Besparen op Schothorst - Gorinchem

Hier kun je terecht met al je vragen over het openbaar vervoer, ook als je (nog) geen account op OVNL hebt. Bedenk je wel dat wij een forum met hobbyisten zijn en we geen banden hebben met OV bedrijven.
lee-yawn
Berichten: 39
Lid geworden op: Zo 04 Dec 2016, 20:31

Besparen op Schothorst - Gorinchem

Berichtdoor lee-yawn » Ma 17 Sep 2018, 21:17

Ik reis 1 á 2 keer per week van station Amersfoort Schothorst naar halte Anna Blamanstraat (Gorinchem). Daarvoor neem ik de trein naar Utrecht, vervolgens Qliner 387 (Arriva) en tot slot lijn 3/4 (Arriva).

Volgende week verloopt mijn 1-jarige Arriva Dal Vrij busdeal, waarmee ik voor €22,50 per maand onbeperkt gebruik mocht maken van alle bussen van Arriva. Vanaf komende week kost een retour voor mij €22,88 (incl. NS Dal Voordeel abonnement, reizend met Qliner en lijn 3 tegen vol tarief).

1) Wat zijn een paar goede opties voor mij om geld te besparen, in ieder geval tot aan December?

2) Ik ben daarnaast benieuwd waar Qbuzz vanaf december mee op de proppen komt qua aanbiedingen/abonnementen voor mijn busreis. Ik heb vernomen dat het HOV-tarief voor de SnelBuzz afgeschaft wordt maar ben daar verder niet van op de hoogte. Wellicht kan iemand wat verwachtingen scheppen wat ik van Qbuzz kan verwachten?

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 31298
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Besparen op Schothorst - Gorinchem

Berichtdoor Daniel » Ma 17 Sep 2018, 21:34

Gezien het beperkte aantal reisdagen is een regio abonnement waarschijnlijk duurder dan op saldo reizen. Ik denk dat Altijd Korting (voor de bus) nog de beste optie voor je is omdat je zo te lezen altijd al in de daluren reisde.

Rekenend met de ritprijs van het busdeel van je reis ligt het echter wel aan hoe vaak je exact reist: met € 6,81 enkele reis moet je namelijk minstens 6,5 keer per maand reizen om meer voordeel te hebben dan de € 17,50 die het abonnement kost eruit te halen (dat geeft 20% korting). Dat haal je dus alleen als je in de meeste weken twee keer reist.

Het voordeel van AltijdKorting is wel dat het een landelijk product is dus je kunt het gewoon blijven gebruiken als Qbuzz in de regio komt te rijden. Voor het Regio Abonnement geldt hetzelfde maar dat is waarschijnlijk veel duurder dan per reis betalen.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/


Terug naar “OV Vraagbaak”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast