Pagina 1 van 1

Re: Korte Wiki vragen

Geplaatst: Ma 24 Jul 2017, 19:41
door Meltrain
Regenmaker heeft zojuist de pagina van het voormalige station Medemblik hernoemd in "Medemblik Busstation" en de info over het voormalige station lager geplaatst dan de info over het huidige busstation (waat die naam eigenlijk niet eens verdient).
Ik ben het heel erg oneens met hem, maar in een democratie geldt de wens van de meerderheid, dus ik ben benieuwd naar de mening van anderen.

Re: Korte Wiki vragen

Geplaatst: Ma 24 Jul 2017, 19:46
door regenmaker
Ik wilde net hetzelfde vragen op het forum. De twee situaties:

Gebruiker:Regenmaker/Busstation

Wat mij betreft komt de geschiedenis onderaan (situatie 2) en de huidige OV-lijnen bovenaan (hogere prioriteit). Een station dat niet eens meer fysiek bestaat of uitsluitend wordt gebruikt voor museumvervoer kan onder de noemer geschiedenis, aangezien het niet belangrijk is voor eventuele overstappen/actuele reisinformatie etc.

Re: Korte Wiki vragen

Geplaatst: Ma 24 Jul 2017, 19:48
door Daniel
Zie ik een andere pagina dan jou dan? Bij mij staat het voormalige station qua infobox nog altijd bovenaan. Maar ik denk inderdaad wel dat de pagina dan de naam van het station zou moeten blijven dragen.

Re: Korte Wiki vragen

Geplaatst: Ma 24 Jul 2017, 19:52
door dennistd
Zeker als het stationsgebouw nog aanwezig is zou ik een pagina nog gewoon naar het station noemen. Zijn nou echt alle sporen van het voormalige station uitgewist dan kun je overwegen om de pagina anders te noemen.

Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Ma 24 Jul 2017, 20:03
door regenmaker
Nog beter we maken gewoon een poll aan. Lekker simpel. ;)

De situaties staan dus hier uitgewerkt: Gebruiker:Regenmaker/Busstation

Laten we zeggen dat iedereen tot woensdag 26-07 21:00 uur de tijd krijgt om te stemmen.

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 00:57
door regenmaker
Heeft iemand nog een gefundeerde mening waarom we voor optie 1 of 2 kiezen? Dat vraag ik me even oprecht af, want het lijkt me ook wel handig om te weten waarom iemand op iets stemt.

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 17:47
door huibe
Heel simpel. Je houd de volgorde aan van alle overige pagina's. Dus gewoon trein, metro, tram en dan bus. Dit wordt over de hele wiki gehanteerd, dus waarom zou je het wijzigen? (De gebruiker verwacht het ook niet om eerst bus info en dan pas trein info te lezen)

De pagina hernoemen lijkt me helemaal uit den boze omdat dit volgens mij ook vele automatische pagina's kan verstoren.

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 18:04
door regenmaker
Mwah, pagina's kunnen gerust hernoemd worden. Het gaat om een voormalig station, daarvan is geen automatische lijst. En zo'n lijst lijkt me ook vrij zinloos, omdat de meeste voormalige stations toch niet veel meer info hebben dan: Ik ben dit station en ik was een station aan deze spoorlijn.

In mijn visie is het handiger om eerst actuele informatie te bieden en dan pas de geschiedenis. Zo weet iemand meteen waar je naartoe kan reizen vanaf dat punt in plaats van eerst nog door de geschiedenis heen te moeten spitten.

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 18:21
door Meltrain
regenmaker schreef:En zo'n lijst lijkt me ook vrij zinloos, omdat de meeste voormalige stations toch niet veel meer info hebben dan: Ik ben dit station en ik was een station aan deze spoorlijn.

Dat is ook de inhoud van het gemiddelde pagina over een Duitse (bus)station. :wink:

In mijn visie is het handiger om eerst actuele informatie te bieden en dan pas de geschiedenis. Zo weet iemand meteen waar je naartoe kan reizen vanaf dat punt in plaats van eerst nog door de geschiedenis heen te moeten spitten.

Van spitten is geen sprake, want het staat er meteen onder.
Verder ben ik het eens met Huibe.

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 18:42
door huibe
regenmaker schreef:Mwah, pagina's kunnen gerust hernoemd worden. Het gaat om een voormalig station, daarvan is geen automatische lijst. En zo'n lijst lijkt me ook vrij zinloos, omdat de meeste voormalige stations toch niet veel meer info hebben dan: Ik ben dit station en ik was een station aan deze spoorlijn.

Dat is misschien met dit station, maar er zijn ook voormalige stations die in voormalige treinserie pagina's staan en dan ga je volgens mij wel de bietenbrug op.

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 19:05
door regenmaker
Het enige wat wijzigt is als ik bijvoorbeeld Geerdijk hernoem in Geerdijk Busstation, dan wordt de historische bedieningspagina: Geerdijk Busstation/Bediening i.p.v. Geerdijk/Bediening. Voor de rest zijn de categorie├źn onafhankelijk van de titelnaam, maar worden bepaald door de sjablonen. Ook blijft er natuurlijk gewoon een doorverwijzingspagina bestaan vanaf Geerdijk.

Natuurlijk geldt voor de historische bedieningspagina ook het omgekeerde, als je een busstation bij een voormalig station hebt wil je het liefst Medemblik Busstation/Bediening (bus) i.p.v. Medemblik/Bediening (bus).

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 19:15
door Daniel
De bedieningspagina hoeft nieteens van naam te veranderen, je geeft daarin immers toch handmatig de naam van het station aan. En zolang er een infobox (voormalig) station op de pagina staat komt de pagina in "Categorie: Station Geerdijk" wat het enige vereiste is voor automatische bedieningsoverzichten.

Overigens liggen er bij de voormalige stations die ik zogauw vond in combinatie met een treinserie geen busstations. (Betreft o.a. de lijn naar IJmuiden). Het enige waarvoor je wel moet zorgen is dat er een doorverwijspagina bestaat voor stations die in een treinseriepagina staan en een andere paginanaam hebben dan de naam van het station.

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 19:23
door regenmaker
Nee dat bedoel ik ook Daniel. De bedieningspagina verandert alleen van naam op de stationspagina zelf en dus niet de naam van de bedieningspagina zelf. Dit kan eenvoudig worden opgelost door een doorverwijzing of een kleine aanpassing van het sjabloon.

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 20:28
door Suus
Het is op bestaande treinstations geen probleem om naar beneden te scrollen voor de busdiensten, waarom is dat bij voormalige treinstations opeens wel een probleem dan.

Er wordt hier gezocht naar een oplossing voor een probleem dat niet bestaat. In de tijd dat deze discussie duurt had je ook onderhoud kunnen plegen dat naar mij is gedelegeerd :roll:

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Di 25 Jul 2017, 20:33
door Meltrain
Dan had je dus, zelfs na de naamswijziging van de pagina, niet per se alle buslijnen hoeven langs te lopen om op die lijnpagina's de naam aan te passen. Simpelweg een iets andere tekst plaatsen op de pagina "Medemblik Busstation/Bediening (bus)" had ook volstaan.

Maar mijn volgende punt is:
regenmaker schreef:Natuurlijk geldt voor de historische bedieningspagina ook het omgekeerde, als je een busstation bij een voormalig station hebt wil je het liefst Medemblik Busstation/Bediening (bus) i.p.v. Medemblik/Bediening (bus).

Waarom zou je dat eigenlijk willen?

Re: Voormalige stationspagina's

Geplaatst: Wo 26 Jul 2017, 00:20
door regenmaker
Dat is netter.

Suus schreef:Er wordt hier gezocht naar een oplossing voor een probleem dat niet bestaat. In de tijd dat deze discussie duurt had je ook onderhoud kunnen plegen dat naar mij is gedelegeerd :roll:


Maar laten we inderdaad maar ophouden met deze discussie en het gewoon zo laten, zoals het er nu staat. De meerheid heeft gesproken. *Kijkt naar de peiling* ;)