Pagina 1 van 1

All the stations

Geplaatst: Do 20 Jul 2017, 22:06
door Michael 1988
Ik volg nu al een paar weken het youtubekanaal van twee Britse treinfanaten en die gaan proberen dit jaar alle stations in Groot-Brittannië te bezoeken (al dan niet vanuit de trein). Ik vroeg mij af of er iemand hier is die dit ook heeft gedaan ooit in een bepaald land? Zij zelf zitten nu op ongeveer 2/3 van de ruim 2500 treinstations overigens en zijn nog bezig (tot half augustus).

Voor geïnteresseerden, hierbij ook de link https://www.youtube.com/channel/UC7ttKX ... XZ0aoD4Q5g
Er werd ook gevraagd om een leuke uitdaging voor de buitenlandse kijkers, maar dat mogen jullie zelf ontdekken.

Re: All the stations

Geplaatst: Do 20 Jul 2017, 22:11
door Aking
Ik geloof dat ik niet de enige hier ben die alle stations in NL wel een keer aangedaan heeft (al dan niet enkel in de trein)

Qua lijnen met reizigersvervoer kan ik ook alles binnen NL afstrepen :Y

Re: All the stations

Geplaatst: Do 20 Jul 2017, 22:22
door Daniel
Tja, ik heb ze wel allemaal gedaan maar niet binnen één jaar. Overigens zijn er ook nog wel een paar over hier van de groep die jaren terug, nog op OHIH, het rondje Nederland hebben gedaan met dus alle stations binnen een week.

Re: All the stations

Geplaatst: Do 20 Jul 2017, 22:29
door JWM
Ik wacht in spanning op de bijdrage van Hainje in dit topic :P

Re: All the stations

Geplaatst: Do 20 Jul 2017, 23:03
door Chrysa
Ik heb afgelopen half jaar ook alle stations aangedaan, maar het is hier in NL toch een stuk saaier dan in de UK. Alle stations lijken enorm op elkaar hier qua inrichting.

Re: All the stations

Geplaatst: Vr 21 Jul 2017, 12:39
door Michael 1988
Ik zelf heb wel verschillende stations in NL bezocht (niet allemaal), maar dit was vaak vanuit de IC. De personen op het youtubekanaal zitten vooral in (infrequente) stoptreinen.

Re: All the stations

Geplaatst: Vr 21 Jul 2017, 12:46
door Suus
Ik ben wel met een trein op alle Nederlandse stations gestopt. Dankzij een stop op Utrecht Vaartsche Rijn eerder deze maand ben ik op het moment weer compleet.

Re: All the stations

Geplaatst: Vr 28 Jul 2017, 10:07
door Meltrain
Michael 1988 schreef:Ik zelf heb wel verschillende stations in NL bezocht (niet allemaal), maar dit was vaak vanuit de IC. De personen op het youtubekanaal zitten vooral in (infrequente) stoptreinen.

Klopt, het doel van Geoff en Vicki was dan ook om op alle stations met een trein gestopt te zijn en er eventueel in- en uitgestapt te zijn. De reizen tussen twee stations mogen eventueel met ander vervoer worden afgelegd.

Ik heb weliswaar alle Nederlandse spoorlijnen bereden (die in reguliere dienst zijn), maar ik ben niet op alle stations gestopt. Zo ben ik het afgelopen jaar zo'n 300 keer langs Utrecht Leidsche Rijn gekomen, maar ben ik er nog nooit gestopt.
Andere stations waarvan ik me afvraag er ooit gestopt te zijn, zijn Zaltbommel, Haren, Rijssen, de Sprinterstations op de Zaanlijn en de Sprinterstoptreinstations ten zuiden van Roermond, uitgezonderd de Heuvellandlijn.