Pijnackerbus on tour #2: Noord- en Midden-Zeeland

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 4964
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Pijnackerbus on tour #2: Noord- en Midden-Zeeland

Berichtdoor Etienne » Do 26 Feb 2009, 21:16

Op 15 augustus 2008 zou ik met de bus gaan toeren door Zeeland. Ik moest er al om 06.15 uit :? , omdat ik koste wat kost de bus van 07.08 moest halen. Dat lukte wel en met die busrit begon de dag gelijk goed.

Afbeelding

Op Rotterdam CS met de metro richting Zuidplein gegaan, waar het nog wel ffies duurde voordat Interliner 395 naar Zierikzee kwam. Dus om de tijd te doden...........men raadt het al.

Afbeelding

In de Interliner ging de chauffeur moeilijk doen, omdat ik ong. 5 minuten voor 9 uur instapte met een Buzzer (die zijn pas na 9 geldig) vond die dat dat kaartje niet geldig was, dus moest nog eens een extra enkeltje Zierikzee kopen ( :x ).
In Zierikzee gewacht op de 132, die met ambassador 8159 gereden werd. :shock:

Op Zierikzee Busstation enkele plaatjes kunnen maken en daarna ingestapt richting Renesse. Daarvoor kreeg ik Integro 2727. Leuk nummertje toch.

Afbeelding

In Renesse was er geen MB200 Cabrio te bekennen, maar alleen de B88-cabrio. Die maar uitgebreid vastgelegd, waarna de volgende 133 kwam, Connexxion 2900.

Afbeelding

In Middelburg uitgestapt bij het Centrum, waar onder andere AMZ 379 en Connexxion 2855 voorbij kwamen, maar die heb ik later nog kunnen fotograferen.

Afbeelding

Toen richting het station gelopen en daar ook wat plaatjes gemaakt. Daarna met een alliance richting Vlissingen gegaan, Connexxion 2267.

Afbeelding

Daarna weer terug gegaan richting Middelburg, weer wat plaatjes gemaakt. En daarna kwam lijn 50 richting het Tolplein aanrijden.

Afbeelding

Op het Tolplein zou ik overstappen op lijn 20 richting Goes, maar in de tegenrichting reed iets leukers.

Afbeelding

Toen kwam er een amba als lijn 20 richting Goes, daar ben ik maar mee meegegaan. In Goes waren er ook een aantal alliances.

Afbeelding

Daarna ging met lijn 23 richting Borssele, voor een bezoekje aan AMZ. En die werd gereden door de 2855 :lol: . Bij AMZ ging het vooral om de 326 (ex GVU 555), die inmiddels dus van Juijn is. Gelukkig stond die er. Ook stond er nog het restant van een andere bus

Afbeelding
Afbeelding

Vanuit AMZ ging ik weer terug richting Goes, met een amba: 8159 :o :o . In Goes wat gegeten en toen gewacht op lijn 132 richting Zierikzee.

Afbeelding

Daarna ging ik dus met Van Oeveren 83 richting Zierikzee. Maar door een open Zeelandbrug dreigde de aansluiting in Zierikzee mis te lopen met de 133, maar de chauffeur was zo aardig om te wachten. Op Oude Tonge Busstation overgestapt op Arriva amba 8343 richting Rotterdam.

Afbeelding

In Rotterdam ging het met de metro en bus 171 weer naar huis toe.
Kortom: Weer een geslaagd dagje.
5e jaars student Geodesie / Geo-Informatie

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's.

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 12872
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Pijnackerbus on tour #2: Noord- en Midden-Zeeland

Berichtdoor Meltrain » Do 26 Feb 2009, 23:22

Pijnackerbus schreef: Daarna weer terug gegaan richting Middelburg, weer wat plaatjes gemaakt. En daarna kwam lijn 50 richting het Tolplein aanrijden.

Afbeelding

Mazzelaar. :o
Ik had ongeveer twee weken later een Kramba op die lijn en dat bedoel ik ook letterlijk. :evil: Normaal ben ik tolerant voor Ambassadors, maar deze was echt niet normaal.
In elk mensenhart, daar vind je Rotterdam.
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.

Belangrijke data:
22-07: opening Noord/Zuidlijn (Amsterdam)
09-12: opening Crossrail (London)


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten