Grap leidt tot staking TEC-bussen

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29185
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Grap leidt tot staking TEC-bussen

Berichtdoor Daniel » Vr 19 Sep 2008, 23:21

Grap leidt tot staking TEC-bussen

De buschauffeurs van de openbare vervoersmaatschappij TEC van de stelplaatsen van Nijvel en Lasne, in Waals-Brabant, hebben het werk neergelegd. Ze protesteren tegen de manier waarop een van hun collega's donderdagavond een alcoholcontrole moest ondergaan.

Het resultaat van die controle was negatief. Volgens de stakende bestuurders was de controle beter op een discretere manier verlopen.

De personeelsvertegenwoordigers bespreken het voorval met de directie, maar de bussen van de twee stelplaatsen zouden niet meer uitrijden. Het incident van donderdagavond deed zich voor op een lijn tussen Eigenbrakel en Brussel. Volgens de collega-buschaffeurs trof een bestuurder een lege fles in zijn bus aan. De man nam die mee naar zijn bestuurderscabine, om zo glasscherven te voorkomen. Toen er scholieren op de bus stapten, vroegen ze de busbestuurder of hij gedronken had. De man zei voor de grap dat hij gedronken had, maar benadrukte nadien dat dat niet waar was. De leerlingen belden echter naar hun ouders, die op hun beurt de TEC Nijvel en de politie verwittigden.

De TEC stuurde controleurs ter plaatse en escorteerde de bus naar een parking voor een school. Daar stonden enkele politievoertuigen te wachten en werd een ademtest afgenomen van de bestuurder. De man bleek niets gedronken te hebben en mocht zijn weg verder zetten.

Bron: Belga via htmfoto.net
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast