Spoordienstregeling Duitsland 2020

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 43295
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Spoordienstregeling Duitsland 2020

Berichtdoor Suus » vr 28 feb 2020, 23:30

De opening van station Jaderberg tussen Oldenburg en Wilhelmshaven is inmiddels vertraagd van april naar "mogelijk in juni". Dit station zou eigenlijk in december 2018 geopend worden volgens de initiële planning van DB Netz :')

https://friebo.de/index.php/aktuell/jad ... i-losgehen
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 43295
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Spoordienstregeling Duitsland 2020

Berichtdoor Suus » za 11 apr 2020, 14:17

Transdev gaat haar merknamen in het zuiden van Beieren de komende maanden vereenvoudigen. Uit drie merken wordt één merk met vier netwerknamen.

Allereerst de Bayerische Oberland-Bahn, die tussen juni en juli van dit jaar ook nog nieuwe LINT-treinen in gebruik neemt ter vervanging van alle Talent- en Integral-treinstellen. Deze zal binnenkort als Bayerische Regiobahn Oberland door het leven gaan.

Meridian, die elektrische treindiensten rondom Rosenheim uitvoert, gaat binnenkort verder als Bayerische Regiobahn Chiemgau-Inntal. Inmiddels zijn ook de eerste revisies aan de FLIRT-treinstellen van Meridian gestart, maar onbekend is of een nieuwe huisstijl wordt aangebracht

De al bestaande Bayerische Regiobahn zal voor de twee pakketten treindiensten rondom Augsburg ook regionale namen introduceren, te weten Ostallgäu-Lechfeld en Ammersee-Altmühltal.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 43295
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Spoordienstregeling Duitsland 2020

Berichtdoor Suus » do 14 mei 2020, 10:29

Zoals elk jaar gebruikelijk is er ook dit jaar een dienstregelingswijziging in juni. Dit jaar is dat op 14 juni.

De volgende wijzigingen vinden plaats bij regionale treindiensten:
  • Abellio Rail NRW neemt de RE1 Aachen - Köln - Düsseldorf - Dortmund - Hamm over van DB Regio. Op deze lijn gaan de nieuwe Desiro HC rijden, al bekend van de RE5, 6 en 11. DB Regio en Abellio hebben al een langdurige samenwerking voor de inzet van elkaars machinisten, dit moet personeelsgebrek voorkomen.
  • Bij Abellio Rail Baden-Württemberg gaat een nieuwe fase van start, waarbij de bestaande treindiensten (RE10a/b Mannheim - Stuttgart en RB18 Osterburken - Stuttgart) verlengd wordt van Stuttgart naar Tübingen v.v.. Daarnaast gaat de IRE6 Tübingen - Stuttgart naar Abellio over. Op deze diensten moeten Talent III gaan rijden, maar Bombardier loopt extreem achter bij de uitlevering van deze treinen, waardoor het vervangend concept nog even van kracht blijft. Nieuw vanaf juni zijn dat er ook gehuurde dubbeldekstreinstammen ingezet gaan worden.
  • DB Regio blijft de contractant voor de diensten op de Rheintalbahn en gaat met nieuw materieel rijden. Op de RE Basel - Offenburg (- Karlsruhe) komen Desiro HC's te rijden, op de RB-diensten Freiburg - Basel, Freiburg - Offenburg en Freiburg - Breisach/Endingen gaan voor het eerst in Duitsland elektrische Mireo-treinstellen rijden.

Bij het Fernverkehr komen vanaf 14 juni de eerste ingekorte ICE 1-stammen in dienst met 9 rijtuigen. Deze treinen hebben daarvoor een tweede revisie gehad. Vanwege de Corona-crisis zijn een aantal treinen nog voor langere termijn ingekort, vooral veel treinen die met ICE T-treinstellen rijden moeten het zonder tweede treinstel doen. Bij de IC's zijn diverse stammen ingekort, er kunnen daardoor in sommige treinen gaten in de rijtuignummering ontstaan.
Rame à l'approche


Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten