Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Maurice Hooikammer
Berichten: 791
Lid geworden op: Ma 02 Apr 2012, 14:28
Locatie: Wezep
Contact:

Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Berichtdoor Maurice Hooikammer » Wo 31 Dec 2014, 20:32

Inmiddels is het donker geworden en doet de oudejaarsavond zijn intrede; we gaan 2014 achter ons laten. Het jaar heb ik de afgelopen dagen afgesloten met een driedaagse trip naar Leiden. Zoals elke keer was het Holiday Inn in Leiden weer onze uitvalbasis. Een leuk hotel dat zeker aan te raden is!
Helaas waren onze mogelijkheden krap deze drie dagen. Mijn moeder is van de trap gevallen en hield daaraan een gebroken enkel over. Die had dus nog even maandagochtend een gesprek met de chirurg gepland, die daarop doodleuk vertelde dat de operatie onnodig en mislukt was. Lekker begin dus. Maar uiteindelijk arriveerden we pas rond drieën in de sleutelstad.
1) Mijn moeder in de hotelkamer geparkeerd te hebben, zette ik samen met mijn vader koers naar het centrum. Waar het eerst nog strakblauw was, werden we nu afgekoeld met een bombardement van hagelstenen. Drijfnat kon daarna de eerste bus vereeuwigd worden: de mooie MAN van Veolia bij halte Holiday Inn (verrassend :P ):
Afbeelding

2) Na tien minuten lopen via het universiteitsterrein, bereikten we het station van Leiden. Vanzelfsprekend plaats ik geen foto's van daar, immers, die kent iedereen wel. Wel interessant is de nieuwe R-Net lijn (ook de eerste van Arriva) 400. Speciaal hiervoor zijn een aantal Qliners getransformeerd tot grafkist. Het is wel een echte BUSfoto, maar wat wil je met dat grijs in de lucht. Hier passeert bus 7716 op de Rijnsburgerbrug:
Afbeelding

3) Tsja, door het late vertrek vanuit de thuisbasis werd het veel te snel donker. Ik heb nog enkele foto's gemaakt in de Breestraat, waar uitgezonderd van de kleur steentjes niet veel veranderd is, welke zo belabberd zijn dat ik ze hier niet zal tonen. Een stadhuis beweegt niet, dus die kon je nog wel vastleggen. Als je toch nog OV wil: rechtsonder zie je een Hybride. :wink: :
Afbeelding

4/5/6) Wie nog durft te beweren dat Leiden lelijk zou zijn kan ik niet begrijpen. De stad heeft een historisch centrum, met zowel bruisende winkelstraten als uitgestorven, maar schilderachtige straatjes. De (Oude) Rijn is het vocht wat door de stad stroomt. Hieronder volgen een drietal foto's van Leiden in het donker:
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

7) Na een avond gebruik te hebben gemaakt van de voortreffelijke voorzieningen zoals sauna en zwembad brak de dinsdag aan. De zon was wat prominenter aanwezig gelukkig. Voor het ontbijt werd nog even snel een plaatje gemaakt van die prachtige MAN's van Veolia op de busbaan tussen de universiteit en de verbindingsweg naar Wassenaar:
Afbeelding

8) Na het ontbijt ging de reis naar 's Gravenhage. Hoewel we altijd parkeren bij P+R Hoornwijck (Dagkaart HTM voor slechts 4 of 2 euro en daarbij zit het parkeertarief inbegrepen!), parkeerden we (nog steeds!) gratis bij Madurodam. Immers, nu besef je het belang bij een lagevloerstram, wat Den Haag helaas (nog) niet heeft. Plan was om via de route van bus 22 naar het centrum te lopen (en duwen). Helaas ging de rolstoel door het ietwat grote volume ervan niet makkelijk de Scheveningse duintjes op... Allereerst kwam de 1060 van HTMbuzz voor de lens bij Madurodam:
Afbeelding

9) Mooie wijk hoor, de Archipelbuurt! Helaas kom je er nu ook achter hoe slecht de trottoirs zijn in Den Haag. Vooral de bankastraat was allerbelabberdst. En dan moest je ook nog die rolstoel tegenhouden die sneller naar beneden wilde...:
Afbeelding

10/11) Misschien wel de mooiste allee van de hofstad is de Alexanderstraat met in zijn midden Plein 1813. Hier passeren de NS/HTraM en een MAN op lijn 24. Grappige bedrukking hoor, die tram!
Afbeelding

Afbeelding

12) Op de een of andere manier heb ik wel wat met de Haagse tram. Een mooie warme uitstraling en erg fotogeniek. Precies als ik wil afdrukken zet iemand de zon uit...:
Afbeelding

13) Gelukkig mocht ik daarna op eigen houtje de stad in. De foto's uit het centrum en bij het station kent iedereen al en daarbij ging de zon weer even achter de wolken. Omdat ik toch even wat Qliners wilde fotograferen (en een verdwaalde R-Net variant) heb ik toch nog even aan bulkfotografie gedaan op het CS. Een 'hé-daar-is-ie' momentje kwam voort uit het zien van de Groene VIRM, inmiddels voorzien van mooie teksten, geproduceerd door een spuitbus. Ook duidelijk te zien is het verschil in de tinten geel:
Afbeelding

14/15) Na een tijdje was ik wel klaar met die grauwe cementbak. Van de Nassaubuurt verwachtte ik dat het een fotogenieke buurt zou zijn, wat je later terug zult zien. Via de parallelwegen van de A12 liep ik die richting op. Ondertussen pakte ik nog een Qliner mee. Ook de zon zorgde weer voor wat aangenamere temperaturen in het Haagse Bos:
Afbeelding

Afbeelding

16) Het was een goede gok om voor de Nassaubuurt te kiezen als volgende locatie voor foto's. In de (toepasselijke) Jan van Nassaustraat gast lijn 22 richting het centraal station. Een hele mooie straat, zeker de moeite waard wanneer de bomen weer groen worden!
Afbeelding

17) Helaas werd ik via de smartphone alweer opgepiept om te assisteren bij het voortbewegen van de rolstoel. Op weg naar het Spui kon lijn 18 op de foto die weer bovenkomt:
Afbeelding
De weg terug naar Madurodam liep langs de ellenlange Koninginnegracht. Voor mensen met een zwakke maag zal ik geen foto posten van uitwerpselen van een hond, opgefleurd met een vlaggetje alla de oerhollandsche bitterballen.

18) Jammer genoeg kwam de dag van uitzetting veel te snel. Op deze zonnige ochtend maakte ik nog wat foto's bij het nabijgelegen Transferium bij de A44. Maar eerst nog een niet alledaagse foto van een Veoliabus:
Afbeelding

19) Bij het transferium stond de zon goed. Uw fotograaf wordt wel heel elegant afgebeeld in de schaduw :X :
Afbeelding

20) Als afsluiter van mijn eerste reportage/reisverslag een Belgisch wonder. Mijn allerlaatste busfoto van het jaar was geheel toevallig een MAN... :') Helaas had ie toch een zwart neusje en zal ik hem maar niet aan jullie kritische blikken onderwerpen:
Afbeelding

Dit was dan mijn eerste reisverslag, nou ja, reportage. Ik ga nu naar de vetmakerij, waarmee ik jullie allemaal een geweldig fotografisch 2015 wil toewensen.

Kritieken zijn altijd welkom!
Vooral te vinden op het traject Wezep - Delft

Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 3635
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 14:14

Re: Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Berichtdoor isadora » Wo 31 Dec 2014, 20:36

Vet. :pos:
"There are three excellent theories for arguing with women...none of them work"

Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 5068
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Re: Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Berichtdoor Etienne » Wo 31 Dec 2014, 22:01

Er zitten goede foto's tussen, maar ook foto's waarop de compositie toch wel wazig of donker is. De locaties zijn wel goed, leuk in de omgeving.
Elke dag van Pijnacker Centrum naar Spijkenisse Centrum en terug.

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's.

Gebruikersavatar
MarkNL
Berichten: 376
Lid geworden op: Wo 24 Sep 2014, 21:33
Locatie: Spijkenisse
Contact:

Re: Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Berichtdoor MarkNL » Wo 31 Dec 2014, 22:15

Geinige plaatjes, het gebied rondom het universiteitsterrein in Leiden is zeer bekend terrein :).

BrengMe
Berichten: 1782
Lid geworden op: Za 04 Aug 2012, 22:02
Locatie: Zwolle

Re: Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Berichtdoor BrengMe » Do 01 Jan 2015, 13:01

Mooie foto's :pos:

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Berichtdoor Daniel » Do 01 Jan 2015, 15:27

Etienne schreef:Er zitten goede foto's tussen, maar ook foto's waarop de compositie toch wel wazig of donker is.

Precies wat mij ook opviel inderdaad.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

WSM
Berichten: 902
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:59

Re: Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Berichtdoor WSM » Do 01 Jan 2015, 16:43

Grappig, wel bekend terrein, vlak bij mijn werk ;)
§ 6. Het passeren van rode seinen

Artikel 33

1.Lichtseinen die rood licht uitstralen mogen alleen voorbijgereden worden, indien de bestuurder van de treindienstleider een aanwijzing Stoptonend sein heeft gekregen.

Gebruikersavatar
Ronaldussen
Berichten: 4022
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:21

Re: Maurice' hobby *1: Vol gas door Leiden/Den Haag

Berichtdoor Ronaldussen » Do 01 Jan 2015, 17:21

Leuke reportage. De foto met die Veolia-bus en het zonnetje vind ik erg geslaagd. :pos:
Doei.


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 3 gasten