Buurtbusvraag

Hier kun je terecht met al je vragen over het openbaar vervoer, ook als je (nog) geen account op OVNL hebt. Bedenk je wel dat wij een forum met hobbyisten zijn en we geen banden hebben met OV bedrijven.
Vincent
Berichten: 51
Lid geworden op: Zo 27 Feb 2011, 02:30
Locatie: Amsterdam

Re: Buurtbusvraag

Berichtdoor Vincent » Za 30 Mar 2019, 09:50

Yanaike schreef:Maar voor lijn 21 werd ingevoerd reed er op dat traject een buurtbus, dus de situatie daar ligt toch net even wat anders.

Er is toch een reden dat de buurtbus werd vervangen voor een reguliere bus. Natuurlijk kan de vraag van passagiers van tijd tot tijd veranderen, maar dat betekend niet dat vrijwilligers het werk weer moeten overnemen van de betaalde krachten.

Ik gun vrijwilligers best hun paar uurtjes per week rijden, maar het mag niet ten koste gaan van werkgelegenheid. Sterker nog: als je wel met 8 persoonsbusjes gaat rijden, kan je het zelfs onderdeel laten worden van de opleiding tot buschauffeur. Je kan zoveel kanten uit omdat je geen D rijbewijs nodig hebt. Daarmee boor je een nieuwe markt voor chauffeurs aan. En ja, er is een flink tekort aan chauffeurs, maar ook dat is relatief makkelijk op te lossen. :)

WSM
Berichten: 979
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:59

Re: Buurtbusvraag

Berichtdoor WSM » Za 30 Mar 2019, 18:41

Als er 8-persoonsbusjes met betaalde chauffeurs moeten gaan rijden op dergelijke lijnen rijdt er dus helemaal geen bus, want te duur. OV is in de eerste plaats een publieke voorziening, niet een sociale werkplaats.
§ 6. Het passeren van rode seinen

Artikel 33

1.Lichtseinen die rood licht uitstralen mogen alleen voorbijgereden worden, indien de bestuurder van de treindienstleider een aanwijzing Stoptonend sein heeft gekregen.

huibf
Berichten: 3311
Lid geworden op: Zo 07 Mar 2010, 16:28
Locatie: Eindhoven

Re: Buurtbusvraag

Berichtdoor huibf » Za 30 Mar 2019, 21:17

Vincent schreef:Er is toch een reden dat de buurtbus werd vervangen voor een reguliere bus.


Er reed een buurtbus op een deel van het traject. De reden dat lijn 21 ging rijden was een eis van de Provincie. Dus dat is geen reden, want er zijn wat dingen die de Provincie invoert/oplegt zonder enige gedachten, achtergronden en onderzoeken.

Gebruikersavatar
Aking
Berichten: 10426
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 10:20
Locatie: Utrecht/Sremska Kamenica
Contact:

Re: Buurtbusvraag

Berichtdoor Aking » Za 30 Mar 2019, 21:32

huibf schreef:want er zijn wat dingen die de Provincie invoert/oplegt zonder enige gedachten

Nou ja, ze zullen er vast gedachten bij hebben :mrgreen: (A)
WorldonRails.nl alles over Internationale treinreizen


Terug naar “OV Vraagbaak”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast