Op bezoek in Twente

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Marc
Berichten: 826
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 18:46
Locatie: Maastricht

Op bezoek in Twente

Berichtdoor Marc » Wo 15 Jul 2009, 21:56

Het werd weer tijd voor een mooi reisje, dus ben ik gisteren in de trein gestapt richting Hengelo en Enschede.

Het reisje begon vroeg, om 06:25 stond ik op Maastricht Randwyck. Tijdens het wachten kon ik genieten van de mooie lucht boven het oosten van Maastricht:
Afbeelding
Trein t6824 die me naar Maastricht bracht werd zoals gewoonlijk gereden met twee V'tjes. In de trein kon ik een van de kenmerkende geluiden van een V'tje opnemen.

In Maastricht heb ik me voorzien van de dagelijkse krantjes en ben in trein t824 gestapt, die gereden werd met 2 VIRM-viertjes. Ik wou proberen om de "snelle" route te volgen, zodat ik met -30 in Hengelo zou arriveren. Voor deze planning moest ik 4x overstappen, sommige overstaptijden waren slechts twee of drie minuten. Zo gezegd, zo gedaan: in Roermond moest ik overstappen op trein t32222 naar Nijmegen, gereden met een GTW van onze grote vriend Veolia. Deze trein reed netjes op tijd en zodoende had ik in Nijmegen nog drie minuten de tijd om over te stappen op trein t3128 naar Arnhem. Ook deze trein reed goed door en kwam met -1 aan, hierdoor was het eenvoudig (ondanks de trein uit een los VIRM-zesje bestond en ver doorreed richting tijdelijke stationsgebouw) om over te stappen op trein t3624 naar Zutphen. Hier stond aan de overzijde van het perron trein t31225 klaar en die bracht me naar Hengelo. In Hengelo kon ik het Lintje nog op de foto zetten:
Afbeelding

Vanaf Hengelo ben ik met trein t1727 (gereden door een ICM-IV) naar Enschede gereisd. Hier wou ik enkele Twentse bussen op de foto te zetten en dit bleek eenvoudig te zijn bij het station. Eerst een overzichtsfoto van het busstation:
Afbeelding
Na het maken van bovenstaande foto reden de bussen achter elkaar weg, het enige wat ik moest doen was staan blijven en op het knopje drukken :mrgreen::
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Na een korte wandeling door het centrum stond trein t7940 klaar, die gereden werd met DM '90:
Afbeelding

Weer terug in Hengelo stond aan de overzijde van het perron een ICM-IV klaar die onderweg was naar Enschede:
Afbeelding

Vanaf Hengelo had ik de planning omgegooid. Het plan was om met DM'90 naar Zwolle te gaan en vanaf hier via Amersfoort naar Amsterdam. Omdat ik zin had in een ritje met de serie s140, werd het de route Hengelo-Almelo-Amersfoort-Hilversum-Amsterdam. Eerst even koffie halen (dit was nog even zoeken, de tijdelijke kiosk bleek op het stationsplein te staan) en dan met trein t7942 naar Almelo. Ik had ervoor gekozen om een stukje met de stoptrein te reizen, zodat ik nog een stukje met DM'90 kon reizen. In Almelo ben ik overgestapt op trein t1642 die me zonder problemen naar Apeldoorn bracht.

Vanuit Apeldoorn vertrok als eerste een ZAP-stel naar Zutphen:
Afbeelding
En kwam een SGM-III aan als stoptrein:
Afbeelding
Het bleek dat ik deze dag geluk meegenomen had, de VSM kwam ook nog binnen in Apeldoorn:
Afbeelding
Het omlopen van de loc:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3UHUu_goleI[/youtube]
Tsja, en ik kon het niet laten om even naar het busstation te lopen om enkele Veolia-bussen op de foto te zetten (ook nog bekende bussen, maar dan in een andere kleur):
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Na deze foto's liep ik het perron weer op, hier stond trein t1546 naar Amsterdam klaar, gereden door VIRM.
Om 13:57 vertrok de trein waarvoor ik het deed, trein t148 naar Hilversum:
Afbeelding
In Hilversum moest ik overstappen op een druk VIRM-viertje naar Amsterdam (inderdaad hetzelfde stel als in Apeldoorn).

In Amsterdam werden diverse treinen omgeleid door werkzaamheden tussen Hoofddorp en Leiden. Zo ook de Internationale trein naar Brussel en Thalys naar Parijs:
Afbeelding
Afbeelding

Vanaf Amsterdam heeft trein t4556 me naar Sloterdijk gebracht en hier ben ik overgestapt (na het verzamelen van voedsel) op trein t865 naar Maastricht. In Maastricht begon de zon weer langzaam onder te gaan, dit leverde twee mooie plaatjes op:
Afbeelding
Afbeelding
Als laatste foto trein t32071 naar Kerkrade Centrum:
Afbeelding

Mijn reis ging nog verder met trein t6865 naar Maastricht Randwyck waar ik om 20:24 weer op het perron stond.

Ardan
OVNL-beheerder
Berichten: 10452
Lid geworden op: Wo 10 Jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer
Contact:

Re: Op bezoek in Twente

Berichtdoor Ardan » Do 16 Jul 2009, 02:49

Zo, jij hebt een heel stel mooie plaatjes geschoten. Overigens zaten we tussen Apeldoorn en Amersfoort in dezelfde Internationalzug blijkt nu :wink: helaas bemerkte ik de stoomtrein pas bij het wegrijden, maar jij hebt hem nog wel op de gevoelige geheugenkaart kunnen zetten.
Dat jij het overigens de moeite vond om de afroep in de Lint op te nemen :shock: Maar je hebt in ieder geval wel de minst erg klinkende genomen. De oude afroep van een man van Radio Gelderland was een geweldige, vlotte, prettig in het gehoor liggende stem, maar sinds ze van de ene op de andere dag die milf erin hebben geplempt (sorry voor mijn taalgebruik) ben ik vaste klant bij de psychiater omdat ik zo ongelofelijk depressief word van haar treurige afroepen... (hetgeen overigens ook betekent dat het GVB nu de enige maatschappij is in Nederland die een mannenstem gebruikt, sowieso het enige bedrijf dat ik ken met een man. Of je moet de Prignitzer Eisenbahn-lijn Enschede-Dortmund ook meetellen, maar de Nederlandse afroepen daar zijn ook al door GVB-Marc ingesproken. Leuk om hem eens iets heel anders te horen zeggen dan dat je gewend bent.)
2018 (19-6):
Trein 5130 km · S-Bahn 226 km · Metro 213 km · Zweeftrein 2 km · (Snel)tram 202 km · Bus 329 km · Veer 5 km

Oud forumgebruiker

Re: Op bezoek in Twente

Berichtdoor Oud forumgebruiker » Do 16 Jul 2009, 17:22

Milf zou juist een compliment zijn voor dee vrouw, toch :mrgreen:

En tja, ik heb niks te klagen over Marc. Behalve misschien zn tikkie steenkool-engels, maargoed.. voor de rest is het een topgozer! :wink:

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Op bezoek in Twente

Berichtdoor Geert » Vr 17 Jul 2009, 08:15

Ardan schreef:Dat jij het overigens de moeite vond om de afroep in de Lint op te nemen :shock: Maar je hebt in ieder geval wel de minst erg klinkende genomen. De oude afroep van een man van Radio Gelderland was een geweldige, vlotte, prettig in het gehoor liggende stem, maar sinds ze van de ene op de andere dag die milf erin hebben geplempt (sorry voor mijn taalgebruik) ben ik vaste klant bij de psychiater omdat ik zo ongelofelijk depressief word van haar treurige afroepen... (hetgeen overigens ook betekent dat het GVB nu de enige maatschappij is in Nederland die een mannenstem gebruikt, sowieso het enige bedrijf dat ik ken met een man.

Gelukkig hebben we NS-Arie nog :D


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast