Zaterdag 29-8: NVBS Jongeren naar de Drachenfels

Voor OV-gerelateerde hobby's, computerspelletjes, gezelschapsspellen, etcetera
NVBS
Berichten: 20
Lid geworden op: Do 08 Aug 2013, 00:15
Contact:

Zaterdag 29-8: NVBS Jongeren naar de Drachenfels

Berichtdoor NVBS » Do 13 Aug 2015, 05:18

Afbeelding

Op zaterdag 29 augustus organiseert de NVBS afdeling Jongeren een gezellig reisje per trein en tram door Duitsland. Het belangrijkste reisdoel is dit keer de Drachenfels, een 320 meter hoge berg aan de Rijn. Onze bergbeklimming zal voor het grootste deel plaatsvinden met de Drachenfelsbahn, een metersporige tandradspoorlijn die al sinds 1883 de mensen vanuit het dorp Königswinter de berg op brengt.

We beginnen onze reis in Venlo, waar we om 10.05u zullen vertrekken met de trein naar Mönchengladbach om via Köln naar Bonn te reizen. In Bonn stappen we over op de tram die ons naar eindpunt Bad Honnef brengt, waar we een korte pauze ingelast hebben om wat langsrijdende (goederen)treinen op de foto te kunnen zetten. We vertrekken daarna weer met de tram, om in Königswinter na een korte wandeling van ±600m bij het dalstation van de Drachenfelsbahn te arriveren.

Vanaf hier gaan we de berg op, waarna je op de berg zelf kunt bepalen wat je gaat doen: je kunt bijvoorbeeld vanaf het bergstation omhoog lopen naar de ruïne bovenop de berg, van waaruit de een mooi uitzicht hebt. Maar je kunt natuurlijk ook omlaag lopen, om onderweg de Drachenfelsbahn op verschillende plekken te fotograferen. Een andere mogelijkheid is om plaats te nemen in het restaurant bij het bergstation. We zullen in totaal zo'n 1,5 uur doorbrengen bij de berg.

Nadat we allemaal weer veilig beneden zijn gekomen nemen we de trein naar Köln Messe/Deutz, waar we op hoog niveau wat treinen gaan bekijken. Daarna kan er naar keuze op Messe/Deutz of op Hauptbahnhof wat gegeten worden, maar ook om treinen te fotograferen is er nog tijd. Om 19.25u verlaten we Köln weer, om met een overstap in Mönchengladbach om 20.56u weer in Venlo terug te komen.

Dit alles kunnen wij je aanbieden voor slechts €22. Je leest het inderdaad goed: tweeëntwintig euro! Hier zijn alle entree- en treinkaartjes vanuit Venlo bij ingebrepen. De reis naar Venlo komt hier nog bij, maar als je geen vrij reizen in Nederland hebt hebben wij een prima aanbieding voor je: voor maar €11 reis je vanaf elk station in Nederland naar Venlo. Hiervoor is echter wel een mininumaantal van vijf deelnemers nodig.

Kortom: voor €22 of €33 heb je een erg leuk dagje uit!

Aanmelden voor deze reis kan als volgt:

Maak voor 22 augustus het bedrag (22 of 33 euro) over naar rekening NL76 RABO 0147 9280 52 tnv NVBS Jongeren onder vermelding van je voornaam, achternaam en emailadres. Stuur vervolgens een mail naar jongeren@nvbs.com met als onderwerp 'Aanmelding Drachenfels 29 augustus' en in de mail je voornaam, achternaam, woonplaats, leeftijd en je NVBS-lidnummer (als je lid bent). Niet-leden zijn van harte welkom, maar in geval van te grote belangstelling hebben leden voorrang. Als je dit hebt gedaan ontvang je van ons een bevestiging van je aanmelding, waarna we je op maandag 22 augustus meer informatie zullen sturen.

Afbeelding

dennistd
Berichten: 2554
Lid geworden op: Za 28 Feb 2009, 22:42
Contact:

Re: Zaterdag 29-8: NVBS Jongeren naar de Drachenfels

Berichtdoor dennistd » Do 20 Aug 2015, 23:55

Wist je dat de Drachenfelsbahn de oudste nog in bedrijf zijnde smalspoorlijn van Duitsland is? Op sommige stukken bedraagt de stijging maar liefst 20%, oftewel 2 meter omhoog voor elke 10 meter vooruit!

Je kunt je nog tot zaterdag 22 augustus aanmelden voor dit leuke reisje *O*

Afbeelding
Afbeelding Treinnieuws & meer: http://trein.dennistd.nl


Terug naar “OV als Hobby”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten