Almere & een deel van Noord-Holland

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Milco
OVNL-beheerder
Berichten: 4470
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Almere & een deel van Noord-Holland

Berichtdoor Milco » Wo 07 Sep 2011, 01:10

Op donderdag 1 september was het mooi weer, dus het was weereens tijd voor een toertje. Deze keer maakte ik een ronde door het zuidelijke deel van Noord-Holland, in en om Amsterdam dus.
Even na 8:30 uur ging ik de deur al uit voor een oor mij gebruikelijk ritje met lijn 1 naar Almere Centrum. Daar kocht in alvast een treinkaartje, die ik later op de dag zou gebruiken. Maar dat lezen jullie straks wel. Ik had voor het kopen van het treinkaartje best veel tijd ingepland, omdat het nog behoorlijk druk kan zijn. Maar precies deze keer was het juist rustig: ik was meteen aan de beurt. Daarom had ik dus ruim de tijd om naar het Flevoziekenhuis te lopen voor de volgende busrit. De tijd doodde ik dus maar met het maken van een paar foto’s, ondere van de nog steeds grijze Connexxion 9143 op station Almere Centrum:
Afbeelding

Daarna liep ik naar het Stadhuisplein, waar de bussen een tunnel onder het Stadshart inrijden. Eerst maakte ik een foto van de andere kant:
Afbeelding

Daarna volgde er een foto van een andere kant, van een bus die de tunnel uitreed. En een kaartje met het lijnnummer 1 zit zoals je ziet nog achter de ruit, terwijl dit toch duidelijk lijn 5 is… :roll:
Afbeelding

Toen liep ik naar het Flevoziekenhuis, waar ik op lijn 152 stapte, die me naar het Amstelstation in Amsterdam bracht. Nadat ik eerst een (niet erg geweldige) foto maakte van de bus die me hierheen bracht…:
Afbeelding

En een foto van een van de vele Citaro’s op metrolijn 59…;
Afbeelding

…was het plan om lijn 37 van 10:30 uur te nemen. Maar deze kwam niet opdagen om een of andere reden… En de halte stond al best vol. Toen ik de volgende rit nam, van een kwartier later, zat deze best wel vol: de inhoud van twee gelede Citaro’s in één gelede Citaro. Het pastte wel, maar veel ruimte was er niet meer. Gelukkig had ik nog wel een zitplaats.
Met deze rit ging ik via de Indische Buurt, waar ik geboren ben, naar Noord. Om precies te zijn stapte ik op het Buikslotermeerplein weer uit. We hadden door drukte en en kleine file op de Schellingwouderbrug acht minuten vertraging.
Bij het Buikslotermeerplein maakte ik eerst enkele foto’s:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Een 12 meter-Citaro van het GVB, die had ik nog niet. Nu wel. :p
Daarna stapte ik in lijn 92, die met een Ambassador gereden werd. Ik blijf het toch vreemd vinden: een Ambassador met R-net-huisstijl… :p
Deze bus vervoerde me naar Zaandam:
Afbeelding

Op Zaandam maakte ik enkele treinfoto’s:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Daarna kwam mijn volgende bus eraan…:
Afbeelding

…die gevolgd werd door een Sprintertje:
Afbeelding

Deze rit verliep zeer rustig en snel was ik dus in Beverwijk, waar ik nog een fotootje maakte…:
Afbeelding

…alvorens lijn 73 aankwam. Deze bus kwam aan met enkele minuutjes vertraging, en een jongen in de bus vond dit echter genoeg om een grote b*k tegen de chauffeuse te hebben, haar uit te schelden en te roepen dat zij zijn baas moest gaan bellen, omdat het de schuld van de chauffeuse was dat hij veel te laat op zijn werk was. En dat bij een lijn die iedere 15 minuten rijdt. Ik zou dan juist een bus eerder nemen, maar goed. :roll:
De chauffeuse werd hier afgelost door een andere chauffeur. Deze chauffeur had zijn rijstijl volgens mij bij een pakje boter gekregen. Hij zat vaak op slechts enkele meters van zijn voorganger vandaan, remde telkens stevig, reed bij één rotonde zonder het gaspedaal los te laten rechtsaf en verleende op één rotonde zelfs geen voorrang, waardoor een aantal auto’s flink in de ankers moesten.
In Haarlem aangekomen maakte ik een aantal plaatjes:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Deze bus vervoerde mij van Beverwijk nar Haarlem:
Afbeelding

Verder met de foto’s:
Afbeelding
Afbeelding

En hier rijden de ProCity’s ook:
Afbeelding

Toen ging ik met lijn 81, via een erg mooie rit, naar Zandvoort Busstation.
Na daar even wachten kwam de volgende bus alweer aan:
Afbeelding

Met deze bus legde ik maar een klein ritje af: bij station Heemstede stapte ik al uit en liep ik naar het perron.
Nadat ik een foto maakte van een aardgaspruttel vanaf het perron…:
Afbeelding

…stapte ik in trein 2246, die me naar Amsterdam Centraal bracht, met geen DDAR zoals doordeweeks gepland is, maar met VIRM 9580:
Afbeelding

Na op m'n dooie akker naar spoor 11a te zijn gelopen, kwam mijn volgende trein eraan, gelijktijdig met een vertraagde 1500-4500:
Afbeelding

Na een voorspoedige rit naar Almere Centrum en nog een ritje met lijn 3, was ik rond 17:35 uur weer thuis, na een erg leuke dag.

Bedankt voor het kijken.
Niet alle foto’s zullen even mooi zijn (vanwege mijn handicap: slechtziend), maar ik hoop dat jullie het desondanks een leuke reportage vonden.
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 25-04-2018
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 23-04-2018

Informatie Keolis Almere: http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html

Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast