Ddrs on tour #32: Stadsregio Rotterdam

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29574
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Ddrs on tour #32: Stadsregio Rotterdam

Berichtdoor Daniel » Za 27 Dec 2008, 21:42

Vanmiddag maar weereens een reisje ondernomen om wat Qbuzzen in het wild vast te kunnen leggen, wat dit keer begon met een klein stukje per stoptrein van Dordrecht naar Barendrecht. Aldaar komt tegenwoordig alleen nog lijn 184 op het station (van Qbuzz dan), dus daar eerst maar een stukje mee afgelegd. Hoewel, het display in de bus was van mening dat het lijn 183 was en toonde ook heel andere haltes dan waar we langs kwamen.
Uiteindelijk uitgestapt op het traject dat 184 en 183 nog wel gezamelijk afleggen, maar de 183 zou pas over 20 minuten komen dus liep ik maar wat verder voor wat plaatjes. Zo kwam ik op de Rossinisingel terecht...
Afbeelding

En daar vlakbij ligt het busbaantje in het verlengde van de Walmolen...
Afbeelding

Bij halte Spinetlaan nam ik vervolgens weer de bus, maar constateerde op de vertrekstaten ook nog een stukje heel knappe planning. De halte richting Zuidplein ligt er aan de ene kant van een stukje busbaan, die in de andere richting aan de andere kant en lijn 183 is er volgens dienstregeling in beide richtingen tegelijk. Alleen is het betreffende stukje busbaan slechts in één richting tegelijk te berijden, je moet het maar voor elkaar krijgen om de kruising precies daar te plannen :P

Maargoed, ik nam dus de 183 richting Carnisselande met een ongeplande stop bij een onwillige bussluis. Dat leek trouwens volstrekt willekeurig plaats te vinden: de ene bussluis ging wel omlaag en de volgende weer niet. Zag zelfs een bus die van de ene kant handmatig de bussluis omlaag moest laten gaan, terwijl dezelfde bus op de terugweg dezelfde bussluis wel automatisch omlaag kreeg.
Uiteindelijk bij de laatste halte op Barendrechts grondgebied uitgestapt en vervolgens de gemeentegrens met Rhoon over gelopen, leuk zo'n grote nieuwbouwwijk precies op de gemeentegrens. Aldaar passeerde de 1071/182...
Afbeelding

Na de hoek om gelopen te zijn was ik weer in Barendrecht bij een halte van lijn 183 beland, waarmee de reis werd voortgezet richting Zuidplein. Daar op de metro overgestapt waarvan de stationsafroep een beetje achterliep: die begon bij Maashaven met "Spijkenisse Centrum" en ging doodleuk zo verder met overstaps op de Calandlijn op de meest vreemde plaatsen. Stapte zelf toch maar gewoon op Beurs over om uiteindelijk in Schiedam te belanden, waar het een kwestie van goeie timing was.
Op 't moment dat de tram die ik twee haltes zou nemen aan kwam rijden zag ik een Qbuzz van de buffer naar z'n halte rijden, hoefde er dus op de brug tussen Koemarkt en Oranjestraat niet lang op te wachten...
Afbeelding

Klein detail is wel dat de betreffende bus eigenlijk tot de serie van stalling Zevenhuizen behoort en ik nu juist die kant op ging om ook wat Maasdijkse busjes op de foto te kunnen krijgen. Na snel richting Maassluis gereisd te zijn kwam ik daar, uiteraard, dezelfde bus weer tegen...
Afbeelding

Tijdens het wachten bij station West om met die bus weer terug richting Schiedam te reizen kon ik nog wat geknutsel met halteborden bekijken. De sticker van 137 is er zo te zien eentje van 126 waar het lijnnummer af geknipt is en let ook op de pijl op de sticker van 126 naar de juiste eindbestemming. Voor 137 de andere kant op is dezelfde sticker gebruikt, met een wit Qbuzz-stickertje over de daar foutieve bestemming...
Afbeelding

Ook wel opmerkelijk was dat op de vertrekstaat van lijn 126/137 richting Maassluis, Einthovendreef alle tijden in de vakantiedienstregeling afgeplakt waren met correctiestickertjes. Volgens de dienstregeling op de Qbuzz-site rijden beide lijnen dan toch echt gewoon verder na station Maassluis West.

Maar dat was nog niet alles, tijdens de reis kon ik me ook nog verbazen over de grote variatie aan vermeldingen op de halteborden. In Maassluis was het nog veelal de oude sticker met Qbuzz-logo erop geplakt, maar op het eerste stuk in Vlaardingen werden dat nieuwe Qbuzz-stickers. Daarna volgde nog een stuk met zowel een nieuwe sticker als een oude met Qbuzz-logo erop geplakt.
Helemaal mooi werd het vanaf metrostation Vijfsluizen, waar het volgende op de stickers stond...

55
Vanaf 14-12-2008 wordt deze
lijn door Qbuzz uitgevoerd
onder lijnnummer
126
Schiedam
- Station Centrum

Tot slot dan maar weer met de Sprinter naar Rotterdam Centraal gereisd om daar de IC terug naar Dordrecht te pakken.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

mb90
Berichten: 2666
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:16
Locatie: Rotterdam-Zuid
Contact:

Re: Ddrs on tour #32: Stadsregio Rotterdam

Berichtdoor mb90 » Za 27 Dec 2008, 22:03

Dat ziet er best amateuristisch uit zeg die lijnstickers bij Maassluis West en van die stickers van lijn 55 en 126 had ik ook wel verwacht dat die gewijzigd zouden zijn.

De lijnsticker van lijn 146 op het Zuidplein is overigens helemaal sterk. Die is namelijk op het lijnnummer na helemaal leeg. Nog erger is het overigens op de Handelsweg in Ridderkerk, die volgens Qbuzz in Barendrecht ligt. Daar staan helemaal geen haltepalen en moeten de passagiers en chauffeurs maar zelf uitzoeken waar de 2 haltes zijn...

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29574
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Ddrs on tour #32: Stadsregio Rotterdam

Berichtdoor Daniel » Za 27 Dec 2008, 22:28

Tja, alle nieuwe Qbuzz-haltestickers vermelden ook niet veel meer dan de eindbestemming. Zag woensdag al iets opmerkelijks op de Kralingse Zoom (de straat): 141 heeft daar bij halte HES een gele haltesticker van Arriva, terwijl alle haltes daarna een gele Qbuzz-sticker hebben en vanaf H.I. Ambacht een Arriva-groene.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

mb90
Berichten: 2666
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:16
Locatie: Rotterdam-Zuid
Contact:

Re: Ddrs on tour #32: Stadsregio Rotterdam

Berichtdoor mb90 » Ma 29 Dec 2008, 19:44

Die 141 bij de halte HES is denk ik eerder nog van de oude lijn 141 vanuit Hendrik Ido Ambacht. Er hebben daar ook nog zeker anderhalf jaar lang stickers gehangen van de lijnen 155 en 159 richting Alblasserdam en Papendrecht (nu de lijnen 87 en 89).

Nog een staaltje creativiteit van Qbuzz vond ik bij de halte IJsselmondse Hoofd in Rotterdam voor lijn 141. Omdat het hier wel een beetje bij past zet ik het hier maar bij. Er is daar namelijk geen haltepaal te vinden en daarom hangen de lijnstickers en de vertrektijden maar gewoon in de abri (die er al stond) :lol: :
Afbeelding
Richting Dordt is er wel een haltebordje (voor nachtlijn B-6), maar ook daar hangt alles in de abri.

En dit is overigens de enige goede lijnsticker van lijn 183:
Afbeelding
Bij de overige haltes hangt of alleen de eindbestemming of een variant van de 55 die vervangen is door de 126 die Reiziger Ddrs liet zien.

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 13103
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Ddrs on tour #32: Stadsregio Rotterdam

Berichtdoor Meltrain » Wo 31 Dec 2008, 20:38

Op Keizerswaard hangt ook de goede sticker hoor. :wink:
En van lijn 126 is volgens mij de enige goede sticker die op Station Schiedam Centrum.
mb90 schreef:Die 141 bij de halte HES is denk ik eerder nog van de oude lijn 141 vanuit Hendrik Ido Ambacht.

Klopt. Aan beide kanten overigens.
I'm more into trains than training and my favourite sport is transport.
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.

Belangrijke data:
22-07: opening Noord/Zuidlijn (Amsterdam)
09-12: opening Crossrail (London)


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten