Pagina 1 van 1

ZLSM Stoomtreindagen 2016!

Geplaatst: Do 21 Jul 2016, 18:45
door bjorn keith
Het weekend van 9 & 10 juli 2016 stonden bij de ZLSM in het teken van de Stoomtreindagen. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wordt er een uitgebreide dienstregeling gereden over de Miljoenenlijn. Om dit te verwezenlijken komen er dan ook verschillende gastlocomotieven. Vorig jaar bezocht ik de stoomtreindagen ook, de reportage daarvan is hier te vinden. Toen heb ik ook daadwerkelijk gebruik gemaakt van de uitgebreide dienstregeling. Dit jaar heb ik echter gefotografeerd en gefilmd op station Schin op Geul en geen ritje meegereden.

Alle filmopnames die ik gemaakt heb, heb ik verwerkt in een compilatievideo. Deze video is hieronder te bekijken.Toen ik op station Schin op Geul arriveerde, stond de stoomtrein al klaar. De trein bestond uit de blokkendozenstam van de VSM. De trekkracht was ook een machine van de VSM, de 23 076. De ZLSM zelf heeft momenteel maar een stoomlocomotief die rijvaardig is dus de 23'ers van de VSM waren van harte welkom bij de Stoomtreindagen.

AfbeeldingSchin op Geul, VSM 23 076 by NSM Bjorn, on Flickr

Op bovenstaande foto en in de video is al wel te zien dat het schitterend weer was. Het was absoluut geen straf om in het zonnetje te fotograferen. Na het vertrek van de 23 076, dat in de video te zien is, heb ik nog even een foto gemaakt van de Veolia GTW die passeerde als stoptrein naar Maastricht Randwyck. Nog een paar maanden en dan is Veolia uit Limburg verdwenen en maakt ze plaats voor Arriva. Op onderstaande foto zien we GTW 503 het station binnenrijden. Op de video daaronder zien we dezelfde trein weer vertrekken.

AfbeeldingSchin op Geul, Veolia GTW by NSM Bjorn, on FlickrNa een halfuurtje kwam de volgende stoomtrein alweer binnenrijden. Ditmaal getrokken door de 1040 van de ZLSM zelf. Achter de loc hingen vijf rijtuigen in de ZLSM huisstijlkleuren, een mooi geheel.

AfbeeldingSchin op Geul, ZLSM 1040 by NSM Bjorn, on Flickr

Nadat de locomotief was omgelopen, ook daarvan zijn de beelden in de video te zien, was er een leuke foto te maken waarbij de ZLSM 1040 met de neus de goede kant op stond.

AfbeeldingSchin op Geul, ZLSM 1040 by NSM Bjorn, on Flickr

Na het vertrek van de ZLSM 1040 heb ik een tweetal foto's gemaakt van de Veolia stoptreindienst over de Heuvellandlijn op station Schin op Geul. Ik vind het tenslotte wel leuk om nog wat foto's te hebben met de Veolia GTW's voordat Arriva het stokje overneemt. De eerste die het station binnenreed was de stoptrein naar Maastricht Randwyck. Let bij deze trein vooral even op de komische tekst op het bestemmingsdisplay...

AfbeeldingSchin op Geul, Veolia GTW by NSM Bjorn, on Flickr

Een minuut later kwam de stoptrein richting Kerkrade Centrum binnenrijden. Dit was nummer 503, een treinstel die we al eerder gezien hadden. Het vertrek heb ik weer gefilmd.

AfbeeldingSchin op Geul, Veolia GTW by NSM Bjorn, on FlickrVervolgens kwam al vrij snel de volgende museumtrein het station binnenrijden. Normaal hoor je al van heinde en ver de stoomfluit van de locomotief, maar dit keer had ik nog niks gehoord. Toen kwam ineens diesellocomotief 2205 van de SHD, Stichting Historisch Dieselmaterieel, binnenrijden. Een leuke verassing! Na twee stoomlocomotieven is zo'n grote diesel ook wel leuk om te zien.

AfbeeldingSchin op Geul, SHD 2205 by NSM Bjorn, on Flickr

De 2205 reed weer langs de trein heen om met de voorkant naar voren weer te kunnen vertrekken naar station Simpelveld.

AfbeeldingSchin op Geul, SHD 2205 by NSM Bjorn, on Flickr

Het vertrek heb ik echter niet meer gezien aangezien mijn trein terug naar huis inmiddels al bijna zou komen. Het was net als vorig jaar weer een prachtig evenement! :D Bedankt voor het lezen!

Re: ZLSM Stoomtreindagen 2016!

Geplaatst: Do 21 Jul 2016, 21:35
door Ronaldussen
Fraaie reportage en mooie compilatiefilm :pos:

Re: ZLSM Stoomtreindagen 2016!

Geplaatst: Zo 24 Jul 2016, 00:44
door Milco
Leuke foto's en video's Bjorn!

Re: ZLSM Stoomtreindagen 2016!

Geplaatst: Di 02 Aug 2016, 15:23
door bjorn keith
Bedankt Ronaldussen en Milco! :D