Pijnackerbus on tour #14: Verdwijnende lijn in Haaglanden

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 5003
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Pijnackerbus on tour #14: Verdwijnende lijn in Haaglanden

Berichtdoor Etienne » Za 11 Dec 2010, 12:59

Met het ook op de nieuwe dienstregeling voor 2011 werd het tijd om nog een paar foto's te maken van buslijnen die verdwijnen, ingekort worden of trajecten waar geen bus meer zal komen.

Op vrijdag 10 december reed onder meer spitsbus 53 voor het laatst, voor een foto van die lijn ben ik naar het Siemensterrein in Zoetermeer gegaan:
Afbeelding

Daarna ben ik verder gegaan naar Leidschenveen waar lijn 33 vervangen zal worden door lijn 30, met dezelfde frequenties en route tussen Rijswijk en Leidschenveen. Vanwege een omleiding rijdt lijn 33 tijdelijk buitenom Leidschenveen.
Afbeelding

Iets noordelijker rijdt tot vandaag nog lijn 60 door bedrijventerrein Forepark heen, met ingang van maandag 13 december zal lijn 61 hier gaan rijden. Nabij het ADO-stadion kwam lijn 60 voorbij:
Afbeelding

In de Plaspoelpolder rijden eveneens de lijnen 30 en 33. Lijn 30 wordt opgeheven tussen Den Haag en Rijswijk en wordt daarvoor in de plaats via de route van (de opgeheven lijn) 33 verlengd naar Leidschenveen.
Afbeelding

Op het Binckhorstgebied wordt met ingang van maandag 13 december lijn 30 vervangen door lijn 28. Welke tevens door gaat rijden naar Clingendael volgens de huidige route van lijn 18.
Afbeelding

In de Binckhorst rijdt ook nog lijn 26:
Afbeelding

In Leidschendam wordt lijn 46 opgeheven. Het traject tussen Sint Antoniushove en de Prinsenhof wordt overgenomen door lijn 47. Bij de Dillenburgsingel zette ik lijn 46 op foto.
Afbeelding

Ook de reguliere lijndienst 39 komt daar voorbij.
Afbeelding

Bij Sint Antoniushove ligt het eindpunt van buslijn 47, welke met ingang van zondag 12 december verlengd wordt naar De Prinsenhof volgens de route van lijn 46.
Afbeelding

In Delft vervalt voor lijn 81 het traject Station - Delfgauw, wat weer wordt overgenomen door lijn 82. Daarvoor in de plaats neemt lijn 81 het traject van lijn 82 naar de IKEA over. In Nassaulaan rijdt lijn 81 richting Delfgauw.
Afbeelding

Nabij het Delftse Hout komt lijn 82 net uit de bussluis gereden. Dit traject wordt overgenomen door lijn 81 die tevens met kleinere ambassadors zal gaan rijden, welke van Syntus afkomen.
Afbeelding

En als slotplaatje een foto van mijn stamlijntje 131, welke met ingang van 13 december vernummerd is naar 61 en tevens verder gaat rijden naar Leidschenveen.
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Etienne op Za 11 Dec 2010, 13:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Elke dag van Pijnacker Centrum naar Spijkenisse Centrum en terug.

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36404
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Pijnackerbus on tour #14: Verdwijnende lijn in Haaglande

Berichtdoor Suus » Za 11 Dec 2010, 13:04

In Leidschendam wordt lijn 46 opgeheven. Het traject tussen Sint Antoniushove en de Prinsenhof wordt overgenomen door lijn 46. Bij de Dillenburgsingel zette ik lijn 46 op foto.

Dat zal wel een typo zijn gok ik zo :P

Haaglanden, lang geleden. Mijn vader (toen hij nog een tiener was) woonde in Zoetermeer, en ging wel eens met de bus naar Delft. Af en toe stapte hij met zijn vrienden uit bij de eerste bushalte in Pijnacker, en liep dan naar een bushalte wat verderop, om in dezelfde bus weer verder naar Delft te gaan. In die tussentijd had de bus een hele slingerroute door Pijnacker afgelegd. De chauffeur keek altijd wat vreemd om als de passagiers van een paar haltes terug nu weer bij een andere halte op dezelfde bus stonden te wachten :lol:
Rame à l'approche

WSM
Berichten: 900
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:59

Re: Pijnackerbus on tour #14: Verdwijnende lijn in Haaglande

Berichtdoor WSM » Za 11 Dec 2010, 13:09

Leuke serie. Mis eigenlijk wel lijn 63 een beetje :wink:.

@Bee: lijn 46 (Leidschendam Prinsenhof - Voorburg Station) vervalt. Het gedeelte Prinsenhof - St. Antoniushove van lijn 46 wordt overgenomen door lijn 47, die dus van Leidschendam Zuid / De Star naar Prinsenhof gaat rijden.

In het kleinbus-segment zijn er vervolgens elders weer uitbreidingen, o.m. het gedeelte Nootdorp - Leidschenveen van lijn 61, overname lijn 27 van HTM en inzet Sprinters op lijn 35 in de avonduren en op zondag.
§ 6. Het passeren van rode seinen

Artikel 33

1.Lichtseinen die rood licht uitstralen mogen alleen voorbijgereden worden, indien de bestuurder van de treindienstleider een aanwijzing Stoptonend sein heeft gekregen.


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten