Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 4863
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Z2N » Ma 27 Okt 2014, 16:38

Salut Biloute! Afgelopen vrijdag ben ik afgereisd naar Lewarde. Deze schattige buitenplaats, in een gebied met een zeer afwijkend accent, werd bezocht in het kader van een schoolopdracht. De reis werd, zoals normaal is vanuit Alphen, met een bus en twee treinen afgelegd, en op mijn eindbestemming moest ik ook nog een eindje fietsen. De reis was geen pure OV-reis, het verslag is dan ook geen puur OV-verslag.

Zoals wel meer van mijn verslagen begon mijn reis in Alphen, alwaar vóór mijn eerste busritje nog een kop thee veroberd werd. Het was kwart over zes, tijd voor vertrek!
Afbeelding

Leeuwarden was vertegenwoordigd op een reclame op het busstation.
Afbeelding

Een halfuurtje later werd, na een rit met de leukste buslijn van de Rijnstreek, de nationale luchthaven Schiphol bereikt. Alhier bleek nog niet iedereen wakker, en ikzelf voelde mij ongeveer ook zo, de wekker was om 5:00 gegaan..
Afbeelding

Het naderde half acht, dus werd vertrokken naar perron 5-6, alwaar ik een paar Franse touristen op de trein naar Lille hielp.
Afbeelding

Afbeelding

Hierna ging mijn reis weer verder. Na twee uur en twintig minuten reizen werd met een lichte vertraging mijn eerstvolgende tussenstop bereikt: Lille-Europe
Afbeelding

Door de vertraging miste ik mijn geplande aansluiting, en dus had ik in Lille even voordat ik weer verder reisde. Na een bezoek aan een boekenzaak (om zo een paar recent uitgekomen schandaalboeken in te slaan) en het huren van een V'Lille-fiets stapte ik weer op de trein. Mijn volgende trein werd keurig optijd aangekondigd door Simone van de SNCF.
Afbeelding

Na een sneltreinrit van 19 minuten en 40 minuten fietsen...
Afbeelding

...werd rond twaalf uur Lewarde bereikt! *O*
Afbeelding

Lewarde dus, een klein nietszeggend dorpje in het departement Nord. Alhier is het nationaal historisch mijnmuseum van Frankrijk te vinden, en daar dat mijn onderwerp is voor de schoolopdracht was ik dan ook op het juiste adres. Alhier deed ik mee aan een rondleiding door het museum, welke gegeven werd door een 'schone uit het noorden' die maar niet kon stoppen met het zeggen van 'wat wil dat zeggen, dat wil dat zeggen', een Mart Smeets-ige presentatie dus. :')
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Op het terrein was ook materieel te vinden van de voormalige mijnspoorwegen, helaas wel in erg slechte staat. :N
Afbeelding

Afbeelding

Met veel informatie en een groot boek op zak kon ik na twee uur in het museum weer vertrekken. In de buurt van Douai rijdt een 'tram': een Phileas-bus met deuren aan twee zijden en waarvan het geleidesysteem niet werkt. De Nederlandse bussen gaan binnenkort buiten dienst vanwege de vele storingen... :lol:
Afbeelding

Bij het station kwam ik nog zo'n 'tram' tegen
Afbeelding
Évéole 905, Douai Gare // 'Tram' by Alfenaar, on Flickr

Daarna pakte ik de eerstvolgende trein terug naar Lille, want Douai was nogal nattig, en mijn huurfiets moest weer teruggebracht worden. Het ritje zelf was interresant: niet alleen had de trein Chinezen aan boord (wat doen die nou weer in die hoek?), ook had de trein drie hardwerkende conducteurs! :shock:
Afbeelding

Afbeelding

Terug in Lille bracht ik mijn fietsje terug naar het uitgiftepunt, waarna ik nog een tijdje mocht wachten op mijn volgende trein. Die tijd bracht ik door met treintjes kijken, zoals het hoort in het prachtige station Lille-Flandres. Op een van de treinen stond een, naar mijn mening, mooie treinreclame voor het Louvre-Lens. :Y
Afbeelding

Verder maakte treinbouwer Bombardier veel reclame voor het feit dat zij treinen bouwen voor de regio Nord-Pas-de-Calais, in Nord-Pas-de-Calais.
Afbeelding

Mijn vorige tripje naar Lille bracht mij een kleine vorm van beroemdheid, omdat ik 'diegene was die naar Lille was geweest en in Ascq door de bosjes moest om de trein in te komen'. Ik wou vandaag door met mijn ritten over vergeten lijntjes, en stapte dus zodra dat kon op de trein naar Comines-France. Eerst kwam nog die andere vergeten treindienst langs, naar Orchies via Ascq, zoals het lijkt te horen was de trein leeg..
Afbeelding

In de hal kwam een TGV-combi uit Parijs aan. Tegelijk werd op een ander spoor een andere TGV-combi klaargemaakt voor de rit naar Parijs, maar tien minuten voor vertrek werd deze ineens weggerangeerd. De net aangekomen TGV's werden daarom rond 17:05 de TGV naar Parijs van 17:11, 16 minuten na aankomst in Lille. Of alle reizigers nog eventjes tot 400 meter wouden lopen, de trein vertrok logischerwijs te laat.
Afbeelding

Nadat de TGV vertrok werd de trein naar Comines aangekondigd, hij werd gereden met een BiBi-stel.
Afbeelding

Het ritje over de lijn naar Comines was anders dan die tussen Ascq en Orchies, hetgeen vooral veroorzaakt werd door het feit dat ik medereizigers had en de trein tot 60 km/h ging in plaats van 40 km/h. Toch was het een miserabel lijntje, een toonbeeld van waarom reizigers die maar een keer per uur een trein hebben niet mogen zeuren, en de reden waarom de SNCF als idee voor een bedrijf domweg niet werkt: geen geld voor het onderhoud van de lijn, maar wel voor een conducteur en een permanente stationschef in Comines, waar vier keer per dag een trein stopt.. :N

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


De stationscheffin in Comines was gezien haar zure gezichten duidelijk niet gecharmeerd van de komst van een rare toerist, dus trok ik na twintig minuten weer terug naar Lille.
Afbeelding

In Lille wou ik verder reizen naar Don-Sainghin, maar toen brak de pleures uit: de kaartautomaat van de SNCF accepteerde mijn bankpassen niet meer. De geplande trein vertrok, mijn reisplan kon de prullenbak in. In de plaats daarvan trok ik maar naar het centrum van Lille, wat aardig sfeervol was, zelfs met de regen! :Y
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Na een rondje door het centrum, alwaar ik ook at, ging ik weer terug naar station Lille-Flandres. Mijn camera had echter genoeg van het regenachtige weer, en leverde dus voor de rest van de dag in aan kwaliteit.. :| Wel stond er een sneltrein naar Jeumont klaar, welke even later zou vertrekken.
Afbeelding

Ik ging nog even naar Euralille om de noodzakelijke boodschappen te doen (ik zou eigenlijk wel een Carrefour bij mij in de buurt willen..), en daarna ging ik naar Lille-Europe. Alhier bleek mijn Thalys met 10 minuten vertraging te vertrekken. Doordat iedereen van het personeel door één deur naar binnen moest (waarbij de stoelreserveringen werden opgeheven) vertrok de trein uiteindelijk nog later.
Afbeelding

De treinrit was gezellig, ik ontmoette een moeder en haar dochter (met dezelfde leeftijd als ik), en samen hadden we een leuke reis. :Y Ik reisde daarom door tot Schiphol (wat ook kon met mijn kaartje), in plaats van dat ik in Rotterdam afstapte en met een IC en een Sprinter naar Alphen terugreisde.

In Schiphol wou ik via Leiden naar Alphen reizen. De reisinformatie op spoor 4 bleek echter zó duidelijk te zijn dat de mensen die in de trein zaten door mij naar buiten gehaald moesten worden, om te voorkomen dat ze op Hoofddorp Opstel voor een onaangename verassing zouden komen te staan. :X
Afbeelding

Niet dat de vertraging die dit akkefietje veroorzaakte een probleem was, in Leiden bleek de trein naar huis last te hebben van gladde sporen, en met +20 te vertrekken. :')
Afbeelding

Door de omweg en de vertraging werd pas even voor enen thuis bereikt 20 uur na vertrek. Het was een leuke reis! :)

Op- en/of aanmerkingen worden zoals altijd zeer gewaardeerd! :D
Rèile na h-Alba a 'miannachadh thu deagh thuras!

Flickr!

Ardan
OVNL-beheerder
Berichten: 10444
Lid geworden op: Wo 10 Jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer
Contact:

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Ardan » Ma 27 Okt 2014, 17:49

'Even' naar een godsvergeten dorpje in Frankrijk voor een schoolopdracht :') Gaaf hoor! :pos:
2018 (18-6):
Trein 5034 km · S-Bahn 226 km · Metro 213 km · Zweeftrein 2 km · (Snel)tram 202 km · Bus 318 km · Veer 5 km

Gebruikersavatar
julsteren
Berichten: 1699
Lid geworden op: Di 11 Dec 2012, 21:28
Locatie: Borne

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor julsteren » Ma 27 Okt 2014, 18:12

Vet dit 8-)
Buurtbuschauffeur Borne lijnen 530, 531 en 532.

YouTube: https://www.youtube.com/c/Juli%C3%ABnOtten1998
Flickr: https://www.flickr.com/photos/112509828@N06/

Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 5061
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Etienne » Ma 27 Okt 2014, 19:08

Leuk. Ik zou hetzelfde doen als het noodzakelijk is voor school. :P
Elke dag van Pijnacker Centrum naar Spijkenisse Centrum en terug.

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's.

Gebruikersavatar
Mr-W
Berichten: 2815
Lid geworden op: Wo 22 Mei 2013, 21:19

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Mr-W » Ma 27 Okt 2014, 19:17

Leuk reisje :pos:
@Phileas Douai,waarom heeft hij 2 deuren ? Wel typisch dat het geleide nog steeds niet werkt :')

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 13098
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Meltrain » Ma 27 Okt 2014, 19:25

Mooi verslag. :pos:
In het begin dacht ik dat je een grapje maakte door "Leeuwarden" fonetisch te schrijven. :')
I'm more into trains than training and my favourite sport is transport.
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.

Belangrijke data:
22-07: opening Noord/Zuidlijn (Amsterdam)
09-12: opening Crossrail (London)

BrengMe
Berichten: 1772
Lid geworden op: Za 04 Aug 2012, 22:02
Locatie: Zwolle

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor BrengMe » Ma 27 Okt 2014, 20:11

Mooie plaaten :pos:

Ik dacht eerst dat je naar Leeuwarden ging :')

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Daniel » Ma 27 Okt 2014, 20:17

Mooi verslagje wederom :pos: En ik dacht nog even precies hetzelfde als Meltrain trouwens :P
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 4863
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Z2N » Ma 27 Okt 2014, 22:28

Mr-W schreef:Leuk reisje :pos:
@Phileas Douai,waarom heeft hij 2 deuren ? Wel typisch dat het geleide nog steeds niet werkt :')


Als 'echte' tram zijn bij enkele 'tramhaltes' de perrons aan de linkerzijde, dus moeten daar ook reizigers de bus uit kunnen. Niet dat het echt nodig is, maar daarom gebeurt het dus. Het blijft Frankrijk.
Rèile na h-Alba a 'miannachadh thu deagh thuras!

Flickr!

Gebruikersavatar
Cookie
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1584
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 17:06

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Cookie » Ma 27 Okt 2014, 23:16

Mooi verslag, leuk om te lezen! :pos:

waldo79
Berichten: 4186
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 14:00
Locatie: Tiel

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor waldo79 » Ma 27 Okt 2014, 23:38

Complimenten Z2N :)
Mij best :)

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 10352
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Michael » Di 28 Okt 2014, 10:41

Leuk verslag :pos: En ook ik dacht dat je naar Leeuwarden ging.

Plan-V444
Berichten: 140
Lid geworden op: Wo 01 Jan 2014, 20:19
Locatie: Brandevoort
Contact:

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Plan-V444 » Di 28 Okt 2014, 18:51

Echt mooie reis! Zou het zelf ook wel willen. Helaas heeft mijn school er geen zin in en geen geld voor bij dit soort projecten.
Mooi verslag met leuke opvallende foto's ook! :wink: :pos:

avl
Berichten: 1475
Lid geworden op: Ma 20 Jun 2011, 00:38

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor avl » Di 28 Okt 2014, 21:06

Bedankt voor je verslag en net als in het vorige weer wat ideeën voor als ik weer eens die kant op ga (vooral die loze zijlijntjes).

Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 4863
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Z2N » Di 28 Okt 2014, 23:15

Bedankt voor de reacties allemaal! *O*

En ja, de titel van het verslag: als je de klemtoon op de 'Le' zet is het inderdaad in Friesland, en als je de klemtoon op de 'war' zet en bovendien uitspreekt als 'Wahrg' is het inneens in een andere vorm van het Hoge Noorden.
Rèile na h-Alba a 'miannachadh thu deagh thuras!

Flickr!

Obus
Berichten: 1111
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2014, 13:14

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Obus » Wo 29 Okt 2014, 09:03

Leuk verslag! Bij het lezen van de titel dacht ik overigens dat je naar Leeuwarden bent gegaan, maar nee, een gat een Noord - Frankrijk :')

In een soortgelijk mijnmuseum ben ik ook ooit geweest, maar ik kan mij er weinig van herinneren, behalve dan dat je er vaak flink moest bukken (ze hadden daar schachten nagebouwd).

Z2N schreef:Na een bezoek aan een boekenzaak (om zo een paar recent uitgekomen schandaalboeken in te slaan)


Merci pour ce moment, de autobiografie van Depardieu?

julsteren schreef:en haar dochter (met dezelfde leeftijd als ik), en samen hadden we een leuke reis.

Waar de trein toch niet goed voor is :wink:
De mortuis nil nisi bene

Gebruikersavatar
Z2N
Berichten: 4863
Lid geworden op: Za 10 Mar 2012, 23:51
Locatie: Apn

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Z2N » Wo 29 Okt 2014, 12:44

Obus schreef:
Z2N schreef:Na een bezoek aan een boekenzaak (om zo een paar recent uitgekomen schandaalboeken in te slaan)


Merci pour ce moment, de autobiografie van Depardieu?

Hij is van Valerie Trierweiler, de ex van de socialistische president François Hollande, maar dus inderdaad wel Merci pour ce moment. Daarnaast ook Big Magouilles van van Violette Lazard, een boek over een declaratieschandaal bij de Franse centrum-rechtse partij UMP. Het is maar goed dat er geen stemplicht is voor Fransen, wat anders zou ik bij god niet weten wat de stemmen met schandalen bij álle middenpartijen.. :')
Rèile na h-Alba a 'miannachadh thu deagh thuras!

Flickr!

Obus
Berichten: 1111
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2014, 13:14

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Obus » Wo 29 Okt 2014, 13:02

De komma stond eigenlijk voor een opsomming :P

Ik heb het boek van Trierweiler op vakantie gekocht. Man, wat leest dat als een trein. Les sans-dents, hoe kom je er op?

Verder las ik in de krant dat Depardieu een boekje over zichzelf geschreven had, waarin hij terloops ook nog even met zijn oude patrie afrekent. Maar ik ga niet zijn Russische beurs met nog meer roebels vullen. :mrgreen:
De mortuis nil nisi bene

waldo79
Berichten: 4186
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 14:00
Locatie: Tiel

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor waldo79 » Wo 29 Okt 2014, 13:08

Wat is patrie?
Mij best :)

Obus
Berichten: 1111
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2014, 13:14

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Obus » Wo 29 Okt 2014, 13:38

De mortuis nil nisi bene

waldo79
Berichten: 4186
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 14:00
Locatie: Tiel

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor waldo79 » Wo 29 Okt 2014, 13:40

Grapjas, ik weet wel wat het betekent. Maar je maakt je reactie onnodig cryptisch door het gebruik van weinig ingeburgerde Franse woorden.
Mij best :)

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16297
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Fles » Za 01 Nov 2014, 14:37

Laat gaan joh, zure sloot dat je bent :lol:

Leuk verhaal wel, ik dacht ook eerst dat het over Leeuwarden ging :D

Stéphane
Berichten: 790
Lid geworden op: Do 22 Dec 2011, 10:25
Locatie: België

Re: Z2N gaat naar Le-war-de (35 foto's)

Berichtdoor Stéphane » Zo 02 Nov 2014, 13:38

Schitterend verhaal. :)
Als ik eens wat meer tijd heb moet ik me ook eens verdiepen in die boeken.
Een winterse dag:
De trein in België: Het enige dat niet gekker doet dan anders.
De trein in Nederland: Het enige dat echt gekker doet dan anders.


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten