Xanland on tour #3: Via Ede naar Harderwijk

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Xanland
Berichten: 302
Lid geworden op: Zo 30 Jan 2011, 22:35
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Xanland on tour #3: Via Ede naar Harderwijk

Berichtdoor Xanland » Za 09 Jun 2012, 00:33

Dag mede-OVinNL'ers,

Ondanks dat dit nog een tour is van een flinke tijd terug, namelijk 18 oktober vorige jaar, post ik hem toch met enige vertraging. Ten opzichte van de vorige tour ben ik, gelukkig voor jullie, qua fotostandpunten wel iets opgeschoten. Wat meer bussen van voren en nog eventueel met chauffeur erin fijn voor zo'n neus. Begin het dus aardig te leren en in mijn woonplaats rijdt er gelukkig divers materiaal rond met mooie plekken.

Deze dag ben ik begonnen rond de klok van 12en met lijn 7 richting het Orden via Station. Helaas geen goede foto van, aangezien er een boom en een paal voor staat. Maar de eerste bus van de tour wil ik toch altijd wel op de foto hebben.

Een eerste goede foto kon op een paar perrons ernaast worden geschoten met een streekbus-/amba op stadslijn 11 naar Kerschoten:
Afbeelding

Nog ééntje verderop stond het wel goed met een stadsamba naar het gebied waar ik net, deels, vandaan kwam: Zuidbroek. Dit is ook meteen de bus waar ik in de avond weer naar huis wordt vervoerd:
Afbeelding

Vervolgens ben ik nog even op de buffer gaan rondkijken of er nog bijzonder materiaal aanwezig was. Aardig gelukje had ik aangezien er een Volvo op lijn 43 reed waarvan de lijnfilm nog aan stond. Zodoende leverde dat op de foto de eindbestemming "43 via Drn CS" op. Wel fijne films zijn het naar mijn mening.
Daarnaast stond ook meteen de bus die ik even later zou gaan pakken. Met de 108 ben ik naar Ede gereden:
Afbeelding

Verder stond er nog een, toenmalig rijdend op 90 & 294, gelede ex-Veolia aardgasbus op de buffer. Laatst hoorde ik van een chauffer de reden waarom ze zo veel stuk gaan: In Nederland hebben wij een andere samenstelling van aardgas dan het land van herkomst waar de motor niet goed tegen kan. Afijn, hierbij de foto:
Afbeelding

Ondertussen waren er met de ZHO-concessie al 3 wagens geruild. Te weten de 5306 t/m 5308 voor de 2146 t/m 2148. Dit resulteerde in het overspuiten, of overplakken - geen idee, van de onderbalk van deze bus. Deze rijdt nog steeds op de Veluwe in deze kleuren rond:
Afbeelding

Daarna ben ik nog even gaan rondhangen bij de bushalte Ede, Ede-Wageningen achter het (bus)station. Hier kon ik nog mooi de al-onbestickerde 5279 meepakken die boven wat fietsen uitstak. Hier ben ik heen en terug mee gereden, maar heb geen foto's van gemaakt aangezien die er al van mij zat zijn:
Afbeelding

Toen ik dus weer terug aankwam heb ik besloten om terug te gaan naar Apeldoorn via Amersfoort. Ik ben dus, uiteraard, met de Valleitrein weer teruggegaan waar ik ter hoogte van Barneveld nog even deze foto heb gemaakt:
Afbeelding

Ook kwam de Walibi-express, gereden door Smit Reizen, ondertussen weer aanrijden. Deze wil ik toch even laten zien ondanks de obstakels aangezien ik dit toch één van de mooiere merken bussen vind:
Afbeelding

Ben rond gaan kijken om te zien of mijn lijn richting Apeldoorn aanwezig was. Deze was aanwezig en heb hem, als één van de weinigen, dus van de achterkant gefotografeerd. Het was een aardige & gezellige chauffer waarmee ik uiteindelijk bij mee reed. Was wel, de hele rit, de enige passagier:
Afbeelding

Voordat we vertrokken naar Apeldoorn vertrok eerst nog lijn 101 richting Nijkerk die achter ons stond. Voor hem was er gelukkig genoeg ruimte op makkelijk & simpel en wel weg te rijden:
Afbeelding

Terug in Apeldoorn stond er alweer een lijn 90 klaar om te vertrekken. Grote kans om die bus te missen was er toentertijd niet echt want hij reed op dat moment om de 10 minuten:
Afbeelding

De één-na-laatste foto is nog van één van de attracties van Apeldoorn, namelijk: De Apenheul. Werd gereden door een stadsamba, maar als we zo naar binnen kijken kunnen we concluderen dat iets kleiners mogelijk is. Het zal me alleen niks verbazen als je bij de Apenheul gaat zetten dat je iets groters nodig hebt :P:
Afbeelding

Als aller-aller-allerlaatste foto de bus die mij weer naar mijn beginhalte brengt. Lijn 7 richting, het in het noorden van Apeldoorn gelegen, Zuidbroek:
Afbeelding

Voor nog eventuele foto's die wel gemaakt zijn, verwijs ik u graag naar mijn foto-album van deze tour: http://busfoto.xanland.nl/thumbnails.php?album=9 Hopelijk hebben jullie verder genoten van mijn, ietwat verouderde, tour die ik nu dus alsnog post. Mijn planning is om in de zomervakantie of misschien wel in een weekend, nu die kruidvat €10-actie is, weer eens een tour te doen. Waarheen die zal gaan leiden heb ik nog geen idee van en daar kom ik kort vantevoren meestal wel achter! :D

Eventuele op- en/of aanmerkingen zijn uiteraard welkom en zijn voor mij alleen maar leerzaam. Zo leer ik nog wat en houden we het uiteraard gezellig hier! ;)
Was dagelijkse reiziger Veluwelijn 201 (vroeger 294) Apeldoorn - Zwolle, nu werkzaam in Deventer mbv de duivel van het OV: de auto. Daarnaast ook Veluwe-concessiekenner.
Vragen daarover staat ofcourse vrij en mag altijd. :P

Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten