Museumbussenexcursie Brabant & Gelderland

Voor OV-gerelateerde hobby's, computerspelletjes, gezelschapsspellen, etcetera
Gebruikersavatar
Busfoto.nl
Berichten: 854
Lid geworden op: Za 27 Feb 2010, 03:26
Contact:

Museumbussenexcursie Brabant & Gelderland

Berichtdoor Busfoto.nl » Vr 04 Apr 2014, 14:54

2014 is al weer even bezig, de lente is onlangs begonnen. Het nieuwe museumbussenseizoen gaat langzaamaan weer van start. Het wordt weer tijd voor een leuke excursie met enkele van onze museumbussen. Dat kan goed gecombineerd worden met de open dag van een collega-werkgroep en de tijdelijke overdracht van een museumbus van de werkgroep Brabant aan de werkgroep Limburg.

De werkgroep Apeldoorn/Arnhem van de Stichting Veteraan Autobussen heeft onlangs een nieuwe stalling betrokken in Apeldoorn. Op zaterdag 3 mei presenteert deze werkgroep hun nieuwe stallingslocatie met hun historische voertuigen aan het publiek. Door de combinatie van een bezoek aan beide werkgroepen zijn er enkele tientallen museumbussen te bekijken, die normaliter maar sporadisch te zien zijn.
Zaterdag 3 mei 2014 Als werkgroep Brabant leek het ons een goede mogelijkheid om eens een bezoekje te brengen aan deze collega-werkgroep. Daarom wordt er op zaterdag 3 mei met onze voertuigen een gezellige excursie georganiseerd richting Apeldoorn.

Afbeelding

9:00 Europaweg, Oosterhout Op zaterdag 3 mei wordt om 9 uur vertrokken vanaf de Veolia-stalling aan de Europaweg in Oosterhout. Vanaf daar wordt met sneltreinbus BBA 944 gekoerst op Breda station. Oosterhout en de A27 waren de eerste plaatsen die in 1986 door de Sneltreinbus werden aangedaan, de voorloper van de Interliner. Op het streekbusstation van Breda is om 9:20 een opstapmogelijkheid.

9:20 Streekbusstation, Breda Via een deel van de oude route van Sneltreinbus-lijn 93 wordt met de 944 richting het station van ’s-Hertogenbosch gereden, waar om 10:00 een opstapmogelijkheid is op het busstation.

10:00 Busstation, ’s-Hertogenbosch Vanaf het busstation van ’s-Hertogenbosch wordt richting de Brabantse museumbussenstalling nabij Veghel gereden. Hier is kort het grootste deel van de Brabantse collectie te bekijken, onder het genot van een kopje koffie en een versnapering. Hier vindt ook symbolisch de tijdelijke overdracht van de VSL 0-535 aan de werkgroep Limburg plaats. Onder strenge voorwaarden geeft de werkgroep Brabant deze wagen uit 1990 tijdelijk in bruikleen over aan de Limburg, zodat zij over een extra inzetbare museumbus kunnen beschikken.

Vanaf daar laten we de Sneltreinbus 944 staan en stappen over op een streekbus uit 1962. De Zuidooster 6778 rijdt via de Liberation Route die geallieerden dit jaar 70 jaar geleden volgden, over Veghel, Zeeland, Nijmegen en Arnhem richting de nieuwe stalling van de werkgroep Arnhem/Apeldoorn in Apeldoorn. Onderweg vertelt uw reisleider u meer over de geschiedenis die hier aan het eind van de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Onderweg is uiteraard ruimte voor fotostops!

Afbeelding

>12:00 Sonsbeekzijde, station Arnhem In Arnhem kan opgestapt worden aan de Sonsbeekuitgang van station Arnhem. Gezien de route van de bus kan de aankomst mogelijk iets later zijn. Indien u een telefoonnummer opgeeft wordt u op de hoogte gehouden van de actuele aankomsttijd aan de Sonsbeekzijde.

In Apeldoorn vindt het programma plaats van de werkgroep Apeldoorn/Arnhem. De buscollectie van Arnhem/Apeldoorn kan worden bezichtigd. Er worden rondritten door de omgeving gehouden. Voor de minder-museumbus geïnteresseerden (eventuele dames?!) is er de mogelijkheid om bij het centrum van Apeldoorn afgezet te worden voor een leuk winkelmiddagje. Ook kunnen de Syntus-bussen op station Apeldoorn worden bezichtigd. Aan het eind van de middag rijden we via een snelle route weer terug naar Arnhem, Veghel, ’s-Hertogenbosch, (Breda) en Oosterhout.

Afbeelding
Afbeelding

Vindt u het ook leuk om met deze dag mee te gaan? Meld u dan nu aan. Het wordt een leuke dag, u krijgt veel verschillende museumbussen te zien en ondersteunt deze met uw bijdrage.

Deelname geschiedt door

- Het mailen van uw aanmeldgegevens (opstapplaats, naam, telefoonnummer, aantal personen) naar

werkgroepbrabant@sva-museumbussen.nl

- Het overmaken van €12,50 per persoon (donateurs SVA €11,50) naar bankrekening IBAN NL61RABO0113497687 ten name van de SVA Werkgroep Brabant onder vermelding van uw naam. De koffie in Veghel is uiteraard hierbij inbegrepen. Een eventuele extra vrijwillige bijdrage wordt altijd zeer op prijs gesteld.

Mocht de excursie onverhoopt niet doorgaan wegens te weinig deelnemers, dan ontvangt u hiervan tijdig bericht; daarnaast krijgt u uiteraard uw volledige excursiegeld terug. Voor vragen kunt u mailen met werkgroepbrabant@sva-museumbussen.nl

We zien u graag zaterdag 3 mei!

De meest actuele berichtgeving is te vinden op sva-museumbussen.nl

Gebruikersavatar
Busfoto.nl
Berichten: 854
Lid geworden op: Za 27 Feb 2010, 03:26
Contact:

Re: Museumbussenexcursie Brabant & Gelderland

Berichtdoor Busfoto.nl » Vr 16 Mei 2014, 00:37

De excursie heeft inmiddels plaatsgevonden, dank voor iedereen die zich via dit forum heeft aangemeld. Een verslag van de dag is terug te vinden op de website sva-museumbussen.nl

Afbeelding


Terug naar “OV als Hobby”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten