De treinenfoto's van Ruben

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersnaam
Berichten: 108
Lid geworden op: Di 18 Apr 2017, 13:51
Locatie: Ede
Contact:

De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Gebruikersnaam » Di 10 Apr 2018, 22:35

Als het een beetje goed weer is dan heb ik wel eens de neiging om op de fiets te stappen, gewapend met camera en al. Vaak fiets ik dan een stukje langs het spoor, soms op goed geluk, soms met een doel. Veel bussenfoto's zul je dus hier niet tegenkomen (A) Negen van de tien keer fiets ik een stukje langs de Rhijnspoorweg, de spoorweg van Amsterdam naar Elten (D). Aan de hand van de locatie waar ik de meeste foto's schiet zal je met het gegeven dat ik op de fiets ben mijn woonplaats (vroeg of laat) wel kunnen raden :mrgreen: Eens in de zoveel tijd heb ik het geluk dat m'n pa zin heeft om een stuk te touren met de auto. Vaak loopt dit uit op een dagje treinen fotograferen ergens in Duitsland, al bewaar ik die foto's voor aparte reisverslagen mits ik daar ooit aan toe kom. Dit topic zal dus dienen voor de 'losse foto's' die ik zo af en toe maak.

Op 24 maart haalde ik het in m'n hoofd om naar Beekbergen en Apeldoorn te fietsen. Uiteindelijk werd te Apeldoorn de bossen ingeslagen om via de bospaadjes, en later de normale fietspaden halte Assel te bereiken. Aangezien het lunchtijd was trakteerde ik mezelf op een tosti :P Onder het genot van een tosti kwam bericht binnen dat een China-trein onderweg was richting Duitsland en verder. Nadat de tosti binnen was werd de fiets gepakt en een stuk langs het spoor gefietst. Achteraf gezien tijd genoeg gehad, waarschijnlijk was de goederentrein in Stroe aan de kant gezet. Na een goed half uur wachten kwam dan toch de beoogde goederentrein om de hoek kijken, welke een flinke herrie produceerde:

Afbeelding
LTE 189 210 | Chengdu Shuttle | Assel by Ruben, on Flickr

Na de goederentrein werd doorgefietst naar Radio Kootwijk, nog geen 5 kilometer verderop. Hier kwam Railexperts langs met een Traxx, welke door NS International is gehuurd. De Traxx wordt overgebracht naar het Duitse Dessau voor een revisie. In Duitsland werd de trein overgenomen door een BR 139 van Railadventure, in Nederland leverde Railexperts 9901 (voorheen NS 1827) tractie:

Afbeelding
RXP 9901 + NS 186 239 | Loctrein 13485 | Radio Kootwijk by Ruben, on Flickr

Ondertussen was het alweer bijna twee uur, in Apeldoorn komen de Berlijntreinen elkaar rond het even uur tegen, dus ook om twee uur. Omdat vroeg of laat de 1700'en weg gaan werd er gewacht zodat deze vastgelegd konden worden. Achter de knoppen van loc 1752 zat een enthousiaste machinist. Assel passeerde hij namelijk luid en duidelijk, en ook de overweg waar ik stond te Radio Kootwijk werd al groetend gepasseerd:

Afbeelding
NS 1752 | IC 148 | Radio Kootwijk by Ruben, on Flickr

Na deze Berlijntrein werd nog een half uur gewacht op wat komen zou, dat is echter voor een ander keer :wink:

Tips, feedback etc. is altijd welkom!

Gebruikersavatar
Chrysa
Berichten: 5104
Lid geworden op: Za 21 Mei 2016, 21:12

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Chrysa » Di 10 Apr 2018, 22:40

Gebruikersnaam schreef: Aan de hand van de locatie waar ik de meeste foto's schiet zal je met het gegeven dat ik op de fiets ben mijn woonplaats (vroeg of laat) wel kunnen raden

Het feit dat het onder je username staat helpt ook wel. :p

Gebruikersnaam
Berichten: 108
Lid geworden op: Di 18 Apr 2017, 13:51
Locatie: Ede
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Gebruikersnaam » Di 10 Apr 2018, 22:41

Volgens mij wordt het alweer tijd voor mij om te gaan slapen :') Dacht dat ik dat er nooit bij had gezet :X

Gebruikersnaam
Berichten: 108
Lid geworden op: Di 18 Apr 2017, 13:51
Locatie: Ede
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Gebruikersnaam » Zo 10 Jun 2018, 13:54

Nadat ik gisterenmiddag thuis kwam van het Multi Event in Blerick (foto's volgen ooit nog wel) zag ik dat MüllerTours weer een reisje naar ons kikkerlandje had georganiseerd. De trein was van Düsseldorf tot Bad Bentheim getrokken door een DB Cargo Vectron. In Bad Bentheim vond de ouderwetse locwissel plaats.

Door het faillissement van Locon Benelux is er een gat ontstaan in het vervoer van chartertreinen. Railpromo is in dit gat gesprongen. Eén van de recente aanwinsten van Railpromo is de NS 1781, tegenwoordig omgenummerd in RFS 101001. Deze kwam dan ook gisterenochtend het land binnen met de groep Duitsers. Na een dag bier zuipen en kuilen graven op het strand werd aan het begin van de avond weer huiswaarts getrokken. Op Somda was de dienstregeling gedeeld, waarvoor dank! Hierdoor kan gepland worden hoe laat ik waar zou staan. Omdat ik toevalligerwijs toch in Barneveld moest wezen was het een klein stukje doorfietsen.

En zo stond ik om 9 uur 's avonds aan de rand van een industrieterrein in Barneveld. Na een kleine tien minuten wachten kwam dan eindelijk RFS 101001 langs met 7 Euro-Express rijtuigen.
Afbeelding
RFS 101001 | Müller Tages Tanzzug | Harselaar by Ruben, on Flickr

En als we het dan nu toch over chartertreinen hebben... Laten we eventjes terug gaan in de tijd. Om exact te zijn terug naar 14 april. Deze dag reed er namelijk ook een chartertrein. De Eisenbahnfreunde Witten organiseerde een uitje naar Amsterdam. Hiervoor werd Railexperts gevraagd om tractie te leveren. Het verzoek was vanuit de Eisenbahnfreunde Witten om de 1251 in te zetten in plaats van de 9901. In Duitsland werd de rit namelijk gereden door een E10. De rit trok dan ook veel bekijks, zowel in Nederland als in Duitsland.

's Ochtends kwam om 11.10 de 1251 langs met 10 Euro-Express rijtuigen. Stiekem werd gehoopt op iets anders, aangezien er 'Schnellzugwagen der fünfziger Jahre' ingezet zouden worden. Hoewel de Euro-Express rijtuigen dit (kennelijk) ook zijn, was het toch een teleurstelling, aangezien we deze wel eens vaker zien in Nederland (zie hierboven).
Afbeelding
RXP 1251 | Sonderzug 13492 | Harselaar by Ruben, on Flickr

De terugrit werd ook gepoogd te fotograferen. 's Ochtends werd nog een plekje gevonden in het open veld. 's Avonds werd hier dan gebruik van gemaakt. Ondanks het felle tegenlicht is het wel gelukt om de fraaie Railexperts 1251 met 10 Euro-Express rijtuigen vast te leggen.
Afbeelding
RXP 1251 | Sonderzug 13493 | Terschuur by Ruben, on Flickr

Lijn 45
Berichten: 2131
Lid geworden op: Do 02 Mar 2017, 12:06

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Lijn 45 » Zo 10 Jun 2018, 14:37

Fraaie foto's :pos:

ZO6176
Berichten: 1624
Lid geworden op: Wo 02 Dec 2015, 20:20
Locatie: Eindhoven

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor ZO6176 » Zo 10 Jun 2018, 18:57

Erg leuke foto's. Ben altijd wel fan van loc-getrokken-treinen.

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 13689
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Meltrain » Zo 10 Jun 2018, 19:39

Mooie foto's. :pos:
I'm more into trains than training and my favourite sport is transport.
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 30693
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Daniel » Zo 10 Jun 2018, 20:07

Heel fraaie platen zeg :pos: Dat tegenlicht geeft toch altijd wel een bijzonder sfeertje aan de foto als je weet hoe dat in beeld te brengen zonder overbelichte lucht (en dat weet je, zo blijkt :) )
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Gebruikersnaam
Berichten: 108
Lid geworden op: Di 18 Apr 2017, 13:51
Locatie: Ede
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Gebruikersnaam » Di 09 Okt 2018, 17:14

Spoiler: show
Ik heb mijn topic weer gevonden *trein* :')

Zondag 30 september 2018 liep ietsje anders dan dat ik had verwacht, in positieve zin gelukkig. In eerste instantie zou ik een conducteursdienst doen bij de VSM, maar samen met een groepje van zo'n 20 man gingen we naar de MBS. Voor het eerst in weet ik niet hoeveel tijd werd er een bezoekje gebracht aan de Museum Buurt Spoorweg tussen Haaksbergen en Boekelo. Ik ben hier één keer eerder geweest, toen was Gebruikersnaam eerder Gebruikersnaampje :wink: De fotocamera werd dus maar wat graag meegenomen.

Het was voor de jongens van de MBS een drukke dag, want naast de 'reguliere' stoomtrein reed niet alleen een goederentrein, maar ook de Wismar T1 Railbus over het 7,5 kilometer lange lijntje. Om 10.00 's ochtends waren we dan aangekomen in Haaksbergen. In alle rust kon nog even rondgekeken op het station van Haaksbergen alvorens de 1e trein van de dag zou vertrekken naar Boekelo. Nadat we meegereisd waren met de stoomtrein naar Boekelo werd even in het depot gekeken. Daarna werd het perron weer opgelopen om de stoomtrein nog even te bekijken. De kleine stoommachine (Wat voelt een 64'er ineens groot aan _O- ) verloor onze aandacht toen ineens de overweg gesloten werd. Voor het bedrag van 375 euries kan je deze goederentrein besturen. Kennelijk was er iemand die dat wel leuk leek. En zo komt de MBS 451 binnen met een goederentrein.
Afbeelding
MBS 451 | Goederentrein | Boekelo by Ruben, on Flickr

Met de reguliere stoomtrein keerden we weer terug naar Haaksbergen. In Haaksbergen werd een bak koffie gedronken, totdat het bericht volgde dat onze trein werd voorgereden.
Afbeelding
MBS Railbus 25 Wismar T1 | Haaksbergen by Ruben, on Flickr

De Wismar T1 kwam aangereden. Hiermee werd een slagje naar Boekelo gereden. In Boekelo konden we wederom het depot bekijken. Niet veel later werd weer naar de Railbus gelopen, zodat we op tijd konden vertrekken. Onderweg was nog een fotostop gepland (we blijven tenslotte hobbyisten :wink: ) bij halte Zoutindustrie. Nadat de deuren van het motorstel gesloten waren kon een plaatje gemaakt worden.
Afbeelding
MBS Railbus 25 Wismar T1 | Zoutindustrie by Ruben, on Flickr

Omdat we alle tijd hadden kon een groepsfoto er ook nog vanaf. Daarna stapten we allen weer in om terug te keren naar Haaksbergen. De reguliere stoomtrein stond vertrekgereed op spoor 1. Wij kwamen daarom aan op spoor 2. Vanaf de loopbrug werd het vertrek afgewacht. Voor degenen met zeer goede ogen: Boven de koppeling van de MBS 6 is een camera te zien. Hiervan is een video op Youtube verschenen, welke ik jullie niet wil onthouden: https://www.youtube.com/watch?v=ggTjM0491XU
Afbeelding
MBS 6 + MBS Railbus 25 Wismar T1 | Haaksbergen by Ruben, on Flickr

Tot slot bleef de Wismar T1 nog even staan. Om het af te leren maakte ik nog één plaatje.
Afbeelding
MBS Railbus 25 Wismar T1 | Haaksbergen by Ruben, on Flickr

Inmiddels was het al weer drie uur. Daarom werd nog een half uurtje gekeken op het station van Haaksbergen. Even later werd vertrokken richting Beekbergen, maar onderweg werd nog even gestopt bij de grote gele M. Na een half uurtje nababbelen en vooruitkijken op het volgend weekend (Stoomtreindagen SSN, waar de VSM onder andere vertegenwoordigd was) werd weer huiswaarts getrokken en kon ik terugkijken op een leuk weekend.

Mijn dank voor het lezen!
Laatst gewijzigd door Gebruikersnaam op Wo 10 Okt 2018, 15:18, 1 keer totaal gewijzigd.

ZO6176
Berichten: 1624
Lid geworden op: Wo 02 Dec 2015, 20:20
Locatie: Eindhoven

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor ZO6176 » Di 09 Okt 2018, 22:00

Wederom leuke foto's. Bedankt Voor het delen

Ardan
OVNL-beheerder
Berichten: 10595
Lid geworden op: Wo 10 Jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Ardan » Di 09 Okt 2018, 22:52

Wat een ding, die Wismar :D
2018 (11-12):
Trein 9977 km · S-Bahn 552 km · Metro 667 km · Zweeftrein 18 km · (Snel)tram 696 km · Funiculaire 2 km · Bus 731 km · Veer 20.2 km

Gebruikersavatar
Aking
Berichten: 8636
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 10:20
Locatie: Utrecht/Sremska Kamenica
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Aking » Wo 10 Okt 2018, 00:10

Gebruikersnaam schreef:Voor het bedrag van 375 euries kan je deze goederentrein besturen. Kennelijk was er iemand die dat wel leuk leuk. En zo komt de MBS 451 binnen met een goederentrein.

Wat is eigenlijk het nut van die goederentreinen bij museumclubs? Het lijkt me niet dat ze ook daadwerkelijk wat vervoeren (behalve lucht) en er zijn vast niet elk weekend zoveel mensen zo gek om honderden euro's neer te tellen om zo'n ding te rijden...

Of zijn ze er puur en alleen ter vermaak van de fapperts, en wordt het verlies op die dingen gecompenseerd door de kaartjes voor de "normale" treinen die de fapperts kopen?
WorldonRails.nl alles over Internationale treinreizen

Gebruikersavatar
erjeebee
Berichten: 904
Lid geworden op: Do 07 Jan 2010, 15:41
Locatie: Brisbane

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor erjeebee » Wo 10 Okt 2018, 01:36

Prachtige foto's
En van september, dus ze kunnen niet meer mee voor de Foto van de Maand.
Die zou je met treinlengte voorsprong gewonnen hebben vermoed ik......
Today's (18-12-2018) google result for Queensland Rail fail: 1090000 results.

Gebruikersnaam
Berichten: 108
Lid geworden op: Di 18 Apr 2017, 13:51
Locatie: Ede
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Gebruikersnaam » Wo 10 Okt 2018, 15:18

Dank voor de complimenten!

Ardan schreef:Wat een ding, die Wismar :D
Het ding had in de volksmond de bijnaam Varkenssnuitje :lol:

Aking schreef:
Gebruikersnaam schreef:Voor het bedrag van 375 euries kan je deze goederentrein besturen. Kennelijk was er iemand die dat wel leuk leek. En zo komt de MBS 451 binnen met een goederentrein.

Wat is eigenlijk het nut van die goederentreinen bij museumclubs? Het lijkt me niet dat ze ook daadwerkelijk wat vervoeren (behalve lucht) en er zijn vast niet elk weekend zoveel mensen zo gek om honderden euro's neer te tellen om zo'n ding te rijden...

Of zijn ze er puur en alleen ter vermaak van de fapperts, en wordt het verlies op die dingen gecompenseerd door de kaartjes voor de "normale" treinen die de fapperts kopen?
Joost mag het weten... Voor zover ik weet rijden ze zeker niet ieder weekend zo'n goederentrein. Het lijkt me stug dat zo'n goederentrein alleen voor de fapperts rijdt. Een dienstregeling van die trein is namelijk niet te vinden op het internet.

erjeebee schreef:En van september, dus ze kunnen niet meer mee voor de Foto van de Maand.
Ik had de inzendtermijn weer eens over het hoofd gezien :X :@

Gebruikersnaam
Berichten: 108
Lid geworden op: Di 18 Apr 2017, 13:51
Locatie: Ede
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Gebruikersnaam » Za 15 Dec 2018, 16:56

Afgelopen tijd doe ik het wat rustig aan. Vandaar dat ik ook niet voor ieder wissewasje de fiets op stap om weet ik veel wat er vandaag langs komt te fotograferen. Drukte op school zal er vast wel een rol in hebben gespeeld. Gelukkig zit de meeste drukte er nu op (profielwerkstuk is echt een $$@%!%&!@).

Ondanks de drukte werd er op 17 november alle tijd genomen om er op uit te trekken. Al lang van te voren was mij bekend dat de SSN op deze dag een afscheidsrit zou organiseren voor de 65 018. Wekkertje dus redelijk bijtijds zetten, ondanks dat het zaterdag is. Om half tien ben ik vol goede moed de fiets opgestapt, ondanks dat het best koud was die dag. Toen bleek dat de trein een beetje vertraging had heb ik toch maar besloten om door te fietsen naar Wolfheze. Eerst nog een half uur stil moeten staan is ook drie keer niks. Eenmaal in Wolfheze begon het wachten dan toch. Om 10.30 kon de sluiterknop naar hartelust ingedrukt worden.

Afbeelding
SSN 65 018 (+ SSN 01 1075) | Die letzte Fahrt 39390 | Wolfheze by Ruben, on Flickr

Terwijl de sluitseinen van de achterop lopende 01 1075 nog zichtbaar zijn, kwam de uurlijkse boemel ook langszij. De 2205 had de eer om met nog wat stoom vereeuwigd te worden.

Afbeelding
NS FLIRT 2205 | SPR 7532 | Wolfheze by Ruben, on Flickr

Later die avond ben ik nog in het donker (nadeel van deze tijd van het jaar :( ) naar Wolfheze gefietst. Hier zou de trein aan de kant gaan, om een Intercity voor te kunnen laten gaan, om vervolgens verder aan één stuk door te rijden naar Utrecht. Helaas werd er in Dieren een goederentrein voorgelaten, waardoor de SSN met +5 uit Dieren vertrok. Dit zorgde ervoor dat men onderweg niet in Wolfheze meer aan de kant moest om de Intercity in te halen. Uiteindelijk dus zonder fatsoenlijk plaatje terug gekomen -o-

Spoiler: show
Gelukkig is inmiddels bekend dat de loc toch niet voor de komende x aantal jaren stil blijft staan, maar naar de VSM gaat. Er hoeft overigens relatief weinig te gebeuren om de loc rijdend te houden.


We fast-forwarden naar zaterdag 1 december. Ik werd 's ochtends wakker met het bericht dat er een 'Railexpert Speciale Trein' onderweg was van Hoofddorp naar Dieren. De route voerde via Utrecht en Arnhem, en dus kon de fiets weer uit de schuur gehaald worden om naar een leuk plekje te fietsen. De trein bestond uit de 9901 van Railexperts en 2 rijtuigen van de SSN. Het betrof een rit voor een besloten gezelschap. Het korte treintje kon vastgelegd worden tussen Veenendaal-De Klomp en Ede-Wageningen.

Afbeelding
RXP 9901 | "Niels Bakker Express" 39384 | De Klomp by Ruben, on Flickr

Later die middag reed dezelfde trein weer terug naar Hoofddorp, maar die heb ik laten schieten wegens het slechte weer die dag.

Tot zover weer een kort verslagje. Tijd om een jaaroverzicht te gaan samenstellen *trein*

Lijn 45
Berichten: 2131
Lid geworden op: Do 02 Mar 2017, 12:06

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Lijn 45 » Za 15 Dec 2018, 17:35

Fraaie foto's! :D

profielwerkstuk is echt een $$@%!%&!@

Helemaal mee eens.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 30693
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: De treinenfoto's van Ruben

Berichtdoor Daniel » Za 15 Dec 2018, 19:00

Fraaie platen inderdaad.

Over profielwerkstukken zal ik het maar niet hebben, dat leverde bij mij een annekdote op bij de diplomauitreiking jaren terug.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten