Foto van de Maand Juni

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 4695
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Mikos » di 26 jun 2018, 11:33

Foto van de Maand Juni
Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Heb je een mooie foto gemaakt deze maand? Maak dan kans op een prijs aan het eind van het jaar door je foto in te sturen.

Hoe werkt het?
Vanaf vandaag mag iedereen die een account heeft op dit forum inzenden, waarvan de maker denkt dat dat de mooiste foto is die hij/zij/het in het assortiment heeft. Foto's mogen ingezonden worden tot en met onderstaande datum. Daarna mag er gestemd worden op de ingestuurde foto's middels een poll. Na het sluiten van de poll wordt dan de winnaar bekend gemaakt, wiens foto aan het einde van het jaar meedoet aan de OVNL Foto van het Jaar 2018-verkiezing. Om kans te maken op de prijs, zul je dus deel moeten nemen aan een van de voorrondes; alleen op die manier kun je meedingen naar een plaats in de Foto van het Jaar 2018-verkiezing! De foto's verschijnen in dit topic wanneer de inschrijving voorbij is.

Wat zijn de voorwaarden?
 • Foto's moeten gemaakt zijn tussen 01 en 30 juni 2018.
 • Inzenden kan tot en met 01 juli 2018. De poll volgt daarop, waarin gestemd kan worden tot en met 04 juli 2018. De winnaar wordt daarna bekend gemaakt in dit topic.
 • Foto's moeten een transportmiddel uit het Openbaar Vervoer tonen.
 • De foto moet door jezelf gemaakt zijn.
 • Foto's doen alleen mee aan de verkiezing, indien ze per PB zijn ingezonden naar Mikos. Direct in het topic plaatsen leidt tot uitsluiting van de wedstrijd.
 • De ingezonden foto's worden zichtbaar gemaakt in dit topic zodra de inschrijvingsronde afgelopen is.
 • Je moet het volgende onder je foto plaatsen:
  - Titel van de foto,
  - Datum waarop de foto gemaakt is,
  - De locatie,
  - Aangeven of de foto bewerkt is en zo ja, wat er bewerkt is.
  Voor wie dat wil, mag er ook een omschrijving van de foto, bijvoorbeeld locatie of achterliggend verhaal, onder de foto geschreven worden.
 • De foto doet automatisch mee in de Foto van het Jaar 2018-verkiezing die eind 2018 gehouden zal worden. De winnaar daarvan ontvangt een prijs.
 • In het geval bovenstaande punten niet toereikend zijn, beslist de jury (Mikos) over toevoeging of wijziging van de voorwaarden.
Ik wens iedereen veel succes en dat de beste moge winnen!

Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 4695
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Mikos » vr 29 jun 2018, 11:40

Vergeet u niet om uiterlijk aanstaande zondag uw foto in te sturen? :) Het aantal inzendingen is tot nu toe nog op één hand te tellen, dus iedereen maakt grote kans deze ronde te winnen!

Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 4695
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Mikos » ma 02 jul 2018, 00:00

Inzendingen Foto van de Maand Juni
Het begin van de zomer, er verschijnen totaal andere foto’s dan aan het begin van het jaar. Tijd om de mooiste foto van de afgelopen maand uit te kiezen! Hieronder de inzendingen waaruit gekozen kan worden. Stemmen kan tot en met aanstaande woensdag.

1.
Afbeelding
Titel: Solaris Urbino 18 op weg naar Nieuw-Vennep
Datum: 13 juni 2018
Locatie: Hoofddorp/De Hoek
Bewerkt: Nee

2.
Afbeelding
Titel: Zomers Sloterdijk
Datum: 27 juni 2018
Locatie: Amsterdam Sloterdijk
Bewerkt: Nee
Omschrijving: De zon breekt door het fraaie ontwerp van de stationsoverkapping.

3.
Afbeelding
Titel: NSM DM'90 3426
Datum: 23 juni 2018
Locatie: Hollandsche Rading
Bewerkt: Bijsnijden, draaien en kleurcorrectie
Omschrijving: De nieuwste aanwinst van het spoorwegmuseum is DM'90 3426. Deze Buffel is op 9 december 2017 buiten dienst gegaan samen met zijn soortgenoten en een dag later in de collectie opgenomen. Het nog maar 21 jaar oude dieseltreinstel verzorgde dit jaar de rondrit voor de Vrienden van het Spoorwegmuseum. De rit vertrok vanaf Utrecht Centraal om via Hilversum, Amsterdam Centraal en Uitgeest naar Beverwijk te gaan, alwaar overgestapt werd op een museumbus naar de Hoogovens. Als trein 28230 wordt hier Hollandsche Rading gepasseerd onder de voor de lijn Utrecht-Hilversum zo typische bovenleidingsportalen.

4.
Afbeelding
Titel: Uit met de pret
Datum: 15 juni 2018
Locatie: Schiermonnikoog
Bewerkt: Nee
Omschrijving: Normaal ben ik niet zo van mensen op de foto. Maar ik vond dit wel een typisch beeld die je op de wadden tegen kunt komen: Reizigers die de bus nemen op weg naar de boot.

5.
Afbeelding
Titel: Dubbele Spurt over de Wantijbrug
Datum: 28 juni 2018
Locatie: Dordrecht, Wantijbrug
Bewerkt: Nee
Omschrijving: Op deze zonnige donderdagmorgen komen deze 2 Spurts om een uur of 8 onder toeziend oog van meneer de reiger over de Wantijbrug op weg naar hun eindbestemming van deze rit, Dordrecht.

6.
Afbeelding
Titel: Een gewaarschuwd mens...
Datum: 30 juni 2018
Locatie: Laag-Nieuwkoop
Bewerkt: Licht en contrast iets versterkt.

7.
Afbeelding
Titel: Een verdwijnend beeld (en geluid)
Datum: 30 juni 2018
Locatie: Van Baerlestraat, Amsterdam
Bewerkt: Nee
Omschrijving: Een 12G tram steekt als lijn 16 de Van Baerlestraat over om vanaf het Concertgebouwplein naar de Gabriël Metsustraat te rijden en rijdt daarbij vlak langs het Concertgebouw. Op 22 juli zal lijn 16 opgeheven worden en zal dit traject tramloos worden.

8.
Afbeelding
Titel: Weer terug naar huis
Datum: 09 juni 2018
Locatie: Barneveld / Harselaar
Bewerkt: Kleuren levendiger gemaakt, schaduwen lichter gemaakt, hooglichten donkerder en witbalans aangepast.
Omschrijving: Op deze zaterdag 9 juni reed Railpromo een trein van het Duitse MüllerTours. Na een dag bier zuipen en kuilen graven aan het strand gingen de Duitsers aan het begin van de avond terug naar hun thuisland. RFS 101001 bracht de trein van Zandvoort aan Zee terug huiswaarts naar het grensstation Bad Bentheim. Aldaar reed een Duitse loc de trein verder. Om 21.18 passeert de trein precies op tijd de fotograaf te Barneveld/Harselaar.

9.
Afbeelding
Titel. Trams en trolleybus
Datum: 7 juni
Locatie: Carlton Colville (Lowestoft UK)
Bewerkt. Stukje van de foto weg gesneden(rechterkant)

Stemmen
Stemmen kan tot en met aanstaande woensdag 04 juli achter deze link.
Door op bovenstaande link te klikken kom je op een pagina van een externe website uit, waar je één foto mag aanvinken die de foto van jouw keuze is. Je krijgt na het verzenden van je stem echter niet te zien wat de stand is, die maak ik aanstaande zaterdag bekend. Dan vertel ik ook wie de auteurs van de foto's zijn.

Laat het beoordelen van de foto’s en het uitdokteren van wie de foto’s zijn alsjeblieft achterwege tot ná de stemming, zodat iedereen onbevooroordeeld zijn of haar stem uit kan brengen, dat is het hele idee achter het afgeschermd insturen van de foto’s en het publiceren van de uitslag nadat de stemronde is geëindigd.

Stem wijs!

Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 4695
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Mikos » wo 04 jul 2018, 13:08

Geloof het of niet; vandaag is alweer de laatste dag dat u massaal uw stem uit kunt brengen op één van de foto's! En er is nog een strijd te strijden, dus laat uw stem vooral nog even achter! De link staat hierboven, inclusief de foto's waarop gestemd kan worden. :pos:

Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 4695
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Mikos » do 05 jul 2018, 12:01

We hebben een winnaar!

Er is in de afgelopen dagen 44 keer gestemd en wat me tijdens het sorteren van de foto's al was opgevallen, kwam ook terug in het stemmen; er is een aardige verdeling over de foto's. Zou de kwaliteit van de foto's zijn gestegen, of zou het enkel om het onderwerp gaan op de foto's? Iedere foto heeft in ieder geval een stem gekregen en dat is wel eens anders geweest. Goed, genoeg geouwehoerd, kom maar op met die uitslag:

Afbeelding

En in procenten ziet dat er dan zo uit:

Afbeelding

Gefeliciteerd, Gebruikersnaam, jouw inzending Weer terug naar huis krijgt de eervolle vermelding "Foto van de Maand Juni" en dingt mee naar de hoofdprijs aan het einde van het jaar tijdens de Foto van het Jaar-verkiezing! Hieronder het overzicht van foto's en auteurs:

1. Solaris Urbino 18 op weg naar Nieuw-Vennep van Milco,
2. Zomers Sloterdijk van Mikos,
3. NSM DM'90 3426 van dennistd,
4. Uit met de pret van ZO1676,
5. Dubbele Spurt over de Wantijbrug van mb90,
6. Een gewaarschuwd mens... van Jonkervoort,
7. Een verdwijnend beeld (en geluid) van meltrain,
8. Weer terug naar huis van Gebruikersnaam,
9. Trams en trolleybus van hidihi,

Aangezien de zomer nu echt gaat beginnen en sommigen wellicht op vakantie gaan, volgt de volgende ronde, de Foto van de Maand Juli-verkiezing, begin september. Iedereen maakt kans, dus ga vooral mooie foto's maken de komende maanden en ding mee naar de hoofdprijs aan het eind van het jaar! Fijne zomer!

hidihi
Berichten: 513
Lid geworden op: za 30 okt 2010, 00:10

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor hidihi » do 05 jul 2018, 19:47

Er zijn toch meer inzendingen dan ik had gedacht. Als je Mikos mocht geloven waren er bijna geen inzendingen. Gaan de beste 3 inzendingen in September door naar de finale of ga je slechts op zoek naar 1 winnaar.

Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 4695
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Mikos » do 05 jul 2018, 20:51

Op het moment dat ik dat schreef waren er maar 3 inzendingen... Van iedere maand gaat er 1 winnaar naar de jaarverkiezing.

Milco
OVNL-beheerder
Berichten: 5724
Lid geworden op: ma 13 jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Milco » do 05 jul 2018, 22:28

En als een persoon meerdere keren wint? Of gaat het puur om de foto's en niet om de makers ervan?
Medewerker Operations & Payroll Services bij USG People

Mijn websites:
http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 15-01-2020
http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 14-12-2019
http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html

Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 4695
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 19:04
Contacteer:

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Mikos » do 05 jul 2018, 22:56

Als een persoon meerdere keren wint maakt hij een grotere kans op de Jaarprijs. Maar dat bepalen de stemmers. Kwestie van mooie foto's insturen :pos:

Gebruikersnaam
Berichten: 333
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 13:51
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Foto van de Maand Juni

Berichtdoor Gebruikersnaam » vr 06 jul 2018, 10:08

Bedankt voor het stemmen, leuk om een keertje te winnen *O*


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten