Xanland on tour #2: Afsluitend schooljaar in (Ede-)Wageninge

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Xanland
Berichten: 302
Lid geworden op: Zo 30 Jan 2011, 22:35
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Xanland on tour #2: Afsluitend schooljaar in (Ede-)Wageninge

Berichtdoor Xanland » Do 20 Okt 2011, 12:41

Dag mede-OVinNL'ers,

Het is inmiddels weer een tijdje geleden (7 juli) dat ik weer 'on tour' ben geweest, maar eigenlijk ook weer niet. Op 13 juli heb ik nog een tour gemaakt toen mijn schooljaar was afgelopen. 's Morgens was het nog eigenlijk geen on tour, aangezien ik eerst nog even naar school moest om het jaar af te sluiten.
Dingen in ontvangst nemen voor het volgend schooljaar, even nog de laatste bijeenkomt en de mentor nog even bedanken voor het jaar dat je met hem hebt gehad.
Dat begon allemaal rond een uur of 11, in Zwolle, maar ik moest er eerst nog even naar toe. Toen ben ik maar meteen begonnen met de eerste 3 plaatjes in de ochtend.

Laten we maar in Apeldoorn beginnen. De bus had al vertraging wegens de omleiding, dus hij kwam sowieso al wat later, maar uiteindelijk kwam hij daar toch net de hoek om. Het pastte overigens allemaal maar net:
Afbeelding

Vervolgens vervolgde hij zijn weg met mij en init die +5 aangaf. Rond dit tijdstip is het verder best wel rustig op de weg, dus we konden aardig doorgassen in Apeldoorn, bij het industrieterrein en uiteindelijk op de A50 richting Transferium Horsthoek en verder naar Zwolle.
Vanaf mijn halte Pinksterbloem t/m de Katerdijk in Zwolle was ik, volgens mijn foto-camera, 38 minuten kwijt. Toen ik net uitstapte, zag ik al in de verte weer een 294 op de terugweg. Daar heb ik nog even op gewacht voor een foto, waarbij ook nog Veolia Transport in "zichtbaar" was:
Afbeelding

Daarna was het even 2 uurtjes niet fotograferen, aangezien ik dus de schoolafsluiting van dat schooljaar had. Duurde tot rond een uur of 12, waarna ik weer verder kon met de bus richting station. Uiteindelijk heb ik op station Arnhem mijn trein weer kunnen fotograferen, eentje met ICR-rijtuigen (zeg ik het goed zo? :P):
Afbeelding

Snel nadat ik alweer dus op Arnhem was beland kwam de vervolg-/overstappende trein er ook alweer aanrijden. In dit geval kwam er een VIRM-VI aanrijden om mij naar Ede-Wageningen te brengen:
Afbeelding

De rit was gelukkig niet heel erg saai - en ik had een goed uitzicht, want er zaten 2 leuke c.q. mooi dames naast en tegenover mij. Kortom, niks te klagen. Vervolgens zaten we weer in Ede-Wageningen waar ik nog mooi dezelfde trein, maar dan wegrijdend, op de foto kon zetten:
Afbeelding

We kwamen, als bushobbyist, uiteraard voor de gelede bussen richting Wageningen. Logischerwijs ben ik dus gaan lopen richting de Zuidzijde van het station voor de 88. Ook daar moest ie weer op de foto die je, als wikipediaan, een beetje anders weliswaar - bekend voor moet komen:
Afbeelding

Vervolgens ben ik ook de bus ingestapt en ben ik met letterlijk 1 bus later, maar figuurlijk 2, in Wageningen op het busstation beland:
Afbeelding

Daar heb ik vervolgens nog wel even gestaan om verder na een half uur ofzo eindelijk weer terug te kunnen omdat er een bus helaas uitviel. Eenmal terug bij de achterzijde had de chauf, en dus ook de bus, gelukkig even pauze waardoor ik nog een aantal mooie plaatjes kon schieten, waaronder deze:
Afbeelding

Ook stonden er ook nog 2 gelede bussen aan de voorkant van het station, kennelijk was er geen 10-minuten-dienst en zou die snel begonnen of was hij net afgelopen. De bus die ik eerder op de dag ook op de foto had gezet, kwam ik ook weer tegen. Naast die bus, stond er achter mij ook nog een bus, die nog even duidelijk maakte wat zijn versienummer was:
Afbeelding

Vervolgens ben ik weer naar huis gegaan met de Valleilijntrein, via Amersfoort om weer in Apeldoorn te komen. Het duurde allemaal wat langer aangezien er een storing was, maar de machinist gelukkig goed bezig was om zo ver mogelijk door te mogen rijden. Uiteindelijk was ik in Apd rond half 6 met de trein:
Afbeelding

Als laatste moest ik nog 10 minuutjes op de 294 wachten zodat ik bij mijn halte kon uitstappen. Lijn 9 kon niet, aangezien die dus via de Vlijtseweg tijdens de omleiding reed. Gelukkig mocht ik ook nog van de chauffeur bij die halte uitstappen, normaal is het daar altijd alleen instappen richting Zl, zodat ik fatsoenlijk, en op tijd, nog thuis kon komen! :)

Hopenlijk hebben jullie weer genoten van deze tour van mij. Ergens deze week komt nummer 3, die ik gister gemaakt heb, van een rondje Apd, Ede-W, Bnv & Hw. Tot de volgende keer dus.
Was dagelijkse reiziger Veluwelijn 201 (vroeger 294) Apeldoorn - Zwolle, nu werkzaam in Deventer mbv de duivel van het OV: de auto. Daarnaast ook Veluwe-concessiekenner.
Vragen daarover staat ofcourse vrij en mag altijd. :P

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 10352
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Xanland on tour #2: Afsluitend schooljaar in (Ede-)Wagen

Berichtdoor Michael » Do 20 Okt 2011, 13:03

Leuke reportage. Die 3e foto is inderdaad ICR

Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 5065
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Re: Xanland on tour #2: Afsluitend schooljaar in (Ede-)Wagen

Berichtdoor Etienne » Do 20 Okt 2011, 14:20

Je boekt wel vooruitgang. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat je foto's laat zien waarop de bus/trein een beetje in de achtergrond belandt, omdat er een obstakel (zoals bijv. een boom) op staat. :wink:
Elke dag van Pijnacker Centrum naar Spijkenisse Centrum en terug.

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's.

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 13100
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: Xanland on tour #2: Afsluitend schooljaar in (Ede-)Wagen

Berichtdoor Meltrain » Vr 21 Okt 2011, 11:08

Ik vind die eerste foto wel leuk eigenlijk: heeft een beetje een "kiekeboe"-effect. :P
Ik vind het dan wel weer jammer dat je zo vaak de achterkant van bussen fotografeert. En keertje is leuk, maar ik zie hier zowat meer achterkanten dan voorkanten.
Die foto van de sluitseinen van de VIRM op Ed vind ik dan wel weer leuk.

Xanland schreef: Toen ik net uitstapte, zag ik al in de verte weer een 294 op de terugweg. Daar heb ik nog even op gewacht voor een foto, waarbij ook nog Veolia Transport in "zichtbaar" was:
Afbeelding

Wat bedoel je precies? Ik zie nergens 'Veolia Transport' op de bus staan.
I'm more into trains than training and my favourite sport is transport.
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.

Belangrijke data:
22-07: opening Noord/Zuidlijn (Amsterdam)
09-12: opening Crossrail (London)

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 10352
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Xanland on tour #2: Afsluitend schooljaar in (Ede-)Wagen

Berichtdoor Michael » Za 22 Okt 2011, 12:08

Die MAN reed eerst voor Veolia. Dus ik denk dat ie dat bedoeld.


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten