Etienne on Tour #21: Afscheid van de Jonckheerebussen [16]

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 4963
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Etienne on Tour #21: Afscheid van de Jonckheerebussen [16]

Berichtdoor Etienne » Za 28 Mei 2016, 15:10

Vlak na de afscheidsrit in Belgisch Limburg, diende de volgende rit zich al weer aan. In de entiteit Oost-Vlaanderen wordt komende zomer afscheid genomen van de Jonckheere Premiers en in de entiteit Antwerpen van de hogevloers Jonckheere Transits. Startpunt van de rondrit was Antwerpen en eindpunt Mechelen.

Om 07:41 nam ik op Rotterdam Centraal de 2612 naar Roosendaal en kon aldaar overstappen op de Lokaaltrein naar Antwerpen, laatstgenoemde trein gaf iets meer marge voor het geval de Beneluxtrein vertraging zou hebben. Om 09:10 kwam ik zodoende aan in Antwerpen en trof daar algauw enkele medefotografen. Om 10:00 kwam de 3682 aanrijden op het Astridplein, waarmee het eerste deel van de rondrit werd gereden. Tot begin deze eeuw was de Rooseveltplaats nog het vertrekpunt voor de bussen in westelijke richting.
Afbeelding

Omdat bij een eerdere rondrit de 80-lijnen richting Sint-Niklaas al aan bod waren gekomen, werden deze keer de 90-lijnen in diezelfde richting en richting Dendermonde gereden. Eerste fotostop werd gehouden op het Van Eedenplein, wat tegenwoordig de eindhalte is voor de lijnen richting Oost-Vlaanderen.
Afbeelding

De route van de 90-lijnen volgend, wordt over de Beatrijslaan gereden. Met zicht op Antwerpen aan de overkant van de Schelde wordt hier een fotostop gehouden.
Afbeelding

Na een fotostop bij de kazerne van Burcht (als lijn 93) rijden we verder de route van lijn 99(s) af. In Temse wordt de bus creatief neergezet, omdat reguliere lijnbussen hier momenteel niet komen als gevolg van een omleiding.
Afbeelding

In Tielrode ontstaat een apart doorkijkje richting de kerk. De bus rijdt hier als lijn 99 in de richting van Hamme.
Afbeelding

Na Hamme rijden we verder als lijn 92 en z'n varianten. Na een fotostop op het Marktplein in Hamme, die recentelijk in gebruik genomen werd na reconstructie van de weg, komen we bij het industrieterrein Zwaarveld in Moerzeke. Enkele ritten van lijn 92 maken een extra ommetje via dit industrieterrein.
Afbeelding

De volgende variant op dezelfde lijn is het dorpje Kastel. Alleen in de spitsuren rijden hier enkele ritten van lijn 92 naar toe, buiten deze tijdstippen kunnen reizigers gebruik maken van de belbus.
Afbeelding

Hierna werd rechtstreeks naar Mechelen gereden voor de lunchpauze. De stationsplaatjes zal ik hier verder niet tonen, met uitzondering van deze citea van A. de Voeght. Let ook op de filmtekst.
Afbeelding

Om ongeveer 13:45 kwam de 4004 aanrijden vanuit de stalling, waarna eerst langs de stadslijnen 9, 6 en 3 werd gereden. Op elk van de genoemde lijnen rijden enige gelede ritten vanwege de drukte.
Afbeelding

Na aankomst op de Veemarkt gaan we verder op de schoollijnen die ten oosten van Mechelen rijden, eerste lijn is de 558 die vanuit Mechelen naar de scholen in Waver rijdt. De foto is gemaakt op de Veemarkt.
Afbeelding

Onderweg komen we ook langs Bonheiden. Bij het Imelda Ziekenhuis maken we een fotostop als lijn 532 richting Aarschot.
Afbeelding

Nabij Bonheiden ligt ook Rijmenam, deze plaats wordt bediend door lijn 538. De kijkrichting is richting Rijmenam, maar de bus moet doorgaan voor de richting Waver.
Afbeelding

Op de route van lijn 529 ligt het dorpje Grasheide. Bij de lokale basisschool wordt een fotostop gehouden onder één van de typische schoolbogen die in deze streek te vinden zijn.
Afbeelding

De route van hierboven genoemde lijn volgend komen we ten slotte ook bij de scholen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Als lijn 528 staat de bus bij de vertrekhalte.
Afbeelding

Langzaamaan gaat het weer richting Mechelen, onderweg wordt nog een fotostop gehouden bij het nieuwe viaduct van de R6. De bus rijdt hier als lijn 539 richting Tremelo.
Afbeelding

De laatste fotostop wordt gehouden op lijn 500.
Afbeelding

Ikzelf en enkele anderen verlieten de bus in Mechelen, waar ik mooi aansluiting had op de Benelux. Deze kwam wel op tijd binnen, maar vertrek was met ongeveer +10 (om een onbekende reden). Kruipend tot aan Duffel werd dit uiteindelijk +18 in Antwerpen.
Laatst gewijzigd door Etienne op Za 28 Mei 2016, 15:53, 1 keer totaal gewijzigd.
5e jaars student Geodesie / Geo-Informatie

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's.

Wubbo
OVNL-beheerder
Berichten: 11200
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Etienne on Tour #21: Afscheid van de Jonckheerebussen [16]

Berichtdoor Wubbo » Za 28 Mei 2016, 15:16

Etienne schreef:De route van hierboven genoemde lijn volgend komen we ten slotte ook bij de scholen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Als lijn 528 staat de bus bij de vertrekhalte.
Afbeelding
Volgens mij staat hier de verkeerde foto bij?


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast