Grote inkortingen tramlijn 2 en metro Rotterdam

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
mb90
Berichten: 2666
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:16
Locatie: Rotterdam-Zuid
Contact:

Grote inkortingen tramlijn 2 en metro Rotterdam

Berichtdoor mb90 » Za 02 Mei 2009, 21:50

De afgelopen week stond (en staat nog tot morgen, zondag 3 mei) in de regio Rotterdam op OV-gebied in het teken van 2 grote inkortingen door werkzaamheden. De eerste was de inkorting van RET-tramlijn 2 van Charlois - Groene Tuin v.v. tot Charlois - Lombardijen v.v. met een vervangende buslijn 89 op het vervallen deel en de andere inkorting was van de metrolijnen in Spijkenisse tot metrostation Spijkenisse Centrum met tussen Spijkenisse Centrum en De Akkers de vervangende buslijn 88. Op beide vervangende buslijnen wordt er gereden met ingehuurde Duitse chauffeurs en Alliances uit de 800-serie als materieel.

Eerst ging ik op zaterdag 25 april naar de vervangende buslijn 89 voor tramlijn 2. Onderweg daarnaartoe kwam ik eerst nog deze ex-BBA bus tegen op een parkeerplaats van De Kuip waar deze in het weekend vaak staat:
Afbeelding

Daarna kwam ik terecht op de Groene Tuin waar al snel een vervangende bus volgde en wel de 830 richting de Kreekhuizenlaan (= eindpunt Lombardijen):
Afbeelding

Op alle vervangende haltes is deze oranje lijnsticker te zien:
Afbeelding

En zijn de vertrektijden duidelijk te vinden:
Afbeelding

Op de Reyerdijk, een klein stukje verderop, was de andere bus van deze dag te zien. Dit was de 812 die als lijnnummer het eigenlijk meest logische lijnnummer 2 filmt:
Afbeelding


Na een vakantie ging het op vrijdag 1 mei verder. Toen was het tijd voor de trams die nu op lijn 2 "Lombardijen" i.p.v. "Groene Tuin" filmen. Eerst kwam ZGT 834 langs onder dreigende stapelwolken waaruit gelukkig niets viel:
Afbeelding

De volgende tram was een verrassende, want doordeweeks is er normaal gesproken geen Citadis op lijn 2 te vinden, maar alleen ZGT's uit de 800-serie, maar nu niet, want de 2035 kwam langs:
Afbeelding

Hierna was het de hoogste tijd voor de metro. De metrolijnen waren dus ingekort tot Spijkenisse Centrum. Door weinig keerruimte aldaar rijden de spitsdiensten op de Erasmuslijn tot Hoogvliet en daardoor was deze bestemming na lange tijd weer even te zien op de Erasmuslijn. Dat was voor mij nog een extra reden om wat foto-tjes te maken. Daarom kwam ik bij station Rijnhaven terecht om de eerste dienst van deze middag naar Hoogvliet vast te leggen:
Afbeelding

Het ging verder naar de Maashaven om daar de volgende dienst vast te leggen:
Afbeelding

Kort erachter zat de enige RandstadRail-dienst van de Erasmuslijn van deze dag, in dienst 907, naar Spijkenisse:
Afbeelding

Met deze dienst ging ik naar Spijkenisse. Na een comfortabele rit kwam ik bij Spijkenisse Centrum aan en waren er direct genoeg pendelbussen naar De Akkers te zien. Deze reden namelijk elke 2 à 3 minuten. Dit was de dienstregeling die bij de haltes te zien was:
Afbeelding

En de lijnsticker, hoewel deze volgens mij bij De Akkers hoort te hangen :? :
Afbeelding

De vervangende bussen waren zoals al gezegd ook hier 800-tjes. Deze filmden niet lijn 88, maar lijn 9. Hier te zien op deze 822:
Afbeelding

En ook op deze 834:
Afbeelding

Ter afsluting nog een foto van Connexxion. Die rijdt hier naar alle dorpen op Voorne-Putten. Voornamelijk met Ambassadors en Volvo 8700-tjes en hoofdzakelijk voor de stadsdienst ook nog met wat kleine Berkhofjes. Ook zijn er een paar Alliances te vinden. Hoofdzakelijk op lijn 89 (Schiedam - Rozenburg v.v.), maar ook enkele op andere lijnen en toevallig trof ik er eentje op lijn 103 naar Brielle via Brielle:
Afbeelding

Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten