Etienne on Tour #16: Belgische bussen op een brugdag

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 5057
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Etienne on Tour #16: Belgische bussen op een brugdag

Berichtdoor Etienne » Zo 20 Mei 2012, 10:51

In navolging van de reportage van Bee, was ik vrijdag ook in België. Maar dan eigenlijk voor de lijnbussen. In België reed vrijwel alles normaal, uitgezonderd de schoolbussen en speciale (spits)ritten voor scholieren. Het gros van de normale spitsbussen reed wel.

Om 07.55 had ik de Benelux vanuit Rotterdam naar Antwerpen Centraal. Een korte wandeling deed me even later belanden op de Rooseveltplaats waar het altijd een drukte is. In de Maerlantstraat staan onder andere de 7xx-lijnen richting Zandvliet en lijn 650 richting Putte hun tijd af te wachten.
Afbeelding

Schuin daar tegenover vertrekt deze Van Hool van Autobus de Schelde richting Boom. En in dezelfde hoek staat een belbusje van KAV nutteloos te wezen. Sinds de nieuwe dienstregeling per 1 mei in Limburg heeft KAV geen belbusgebieden meer in Limburg, waardoor er enkele belbusjes voor andere doeleinden gebruikt wordt.
Afbeelding
Afbeelding

Tot verbazing kwam vlak daarna deze Den Oudsten B95 binnen rijden op lijn 244 uit Wommelgem.
Afbeelding

Vervolgens ging ik met bus 36 naar de Halewijnlaan, het overstappunt op de lijnen richting Sint-Niklaas, Dendermonde en Lokeren. Ik werd echter gedwongen een dagpas à €7,- te kopen, daar alle Lijnwinkels op deze brugdag gesloten waren.
Een ouder echtpaar had net de bus naar Breda gemist en moest dus 2 uur wachten op de volgende lijnbus richting Breda, daarom kozen ze er maar voor om met de bus naar Hulst te gaan.
Afbeelding

Om 10.23 kwam zo'n aftandse Jonckheere Geleed aanzetten voor de rit naar Sint-Niklaas. In Sint-Niklaas werd ik al welkom geheten door een O405 van de fa. Achiel Weyn, welke lijn 41 grotendeels uitvoert. In de andere richting reed een MB-Citaro G van dezelfde firma richting het Koopcentrum.
Afbeelding
Afbeelding

Aan het loket heb ik daarna een enkeltje naar Puurs gekocht voor de IR. In Puurs zou ik vervolgens overstappen op bus 252 naar Boom. In Ruisbroek liep de dienstregeling in het honderd, omdat een auto met aanhangwagen ook maar weigerde om achteruit te rijden om de bus door te laten, met een verkeerschaos tot gevolg.

In Boom komen vrijwel alle lijnen tegelijk aan, wat op de halte vaak tot een file leidt.
Afbeelding
Afbeelding

Vervolgens ging het met lijn 500 verder naar Rumst. Tussen Boom en Rumst ligt de route van de bus eruit vanwege werkzaamheden, maar daarvoor in de plaats rijdt lijn 500 een omleiding via een bedrijventerrein, met enkele onverharde wegen. En dat rammelt behoorlijk met zo'n gelede Van Hool. In Rumst ging ik verder met lijn 191 naar Kontich.
Afbeelding

Via Kontich ging met bus 130 verder naar Lint, voor enkele foto's van de lijnen 196 en 197...
Afbeelding

....en vervolgens met bus 197 verder naar Hove. In Hove kwam de 4953 aanrijden voor lijn 242 die ik later ook naar Antwerpen zou nemen.
Afbeelding

De inzet van een gelede bus op deze rit was tot Deurne niet echt nodig, maar vanaf de halte Borgerhout, Turnhoutsepoort werd de bus zo nu en letterlijk bestormd door passagiers. Ik kwam mooi op tijd om 16.45 in Antwerpen aan om de Benelux van 17.00 te halen, maar zoals eerder verteld in het Reiservaringentopic liep dat op tot +40 in Rotterdam.
Elke dag van Pijnacker Centrum naar Spijkenisse Centrum en terug.

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29569
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Etienne on Tour #16: Belgische bussen op een brugdag

Berichtdoor Daniel » Zo 20 Mei 2012, 11:03

Etienne schreef:Ik werd echter gedwongen een dagpas à €7,- te kopen, daar alle Lijnwinkels op deze brugdag gesloten waren.

Tip voor een volgende keer... zoek even een premetrostation in de buurt op. Uit de automaten daar kan je ook gewoon een dagpas tegen voorverkooptarief krijgen.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

midnet
Berichten: 671
Lid geworden op: Di 07 Jul 2009, 12:38

Re: Etienne on Tour #16: Belgische bussen op een brugdag

Berichtdoor midnet » Zo 20 Mei 2012, 13:43

in ANTW heb je geluk-in alle metrostations staan automaten van de LIJN waar je dagpassen @5€ kan inslaan. Ze (moeten) ook op alle NMBS-staties te koop zijn. Dus ook za/zo/fe.
In ANTW gaat er per 1/9 nog flink de schop in die aloude Rooseveltplaats-dan worden weer 2 tramlijnen verlengd en heel veel interlokale lijnen tot die eindpunten teruggebracht (dus ala den Haag). Ik schat dat er dan zeker 1 van de 3 delen van Roosevelt wel uit kan.


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten