Trein terug op andere plaats

Voor OV-gerelateerde hobby's, computerspelletjes, gezelschapsspellen, etcetera
Wubbo
Berichten: 11312
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Trein terug op andere plaats

Berichtdoor Wubbo » Vr 18 Jul 2008, 09:28

Trein terug op andere plaats
door Wim de Jonge. donderdag 17 juli 2008 | 03:21

KLOOSTERHAAR - Voor het einde van het jaar is meer duidelijkheid te verwachten over de toekomst van informatieboerderij Huisken in Kloosterhaar.
Eigenaar Staatsbosbeheer wacht de resultaten van een reconstructieplan in de gemeente Twenterand af. De plannen zijn onder meer om het educatieve gedeelte van het gebied Engbertsdijkvenen onder te brengen bij het Veenmuseum. Als dit doorgaat, dan verliest de informatieboerderij in Kloosterhaar waarschijnlijk haar functie. "Als we een kwaliteitsimpuls in een klein gebied gaan maken, dan moeten we elkaar niet beconcurreren", geeft Martin Roos aan. Hij is districtshoofd Staatsbosbeheer.

In de plannen wordt ook het veentreintje opgenomen. Dit smalspoortrein is in de jaren twintig aangelegd om turf af te voeren. Daarna kreeg het vervoersmiddel een recreatieve functie. Sinds 2005 staat de trein in opslag, na werkzaamheden in het gebied waarbij onder meer dammen zijn aangelegd. Staatsbosbeheer besloot toen om het spoor niet opnieuw aan te leggen, maar de plannen rond het Veenmuseum af te wachten. "We moeten geen geld verkwisten", aldus Roos. Plaatselijk Belang Kloosterhaar is niet gelukkig met de keuze voor het Veenmuseum.

Bron: De Stentor

Terug naar “OV als Hobby”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten