Dronken chauffeur De Lijn betrapt in Leuven

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29569
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Dronken chauffeur De Lijn betrapt in Leuven

Berichtdoor Daniel » Vr 09 Jan 2009, 22:54

Dronken chauffeur De Lijn betrapt in Leuven

In Leuven is vanmiddag een buschauffeur van vervoersmaatschappij De Lijn betrapt die te veel gedronken had. De man vertoonde geen tekenen van dronkenschap maar had wel een te hoog promille alcohol in zijn bloed. Dat meldt de Leuvense lokale politie. Die kliste ook nog acht zwartrijders.

Controle op overlast
De buschauffeur werd betrapt bij een gezamenlijke controle op overlast en op het openbaar vervoer door de Leuvense lokale politie, de stadsdiensten en controleurs van De Lijn. De Leuvense lokale politie voert dergelijke controles sinds enkele jaren viermaal per jaar uit en sinds vorig jaar gebeurt dat in samenwerking met de vervoersmaatschappij. Het is echter de eerste keer dat een buschauffeur betrapt wordt.

Niet om te lachen
"We zijn dan ook uitermate verrast en tillen hier zwaar aan", zegt commissaris Marc Vranckx, woordvoerder van de lokale politie. "Er wordt heel veel moeite gestopt in de Bob-campagnes en in de promotie van het openbaar vervoer, zeker rond het eindejaar. Dan moeten de mensen die het openbaar vervoer nemen, er ook op kunnen rekenen dat de chauffeurs in orde zijn."

Meteen vervangen
De betrokken chauffeur is onmiddellijk vervangen door een collega en is met de politie meegegaan naar het commissariaat. Een bloedanalyse moet nu uitmaken hoeveel hij precies gedronken had. Later zal hij zich wellicht voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Ontslag dreigt
De Lijn zelf is ook allesbehalve opgetogen over de positieve ademtest. "Dit is voor ons onaanvaardbaar", zegt woordvoerster Karen Van De Plas. "Het mag duidelijk zijn dat de veiligheid van de reizigers voor ons primeert. Daarom werken we ook mee aan die controles en voeren we er zelf ook uit. Die chauffeur mag zich dan ook aan een ontslag verwachten."

Zwartrijders
Naast de buschauffeur betrapten politie en controleurs van De Lijn ook nog acht zwartrijders, een volwassene met een kleine hoeveelheid softdrugs en een vreemdeling zonder geldige verblijfsdocumenten. In totaal werden 1.100 reizigers en 25 chauffeurs gecontroleerd.

Bron: Het Laatste Nieuws
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten