Xanland on tour #1: Startend richting Utrecht

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Xanland
Berichten: 302
Lid geworden op: Zo 30 Jan 2011, 22:35
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Xanland on tour #1: Startend richting Utrecht

Berichtdoor Xanland » Do 07 Jul 2011, 16:05

Goeiendag allemaal,

Gister was het weer eens een aardig mooi weertje en kon ik nog even mijn SOV-C misbruiken. Dat aangezien ik nog t/m 15 juli gratis kan reizen door het mooie Nederland.
Daar heb ik dan ook maar weer eens gebruik van gemaakt voor de 2e keer. Ik ben al een keer naar Wageningen geweest, maar heb daar geen foto's van gemaakt. Nu ging ik richting Utrecht en dacht, laat ik er meteen maar een OVinNL-tour van maken! Dus zo gezegd zo gedaan.

Ben begonnen rond een uur of half 2, toen eerst getandenpoetst (jaja) en rond kwart voor 2 richting de bushalte vertrokken. Dat aangezien lijn 7 richting Orden, vanuit Zuidbroek, zo rond 13:56 bij de Spinozastraat moest weten. Op die manier kon ik rond kwart over 2 op het station zijn. De bus (5004) was, gelukkig, op tijd:
Afbeelding

Vervolgens ben ik dus richting station gegaan en had ik daar nog zo ongeveer 10 minuten tot mijn trein aankwam richting Utrecht. Dus eerst maar nog even wat fotografie op het station met de net wegrijdende buslus:
Afbeelding

En zoals op deze foto ook mooi te zien, maar waar de busborden wederom weer niet werken, rijdt lijn 16 ook weer richting de attractieparken. Ook met een normale amba, netzoals bij Veolia maar toendertijd uiteraard met een Volvo:
Afbeelding

Afbeelding
Nadat ook nog even lijn 294 was gepasseerd, was voor mij het signaal om richting perron 4 te lopen voor de trein, want die kwam er ook snel aan.

Aangezien ik midden in de meute op het perron stond, heb ik even de trein niet op de foto kunnen zetten. Gelukkig toen ik in Utrecht was, was daar wel een mooi moment voor. Kortom, treinstel 4051 was die de dag de gelukkige die op de foto mocht in Utrecht:
Afbeelding

Inmiddels was ik ook al aardig dichter gekomen bij mijn doel in Utrecht. Namelijk een dubbelgelede bus richting het WKZ op het universiteitsterrein. Na wat zoeken op het station zelf kwam ik uiteindelijk bij Busstation Noord terecht en al gauw kwam de eerste dubbelgelede bus al onder mij door:
Afbeelding

Na nog even gekeken en gewacht te hebben op een binnenkomende gelede bus, lijn 1 richting Overvecht:
Afbeelding
ben ik maar naar beneden gelopen om in een gereedstaande lijn 11 te stappen.

Na zo ongeveer een dik kwartier reizen was ik terecht gekomen bij het WKZ op het universiteitsterrein. Daar kwam ik gezellig een oude gelede bus tegen, want het was namelijk de vanHool AG300 richting Oog in Al:
Afbeelding

Na ook daarvan weer een foto te hebben genomen heb ik de volgende bus die stond te wachten, GVU 4911, ook maar gedigitaliseerd voor onder andere eigen archief:

Afbeelding
Oude foto:
http://busfoto.xanland.nl/albums/userpics/10001/P1020352.jpg


Daar ben ik tevens ook weer terug mee naar het station gegaan, aangezien het alweer 4 uur was en ik rond de klok van 6 graag weer thuis wilde zijn. Immers begin je op zo'n moment toch wel een beetje honger te krijgen als je alweer een paar uur gezellig onderweg bent.

Ondertussen kwam ik ook nog lijn 31, wel stilstaand op het busstation, tegen die niet geleed en ook niet dubbelgeleed reed. Waarom weet ik niet, maar het kon uiteraard best zijn dat er een gelede of dubbelgelede kapot was:
Afbeelding

Aangezien het nog net allemaal paste qua tijd en ik dus nog wat tijd over had, ook maar de tram op de foto gezet. Het waren er 2 die gekoppeld reden, maar inmiddels was voor deze machinist/chauffeur ook weer de dienst afgelopen, tenminste - aan de lijnfilm te zien:
Afbeelding

Lopend richting de trein nog maar even een kop koffie gehaald voor in de trein. Helaas niet bij de StarBucks, aangezien het me daar toch iets te druk was. Toen maar even naar de kiosk gelopen die er toch in de buurt zat, logisch, en een goed bakkie koffie voor in de trein te drinken.
Toevalligerwijs zag ik, toen ik alweer in Apeldoorn uitgestapt was, dat ik exact dezelfde treinstel had als ik mijn reis begon. Op de foto was dit terug te zien :P:
Afbeelding

Als allerlaatste toeval, was het ook nog zo dat ik dezelfde bus, 5004, ook weer had op de terugreis naar de halte. Aldaar toen ik uitstapte en op de fiets zat. Toen ik thuis was kon ik dan ook mooi meteen aanschuiven om van de avond te genieten.


Hopelijk hebben jullie een beetje genoten van de foto's en mijn reis. Eens moet de eerste keer en daar vond ik het nu wel tijd voor. Als ik weer zin en/of tijd heb, zullen jullie misschien wel weer een tour van mij verschijnen.
Tot zover mijn verslag, nog veel kijkplezier toegewenst als jullie geïnteresseerd zijn in al mijn foto's van het verslag! :)

Groet,
Xander.

Edit: Toch even de paalfoto hersteld van 1je van de andere kant. :P
Laatst gewijzigd door Xanland op Do 07 Jul 2011, 16:32, 1 keer totaal gewijzigd.
Was dagelijkse reiziger Veluwelijn 201 (vroeger 294) Apeldoorn - Zwolle, nu werkzaam in Deventer mbv de duivel van het OV: de auto. Daarnaast ook Veluwe-concessiekenner.
Vragen daarover staat ofcourse vrij en mag altijd. :P

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 12870
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Xanland on tour #1: Startend richting Utrecht

Berichtdoor Meltrain » Do 07 Jul 2011, 16:23

Voor een eerste keer vind ik dit een prima verslag. :pos:
Een puntje van (opbouwende) kritiek: kies de volgende keer sommige locaties of de tijden iets beter uit. Als voorbeeld neem ik even de foto van lijn 11: de bus staat precies op de foto en dat vind ik een leuke manier om de lengte van de bus te laten zien. De graasplukjes op de voorgrond geven net dat beetje diepte wat het leuker maakt. Wat het echter totaal niet leuk maakt is die paal vlak voor de bus. Het was het beste geweest als er helemaal geen paal voor de bus stond, maar als dat niet mogelijk bleek (wat ik aanneem) was het beter geweest om die paal voor de zijkant van de bus te houden in plaats van voor de voorkant. Dat vind ik persoonlijk minder storend overkomen, want nu staat hij wel erg prominent in beeld.

Vat dit niet te persoonlijk op, want verder heb je het erg leuk gedaan.
In elk mensenhart, daar vind je Rotterdam.
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.

Belangrijke data:
22-07: opening Noord/Zuidlijn (Amsterdam)
09-12: opening Crossrail (London)

microshit
Berichten: 1082
Lid geworden op: Wo 02 Feb 2011, 17:53
Locatie: Culemborg
Contact:

Re: Xanland on tour #1: Startend richting Utrecht

Berichtdoor microshit » Do 07 Jul 2011, 17:46

Leuk weetje: koersfilm van de tram in Utrecht gaat op CS altijd naar "Geen Dienst" om te kunnen kopmaken iets verderop, om vervolgens weer naar Nieuwegein/IJsselstein af te reizen.

lint41
Berichten: 432
Lid geworden op: Ma 09 Jun 2008, 19:49

Re: Xanland on tour #1: Startend richting Utrecht

Berichtdoor lint41 » Do 07 Jul 2011, 18:48

Lijn 31 rijdt overigens altijd met gemengd 12m, 18m en 25m-spul. Past (ook midden in de spits) prima in alle lengtes.

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16297
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Xanland on tour #1: Startend richting Utrecht

Berichtdoor Fles » Vr 08 Jul 2011, 08:39

Die 4911 is "mijn" bus :Y


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast