Sneltram gaat Belgisch Limburg 372 miljoen opbrengen

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29418
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Sneltram gaat Belgisch Limburg 372 miljoen opbrengen

Berichtdoor Daniel » Wo 10 Sep 2008, 21:09

Sneltram gaat Belgisch Limburg 372 miljoen opbrengen

Het Spartacusplan gaat Belgisch Limburg 372 miljoen euro opleveren en voor 30% meer reizigers zorgen op sneltrams, bussen en treinen. Dat blijkt uit een onderzoek van Idea Consult. De vastgoedprijzen aan de knooppunten zouden met 30 miljoen euro stijgen.

In opdracht van De Lijn becijferde onderzoeksbureau Idea Consult de socio-economische effecten van Spartacus in Limburg. De resultaten worden vandaag aan de burgemeesters voorgesteld. “Naast de stijging van het aantal reizigers met 30 procent valt vooral de welvaartswinst op: 372 miljoen euro door gewonnen tijd”, zegt directeur Bart De Fré van De Lijn Limburg. “Een afname van de reistijden leidt voor bedrijven immers tot een verhoogde bereikbaarheid en winst.”

Nieuwe jobs

De bouw van de nieuwe sneltramlijnen levert dan weer 1.863 nieuwe jobs op, achteraf komen daar nog eens de extra banen bij in de bedrijven die zich aan de knooppunten - waar snelbussen, treinen of trams samenkomen - vestigen. “De indirecte economische winst van Spartacus wordt zo nog eens geraamd op 37 miljoen: door extra vastgoedontwikkeling, mensen die meer uitgeven door de betere bereikbaarheid en de nieuwe jobs”, benadrukt De Fré.

Duur

Het onderzoeksbureau becijferde ook dat het vastgoed rond de knooppunten - onder meer Genk, Hasselt, Lommel, Neerpelt, Lanaken en Beringen - in totaal 30 miljoen euro duurder zal worden door de aantrekkelijke bereikbaarheid.

Bron: Het belang van Limburg - (http://www.hbvl.be/vindzoek/archief/Artikel_detail.asp?id={443C441C-21DD-4D97-A03F-0EB26F534E0F}&check=online)
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten