Rondreisticket door Europa weer populair

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Wubbo
Berichten: 11392
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Rondreisticket door Europa weer populair

Berichtdoor Wubbo » Vr 04 Apr 2008, 23:30

Rondreisticket door Europa weer populair

UTRECHT – De populariteit van InterRail zit weer in de lift na een aantal magere jaren. Eurail Group, het bedrijf achter de grensoverschrijdende treinpas, maakte gisteren bekend dat het de omzet vorig jaar met 34 procent zag groeien naar 41,5 miljoen euro.

In april vorig jaar ging het roer radicaal om bij Interrail, met een nieuw management, een nieuw logo en een nieuwe slogan. De zonekaarten waarmee rugzaktoeristen een beperkte groep landen per trein konden aandoen, verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen twee producten, landenpassen en één Europese pas voor alle dertig deelnemende landen.

Eurail Group mikt in de toekomst op het „herstel van de sterke merknaam die InterRail zo’n twintig jaar geleden had”. Van april tot december 2007 had het bedrijf bijna 170.000 klanten. Dit jaar wordt een groei verwacht van nog eens 10 procent.

InterRail bestaat sinds 1972. Het rondreisticket was in het verleden zeer populair, vooral onder jongeren en studenten. Zo treinden in de jaren 90 jaarlijks meer dan 300.000 mensen Europa rond.

Anno 2008 werkt Eurail Group vanuit het hoofdkantoor in Utrecht aan een terugkeer naar de hoogtijdagen. De passen worden in heel Europa verkocht, maar zijn op dit moment vooral in trek bij Britten, Italianen, Duitsers, Zwitsers en Spanjaarden. De passen voor geheel Europa waren in 2007 het meest in trek met 113.000 verkochte exemplaren. Daarnaast gingen meer dan 57.000 landenpassen over de toonbank. (ANP)

Bron: Sp!ts (PDF, pagina 6)

Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten