Meer aandacht voor minder mobiele mensen bij NMBS

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Wubbo
Berichten: 11299
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Meer aandacht voor minder mobiele mensen bij NMBS

Berichtdoor Wubbo » Za 25 Okt 2008, 12:14

Meer aandacht voor minder mobiele mensen bij NMBS

Vanaf 1 november kunnen personen met beperkte mobiliteit bij de NMBS rekenen op een verbeterde dienstverlening. Bij reservatie minstens 24 uur op voorhand zal in een netwerk van 103 stations op assistentie gerekend kunnen worden, zo melden de spoorwegmaatschappij en minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte.

"In een netwerk van 103 stations wordt vanaf 1 november een dienst aangeboden waardoor rolstoelgebruikers begeleid kunnen worden van de eerste tot de laatste trein en dit zeven dagen op zeven", klinkt het in een persbericht. Reserveren moet weliswaar minstens 24 uur op voorhand gebeuren.

Echt openbaar
Vervotte hamert op het belang dat openbaar vervoer ook echt openbaar is. "Niet enkel personen met een handicap zijn minder mobiel. We moeten ook anticiperen op de vergrijzing en ervoor zorgen dat ook ouderen nog vlot de trein kunnen nemen. De trein is immers niet enkel een vervoermiddel, maar zorgt er ook voor dat sociale contacten niet verloren gaan."

De minister van Overheidsbedrijven laat ook weten met de spoorwegmaatschappijen duidelijke afspraken gemaakt te hebben over onder meer de verlaging van perrons en een vlotte toegang tot de stations.

Extra aandacht
"In 2007 werden 180.000 assistenties verleend aan mensen met een beperkte mobiliteit", zegt NMBS-topman Marc Descheemaecker. "Het is duidelijk dat deze mensen uitvoerige aandacht van ons verdienen. Dankzij dit nieuwe systeem kunnen we voor mensen met een beperkte mobiliteit de treinreis makkelijker maken. In de toekomst zullen we deze dienstverlening bovendien nog verder uitbreiden", besluit hij. (belga/adv)
24/10/08 13u22

Bron: Het Laatste Nieuws

Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast