Pagina 1 van 1

Weer vandalisme op spoor TGV in Noord-Frankrijk

Geplaatst: Zo 09 Nov 2008, 15:51
door Daniel
Weer vandalisme op spoor TGV in Noord-Frankrijk
zaterdag 8 november 2008 16:43

(Novum/AP) - Het treinverkeer op de hogesnelheidslijnen in Noord-Frankrijk heeft zaterdag opnieuw hinder ondervonden van vandalisme. Onbekenden gooiden tussen Parijs en Lille stukken betonijzer op de bovenleidingen. Er reden op dat moment drie treinen met minstens 350 passagiers die moesten worden stilgezet en omgeleid. Meer dan dertig andere treinen liepen uren vertraging op terwijl duizenden spoorwerkers werden opgetrommeld om de spoorbanen te inspecteren en de schade te verhelpen, zei spoorwegmaatschappij SNCF.

SNCF-baas Guillaume Pepy zei 'heel erg kwaad' te zijn over de sabotage, de vierde keer binnen drie weken. Hij zei dat de spoorwegen getroffen zijn door 'imbeciel gedrag'.

Minister van verkeer Dominique Bussereau drong aan op grotere politiecontrole op de spoorbanen. Hij zei dat daders die betrapt en veroordeeld worden, tot tien jaar gevangenisstraf en zware geldboetes tegemoet kunnen zien.

Bron: Elsevier

Re: Weer vandalisme op spoor TGV in Noord-Frankrijk

Geplaatst: Zo 09 Nov 2008, 19:00
door Wubbo
Ow, vandaar dat ik een Thalys op actuele vertrektijden zag met +243.

Re: Weer vandalisme op spoor TGV in Noord-Frankrijk

Geplaatst: Ma 10 Nov 2008, 11:51
door Stefan
Waarom heb ik die dingen nou nooit leuk gevonden om te doen, ik heb het gevoel dat ik een buitenbeentje ben.. :oops: :roll:

Re: Weer vandalisme op spoor TGV in Noord-Frankrijk

Geplaatst: Ma 10 Nov 2008, 13:03
door deadlock
Stefan schreef:Waarom heb ik die dingen nou nooit leuk gevonden om te doen, ik heb het gevoel dat ik een buitenbeentje ben.. :oops: :roll:

Het is vrij eenvoudig te verklaren waarom dit soort dingen gebeuren. Dat jij denkt dat je een buitenbeentje bent maakt je hooguit slecht in het inleven in jongeren in de huidige maatschappij ;)

Re: Weer vandalisme op spoor TGV in Noord-Frankrijk

Geplaatst: Ma 10 Nov 2008, 21:49
door Daniel
Saboteurs leggen betonplaten op spoor TGV

Een Franse hogesnelheidstrein is zondagavond bij Narbonne over twee betonplaten gereden die onbekenden op het spoor hadden gelegd. Niemand raakte gewond.

De trein raakte beschadigd, maar kon de reis van Brussel naar Perpignan na een uur oponthoud vervolgen, meldde spoorwegmaatschappij SNCF heeft maandag mee.

De trein reed ongeveer 150 kilometer per uur, zei de bevoegde minister van verkeer Dominique Bussereau. Hij sprak van ’een nieuwe daad van kwaadwilligheid’.

Zaterdag waren TGV’s ook al doelwit van sabotage in Noord-Frankrijk. Onverlaten hadden stukken betonijzer over de bovenleidingen gegooid, waardoor tachtig treinen tussen Parijs en Lille en meer dan twintigduizend passagiers te kampen kregen met vertragingen.

Bron: De Standaard

Re: Weer vandalisme op spoor TGV in Noord-Frankrijk

Geplaatst: Di 11 Nov 2008, 12:51
door playertwo
Frankrijk pakt TGV-saboteurs op

In Frankrijk zijn acht leden van een ultralinkse anarchistische beweging gearresteerd.

Zij worden ervan verdacht dat zij hogesnelheidstreinen hebben gesaboteerd. Door de sabotage hadden zeker 160 TGV's te maken met grote vertragingen of uitval.

Bron: RTLNieuws (staat ook het volledige artikel)