Stoomfestival in Maldegem

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16297
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Stoomfestival in Maldegem

Berichtdoor Fles » Zo 04 Mei 2008, 18:44

Op 3 en 4 mei dit jaar hielden onze Oost-Vlaamse vrienden van het Stoomcentrum Maldegem het jaarlijkse Internationale Stoomfestival. Het schijnt dat er ook locs uit Wallonië, Engeland en Polen waren, dat neem ik zonder meer aan :) Om 6:47 wist ik me zowaar in een Sprintertje naar Rotterdam te hijsen, alwaar ik een uurtje naar Antwerpen slapend in de Benelux kon doorbrengen. Langzaam aan kon het grote werk beginnen. Vanuit Aalter (tussen Gent en Brugge) was het nog een dikke 20 minuten per bus. Gelukkig was die bus 10 minuten te laat in Aalter, zodat er op de "snelweg" tussen Aalter en Maldegem min of meer de stenen uit de straat gecrosst werd :mrgreen: Personenauto's inhalen met een lijnbus, waar zie je dat nog? Dat dus. Uiteindelijk was ik tegen 11:30 in Maldegem, waar de volgende plaatjes gemaakt werden:

De Bolle Neus 20.20.20

Afbeelding

Het diesel-motorrijtuig 4403

Afbeelding

Shuntertje 8040

Afbeelding

Stoomlocje in Eeklo

Afbeelding

Diesel-motorrijtuig 4620 in Eeklo

Afbeelding

En dan komt een half uur te laat EINDELIJK een trein ons redden vanuit Eeklo, nadat er bij Balgerhoeke een trein in panne gevallen was....

Afbeelding

De oogst kan natuurlijk niet ontbreken:

Afbeelding

En de jammerste foto van de dag:

Afbeelding

Die gaat dus nogeens moeten...

Ik vond het in ieder geval erg tof allemaal, ook het smalspoorlijntje :) Weer: prima. Eten en drinken: Meer dan prima. Treinen: Hardstikke prima :)

Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten