meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
mb90
Berichten: 2666
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:16
Locatie: Rotterdam-Zuid
Contact:

meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Berichtdoor mb90 » Ma 02 Mar 2009, 22:14

Afgelopen dinsdag (de 24e februari) hebben meltrain en ik een tour gemaakt naar 't Gooi, Amstelland en Almere. Vooral omdat we in een groot deel van dit gebied nog niet echt met de bus geweest waren, zoals 't Gooi. :)

Het begon met een metrorit naar Rotterdam Centraal. Tijdens deze rit stapte meltrain bij station Maashaven in en samen kwamen we rond 7:30 uur bij Rotterdam Centraal aan en gingen we met de IC t2827 van 7:47 uur naar Utrecht Centraal. Na de gebruikelijke inrijfile kwamen we met een kleine plus rond 8:30 uur in Utrecht aan.

Daar begon de zoektocht naar een landelijke dagkaart voor meltrain. Dat was ingewikkelder dan we dachten. Als eerste gingen we naar het GVU-verkooppunt. Daar vertelde een vrouw dat ze die niet hadden en dat we naar een buschauffeur moesten gaan. Op naar een buschauffeur dus. Dit bleek echter ook niet goed, want de GVU en Connexxion-chauffeurs die we spraken wisten het niet of stuurden ons weer naar het GVU-verkooppunt. We gingen dus weer terug, maar nu naar een andere medewerker. Na even doorvragen hadden ze die toch wel, maar nu was er nergens een stempel te vinden. Nadat deze gevonden was moest ze het achter even controleren en uiteindelijk hadden we om 8:50 uur de dagkaart. :) We hadden nu echter nog 2 minuten totdat onze bus ging. Dit was CXX-lijn 52 naar Zeist Handelscentrum, dus dat werd rennen, maar we haalden het wel. Deze rit werd gereden door een Citaro G die daarna naar de stalling ging.

Na een rit langs bekende gebieden voor forummers uit Zeist kwamen we bij het Handelscentrum aan. Nadat onze bus naar de stalling ging en er nog een BRU-Citaro G langskwam, ging er een Utrechtse Citaro G weg en daarvan had ik tot dinsdag nog geen foto, maar nu wel van de 9260:
Afbeelding

Hierna kwam onze bus aan. Dit was Buslijn 59 naar Hilversum. Deze werd gerden door een BRU-Amba. Lijn 59 is een mooie lijn langs dorpjes, zoals Lage Vuursche in de mooie Utrechtse Heuvelrug. Om 10 uur kwamen we aan bij het station van Hilversum en daar werden we gelijk getrakteerd op bekende bussen, want hier stond de CXX Integro 2793 (tot 14-12-2008 rijdend vanuit Ridderkerk) te bufferen 8-) :
Afbeelding

Onze bus stond alweer klaar voor de volgende rit:
Afbeelding

Maar, er stond nog meer leuks te bufferen, want ook Alliance 2544 stond er:
Afbeelding

En tot slot ook nog deze grijze Interliner Integro 2948:
Afbeelding

Hierna was het weer tijd om verder te gaan, want op deze bussen na viel er niet zo gek veel te beleven. De volgende bus is de voorste bus op deze foto van meltrain:
Afbeelding

Met deze bus gingen we dus naar Weesp. De rit begon met wat vertraging, maar door lekker doorrijden door dit leuke open landschap via onder andere Kortenhoef kwamen we om 11 uur in Weesp terecht. Hier is naast Connexxion ook GVB present met lijn 49 naar station Bijlmer (foto van meltrain):
Afbeelding

Daarna gingen we met lijn 110 naar Bussum. Dit ging via Muiden, Muiderberg en de mooie vesting van Naarden. Een leuke rit was het dus in overigens alweer een Lion's City. Na aankomst in Bussum duurde het niet lang totdat de bus voor onze volgende rit langskwam. Een RegioLiner, maar het verschil met een normale bus is echter alleen aan de buitenkant te zien:
Afbeelding

Met deze bus ging het daarna verder naar Huizen via een hele mooie groene en heuvelachtige route. In Huizen stond ineens een Alliance klaar op lijn 102 naar Amsterdam 8-) :
Afbeelding

Wij wilden echter met lijn 108 naar Hilversum gaan, maar die kwam maar niet. Na meer dan 5 minuten besloten we maar met de volgende lijn 100 naar Hilversum te gaan. Zoveel scheelt dat niet qua tijd. Het landschap was alleen iets saaier. Rond een uur of 1 kwamen we weer terug in Hilversum en zo was ons rondje door 't Gooi compleet. We gingen dus verder naar het volgende gebied, maar niet voordat er weer een oude bekende begroet werd en wel de Integro 2788 die ik vorig jaar nog regelmatig in Rotterdam op de foto kon zetten:
Afbeelding

Meltrain was in de tussentijd naar het treinstation gegaan en daar kon hij deze ICL-stam in de s1500 vastleggen:
Afbeelding

Daarna gingen we samen weer verder en wel met CXX-lijn 121 naar Mijdrecht. Dit leek een rustige rit, maar al snel werd dit anders dankzij een omleiding in Hilversum. De chauffeur wist de weg niet echt, maar gelukkig waren er daarom door Connexxion routepijlen opgehangen. Handig zou je zeggen, maar niet als je daardoor een rondje rijdt en dus weer op dezelfde weg terecht komt. Na een rondje door half Hilversum kwamen we dus weer op de weg voor de omleiding terecht. :lol: Daarna vroeg de chauffeur het maar aan wat reizigers die bekend waren. Met wat twijfels en discussies kwamen we uiteindelijk weer op de goede weg naar Nieuw-Loosdrecht terecht, alleen wel met een dikke +10, maar hilarisch was het wel. Hierna waren er geen omleidingen meer en via een leuke route door de Loosdrechtse Plassen kwamen we zonder echt doorrijden toch wonder boven wonder precies op tijd bij de eindhalte aan de Rondweg in Mijdrecht. 8-) Daar was de dienst voor onze chauffeur klaar en ging de bus verder als Lijn 126 naar Amsterdam. Meltrain kon in de tussentijd onze bus vastleggen met een mooie oldtimer ernaast. Zoek de verschillen in leeftijd en uiterlijk :mrgreen: :
Afbeelding

Aan de andere kant vertrok een nieuwe Volvo 8700 op lijn 130 naar Breukelen met de kerk van Mijdrecht op de achtergrond (foto van meltrain):
Afbeelding

Met de 130 aan de andere kant gingen we naar Uithoorn. Daar kwamen we te vroeg aan en zo hadden we nog even de tijd. Deze Amstellandse Lion's City stond er mooi voor:
Afbeelding

En ja, deze monsters zijn ook hier al te vinden:
Afbeelding

Daarna was het tijd om verder te gaan en dat deden we met Sternet-lijn 188 naar Schiphol. Deze lijn werd dus gereden door een Citaro waarin echt een zee of beter een oceaan aan beenruimte was. Na een rustige rit naar Schiphol zagen we dat de zon goed doorgebroken was, dus dat maakte de foto's een stuk vrolijker. Daar maakte ik dan ook gelijk gebruik van en zo kwam eerst deze ZuidTangent Citaro G langs:
Afbeelding

Gevolgd door zijn kleinere Sternet broertje:
Afbeelding

En deze in Sternet kleuren vermomde GVB-bus op lijn 192:
Afbeelding

Op de weg links naast mij komen steeds 3 HTM-Diplomatjes langs. Deze pendelen tussen de vertrek- en aankomsthal en P3. Dat wordt dus gedaan door bijvoorbeeld deze 305:
Afbeelding

Maar, ook door deze gele 328:
Afbeelding

Bij de bushaltes zijn overigens deze duidelijke infoschermen te zien. Duidelijker kan bijna niet :pos: :
Afbeelding

Hierna gingen we met ZuidTangent-lijn 300 naar Amsterdam Bijlmer om vanaf daar snel naar Holendrecht te gaan. Daar wilden we wat spitslijntjes naar Almere die o.a. met O408'jes rijden vastleggen. Terwijl ik naar de bussen ging bleef meltrain bij de metro om daar deze 2 koekblikken op lijn 50 vast te leggen:
Afbeelding

En daarna 3 CAF-jes op dezelfde lijn:
Afbeelding

Ik was dus bij de bussen en daar stond gelijk deze O405G klaar 8-) :
Afbeelding

Daarna ben ik naar de naastgelegen rotonde gegaan en daar kwam genoeg oud en nieuw leuks langs. Eerst deze Volvo van TCR:
Afbeelding

Gevolgd door een Integro op een Qliner van Arriva:
Afbeelding

Met daarachter een kloon, maar dan van TCR:
Afbeelding

Daarna kwam er weer een O405G langs:
Afbeelding

De volgende was een heel stuk nieuwer, want deze mooie Citaro LE van TCR is net een paar maandjes oud:
Afbeelding

Toen kwam ons voornamelijke hoofddoel langs: een O408 8-) :
Afbeelding

Hierna was TCR weer aan de beurt en ook nu met een bus die er zeker mag wezen:
Afbeelding

Tot slot vanaf deze locatie deze onbekende witte Setra van TCR die ik er nog net op kreeg:
Afbeelding

Met de O408 van 2 foto's terug (de 2273) gingen we naar Almere. Na een rit met bekende stoelen en geluiden kwamen we aan de westkant van Almere terecht. Daar volgde al snel nog een O408:
Afbeelding

Gevolgd door weer een bekende bus, maar nu ook nog in de oude geel-witte kleuren, namelijk deze 9033 bij de ondergaande zon:
Afbeelding

Die ondergaande zon zorgde wel voor een mooie lucht (foto van meltrain):
Afbeelding

Terug naar de bussen waar vanaf de andere kant deze Volvo 8700 opweg naar Bussum langskwam:
Afbeelding

Ook deze Integro scheurde langs:
Afbeelding

De MAXX-stadsdienst van Almere wordt vooral gereden door Amba's, maar een aantal daarvan zijn er ook vrij nieuw, zoals deze 8828:
Afbeelding

Toen was het weer tijd voor O408-jes, zoals deze op lijn 262 die de bocht om scheurt:
Afbeelding

Niet alle bussen op de spitslijnen vanuit Amsterdam worden gereden door bussen van CXX Tours, want ook deze Volvo 5665 was er te vinden:
Afbeelding

Om in stijl af te sluiten vanuit Almere nog een O408:
Afbeelding

Daarna was het de hoogste tijd om weer terug te gaan en dat deden we met lijn 152 naar Amsterdam Amstel. Dit was een rustige rit met een Volvo en na aankomst zochten we uit hoe we terug zouden gaan naar Rotterdam. Uiteindelijk bleek de route via Woerden het goedkoopste voor meltrain en dus gingen we zo terug. Nadat we ons avondeten gehaald hadden namen we om 19:03 uur de Stoptrein richting Rotterdam Centraal. Deze namen we tot Rotterdam Alexander om vanaf daar met de metro het laatste stukje af te leggen. Toen kwamen we er alleen achter dat meltrain een landelijke dagkaart heeft en deze staat niet op een OV-Chipkaart. Hij kon er dus niet mee reizen in de metro. Gelukkig had meltrain geld op z'n OV-Chipkaart staan en daarom gingen we alsnog met de metro naar station Beurs om daar te proberen om het geld terug te halen, want hij had in principe een geldig vervoersbewijs. Dat lukte en zo gingen we via het Zuidplein na een leuke dag weer terug naar huis. :)

De statistiekjes:
Reisduur: ongeveer 13 uur
Aantal treinen: 2
Aantal metro's: 3
Aantal bussen: 12 (+1 voor meltrain)
Aantal trams: 1 voor meltrain
Controle: in 2 van de 2 treinen (= 100%)
Soorten treinmaterieel: DD-AR 7848, ICM-III 4097
Soorten busmaterieel: CXX / BRU Citaro G, CXX / BRU Amba, CXX Lion's City (4x), Prov. Utrecht Amba, Prov. Utrecht Volvo 8700, Sternet Citaro, ZuidTangent Citaro G, CXX Tours O408, CXX Volvo 8700
Vertraging (meer dan +3): in 1 van de 2 treinen (= 50% op tijd)
Vertraging (meer dan +5): in 0 van de 2 treinen (= 100% op tijd)
Kosten: € 0,- (voor mb90) / enkeltjes Rtd -> Ut & Asa -> Rta + landelijke dagkaart à € 12,80 (voor meltrain)

Ronald
Berichten: 3325
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 23:55

Re: meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Berichtdoor Ronald » Ma 02 Mar 2009, 22:57

Zo, mb90, je maakt wel heel wat toertjes de laatste tijd (jaloers :wink: , als ik weer eens tijd heb moet ik ook maar weer eens wat vaker op pad :) ).

mb90 schreef:Toen kwamen we er alleen achter dat meltrain een landelijke dagkaart heeft en deze staat niet op een OV-Chipkaart. Hij kon er dus niet mee reizen in de metro. Gelukkig had meltrain geld op z'n OV-Chipkaart staan en daarom gingen we alsnog met de metro naar station Beurs om daar te proberen om het geld terug te halen, want hij had in principe een geldig vervoersbewijs.


Dat probleempje zag ik ook al aankomen met (bijvoorbeeld) een OV-dagkaart (die ik nogal eens gebruik als ik via Rotterdam met de bus naar Zeeland ga). Geld terug krijgen kan dus, maar het kost dan wel weer extra tijd om naar een RET-loket te gaan :? .

Oh ja, leuke foto's! Jullie hebben wel zo'n beetje alle mogelijke bustypen gezien :D !

Stefan
Berichten: 3512
Lid geworden op: Ma 03 Nov 2008, 11:56
Locatie: Papendrecht
Contact:

Re: meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Berichtdoor Stefan » Ma 02 Mar 2009, 23:19

Leuke foto's! Vooral de 7815, 7817 en 9033. De 7817 in het speciaal, dat was mijn favoriete Connexxion wagen! :mrgreen:
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet.

Gebruikersavatar
STF
Berichten: 6321
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contact:

Re: meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Berichtdoor STF » Ma 02 Mar 2009, 23:51

Almere Buiten
Station Buiten

Wat een brilliante bestemming... Volgens mij klinkt Station Almere Buiten toch veel beter???

Gebruikersavatar
tsov
Berichten: 3869
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:07
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Berichtdoor tsov » Di 03 Mar 2009, 10:21

Leuk verslagje weer! :pos:
Die Qliner van Arriva is stiekum ook van TCR... Vraag me niet hoe en waarom, maar in Waterland rijdt TCR met Qliners van Arriva en in 't Noorden rijdt Arriva met Qliners van TCR :roll:
Mijn foto's
This user loves deadlines. He loves the whooshing sound they make as they go by.

Milco
OVNL-beheerder
Berichten: 4582
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Re: meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Berichtdoor Milco » Ma 28 Dec 2009, 21:24

Leuke foto's! De O405G's en O408's zijn inmiddels al (bijna) afgevoerd, en een deel van de Volvo 8700's (CXX) worden herverdeeld elders in het land, rondom Utrecht en ook in andere gebieden.
En de chauffeur van de 7815 is een bekende.

groetjes,
Milco1995.
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 21-06-2018
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 13-06-2018

Informatie Keolis Almere: http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html

BR628
Berichten: 1615
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:28

Re: meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Berichtdoor BR628 » Ma 28 Dec 2009, 21:45

mb90 schreef:En ja, deze monsters zijn ook hier al te vinden
Ach, monsters.. Het zijn vanuit financieel oogpunt gezien ideale bussen voor dunne lijnen.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36698
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: meltrain & mb90 on Tour #9: 't Gooi, Amstelland en Almere

Berichtdoor Suus » Ma 28 Dec 2009, 21:48

Hadden we al door dat dit een oud topic was :P

De twee Fryskers voor lijn 149 zijn lange tijd beiden kapot geweest, en sindsdien reed er weer een taxibusje op dat zeer rustige lijntje.
Rame à l'approche


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast