljard euro. De vakbonden bij Bombardier in Brugge reageren opgelucht, maar benadrukken dat daarmee niet alle problemen bij de treinbouwer van de baan zijn.
In een eerste fase worden 445 rijtuigen besteld, voor 1,3 miljard euro. Die worden geleverd tussen september 2018 en december 2021.

De bestelling betekent goed nieuws voor de Brugse vestiging van treinbouwer Bombardier, voor wie de bestelling "van levensbelang" was.

De vakbonden bij de Brugse vestiging van Bombardier zijn dan ook opgelucht dat het order van de NMBS hun richting uitkomt. "Dit order was essentieel voor het voortbestaan van Bombardier in Brugge", reageert Peter Jacobs van ABVV Metaal.

"Het is alleszins heel positief, ook voor de tewerkstelling want met dit order is er werkzekerheid voor 200 van de 350 werknemers vanaf 2018. Het biedt wat ademruimte om ons orderboek opnieuw goed vol te krijgen, wat alle problemen zijn alleszins nog niet van de baan."
Bron: NMBS
Rame à l'approche

Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast