OVNL Rail: België

Post hier al je plannen voor verbetering van het OV. Ook wilde plannen mogen hier gepost worden.
Gebruikersavatar
SLToilet
Berichten: 1234
Lid geworden op: Wo 05 Nov 2014, 12:40

Re: OVNL Rail: België

Berichtdoor SLToilet » Do 31 Aug 2017, 15:37

Suus schreef:Ten zuiden van Namur kan je dan wel weer af met een uursdienst, er worden daar heel weinig mensen.


Dat zal overigens niet beperkt zijn tot dat gedeelte van het land. Heel veel regio's hebben eigenlijk te weinig spek om het lijf om 2x/uur te kunnen renderen zonder een gruwel van overstapregimes te moeten creëren of nog vele IC's tot op z'n Zeeuws te degraderen. Ik kwam er nooit echt goed uit: 6x/uur een IC Herentals-Lier vond ik nogal wat :mrgreen:

Maar goed je kan natuurlijk ook een van die lijnen daar wegknippen tot Mol of degraderen tot stoptrein, een overstap in Lier was sowieso wel nodig maar een extra overstap in Herentals (mits je dan wel meer rechtstreeks met korte overstap kan bereiken vanaf daar is dat geen probleem).

Maar het kan geen kwaad om bijvoorbeeld geen rechtstreekse trein naar Antwerpen of juist 4/uur te hebben op Turnhout. Dat laatste geldt voor meer lijnen die meer potentieel hebben dan nu benut wordt.
Instructie: als de deurknop groen wordt je een piepje hoort, kun je gaan drukken. Één seconde normaal drukken is echt voldoende. De knop wordt oranje/rood, vervolgens heel eventjes groen. Dan opent de deur voor je. Nog een prettige reis in de FLIRT!

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 38106
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: OVNL Rail: België

Berichtdoor Suus » Do 07 Sep 2017, 09:53

Ardan schreef:overbodig loketpersoneel :mrgreen:

Ze hebben geluisterd, heel veel loketten krijgen beperktere openingstijden vanaf 2 oktober. Vooral in het weekend wordt bezuinigd, de kosten zijn dan groter dan de baten.
Rame à l'approche


Terug naar “Ideeën OVer OV”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten