Mijn eerste keer EBS Haaglanden Streek.

Hier kun je Blogs plaatsen over je reiservaringen of je ervaringen als personeelslid bij een OV-bedrijf. Reisverslagen met meerdere foto's kun je beter in OV in Beeld plaatsen.
Gebruikersavatar
Lincoln
Berichten: 379
Lid geworden op: Za 22 Jun 2019, 19:13

Mijn eerste keer EBS Haaglanden Streek.

Berichtdoor Lincoln » Ma 26 Aug 2019, 18:17

EBS Haaglanden experience van Lincoln

Vandaag(26-08-2019) besloot ik naar EBS Haaglanden streek te tuigen om aldaar wat uit te proberen!
EBS
Om 12:00 vertrok ik naar de bushalte vlakbij mijn huis om daar de bus naar Spijkenisse Metro Centrum te pakken(Spijkenisse Centrum is het metrostation).
Ik had de 5057 die iets te laat reed en ook nog op een verkeerde lijn maar waar het om ging was de airco die het prima deed! (RNET bus op non-RNET)
Ik vond het wel een leuke start van de reis die totaal bijna 4u in beslag nam.
Metro
Eenmaal op Spijkenisse Metro Centrum ben ik overgestapt op metrolijn C richting Schiedam Centrum om daar de 456 eens te doen.
Het viel me op dat de metro die bestond uit de 5356-53xx-5357 aardig koel was ondanks het feit dat er airco ontbrak. Misschien omdat metrolijn C meer in de tunnel zit dan erbuiten :Y
Ik had erg moeite de juiste instaphalte te vinden aangezien dit ook mijn eerste keer op het busstation van Schiedam was. Ik stond zelfs even aan de verkeerde kant van de weg . -o-
Lijn 456 & 30 deel 1
Uiteindelijk heb ik de instaphalte gevonden en na 5 minuten wachten kwam dan ook mijn bus aanrijden, De 1102 welke een Citaro C2 G NGT is. Gelijk geleed en dat was een tijdje geleden dat ik in een gelede bus gezeten had.
Het was een mooie bus in mijn beleving al vond ik de motor wat aan de luide kant. Maarja 't blijft een gasploffer! Al gauw werd ik geconfronteerd met een erg luide omroep en ik had al gehoorschade... :') Het was in elk geval een lekker ritje over de A20.
Op Naaldwijk busstation overgestapt op lijn 30 naar Rijswijk maar ik wilde juist naar Leidschenveen. :roll:
Het was een ongelede citaro c2 NGT met nummer 5176. De airco deed het zoals verwacht goed in deze bus. Ik kwam door plaatsen die ik nog niet eerder gezien had dus ik voelde me een toerist.

Rijswijk
De bus ging helaas niet verder dan Rijswijk dus dat betekende 20 minuten wachten op het station van Rijswijk. Ik besloot hier naar de subway te gaan en een sub met iets amerikaans erop te bestellen. Mocht het helaas niet in de bus opeten van de chauffeur maar dat begreep ik wel. Ik mocht mee onder de belofte mijn eten in mijn tas te stoppen en het niet op te eten in de bus. Dat deed ik natuurlijk. *O*

Lijn 30 deel 2
Het 2de gedeelte van lijn 30 wat ik aandeed was niet zo intressant. We slingerden door de buitenwijken van Den Haag en de hele tijd die luide omroep :evil: Ik werd onder het station van Leidschenveen afgezet en hier kwam de blunderteller op 2. (als je lijn 30 deel 1 als blunder rekent want ik had dat kunnen weten!). Ik vergat in te checken bij RET -o-

Metro E&D
Ik stond ook nog op het perron naar Den Haag terwijl ik naar Rotterdam heen ging... Gelukkig kwam ik er optijd achter! In de 5504 van de RET was het erg warm. De airco leek het slecht te doen... En ik zat in de volle zon... Tot overmaat van ramp gingen we defect te Melanchtonweg! Gelukkig was het euvel snel verholpen en kon ik een erg krappe (1 min) overstap halen op metrolijn D!

Resteert nog het laatste stuk met de bus! Ik had een bekende chauffeur mee dus dit ritje was zo om!

Dit was mijn reisje vandaag en ik hoop dat jullie ervan konden genieten! Ik ben niet zo goed in dit soort verhalen dus kritiek is welkom!

-Lincoln
Reist met de metro in/rond Rotterdam

Ik ben ook op flickr te vinden! ItzLincoln

Terug naar “OV in Woord”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast