Het grote OVInfo-app topic

Heb je ergens een fout in de reisinformatie, een goedkoop treinkaartje, of een bug in je OV app gezien, meld het dan hier.
Milco
OVNL-beheerder
Berichten: 4822
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor Milco » Ma 27 Aug 2018, 21:23

Inmiddels is het opgelost zie ik. :)

Ander dingetje, heeft deels met deze app te maken, maar ik zat even buslijn 160 Amersfoort - Almere te volgen met vertrektijd 20:57 uur vanaf Vathorst (en voertuig 6201, een stadsbus van allGo) en ik weet niet of het echt zo is, maar het leek erop alsof de bus bij de rotonde bij afrit 8a van de A28 ná het snelwegviaduct gekeerd is en de A28 heeft gevolgd richting knooppunt Hoevelaken. Even later werd de positie van de bus aangegeven op de Energieweg bij afslag 14 op de A1 en daarna leek de bus weer op de A28 richting Nijkerkersluis te zijn gereden. Fikse spontane omleiding als het klopt... :shock:
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 29-09-2018
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 27-09-2018

Informatie Keolis Almere: http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 30234
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor Daniel » Ma 27 Aug 2018, 21:42

De rotonde na het snelwegviaduct? Dus die aan de kant van Nijkerk bedoel je? Heeft wel wat weg van een chauffeur die gewoon de weg kwijt was en na weer over het viaduct te zijn gekomen het bordje "Amersfoort" heeft gevolgd in plaats van het bord "Amersfoort Vathorst". Dat kan je dan ook niet meer corrigeren last-minute omdat er een verhoogde rijbaanscheiding tussen zit (de baan vanaf het viaduct terug de A28 op leidt niet over de rotonde maar erlangs).

Mij viel vandaag in de app op dat het haltebolletje van de halte Ziekenhuis Dordwijk in Dordrecht nog op de oude plek staat (aan het smalle busbaantje boven de tunnel in de Karel Lotsyweg). Echter is die halte al een tijdje naar een stukje noordelijker verplaatst zodat lijn 2 direct na de halte kan omkeren en niet meer helemaal door hoeft te rijden tot de rotonde aan de Sterrenburg-zijde van de tunnel. Het lijntje van de route klopt wel met die nieuwe situatie, maar het leek erop dat lijn 2 hierdoor geen vertrekmelding bij Ziekenhuis Dordwijk geeft in de app. Immers heeft 'ie de locatie van de halte die neem ik aan uit de systemen komt nooit bereikt maar is 'ie al eerder omgekeerd.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Milco
OVNL-beheerder
Berichten: 4822
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor Milco » Ma 27 Aug 2018, 21:59

Daniel schreef:De rotonde na het snelwegviaduct? Dus die aan de kant van Nijkerk bedoel je? Heeft wel wat weg van een chauffeur die gewoon de weg kwijt was en na weer over het viaduct te zijn gekomen het bordje "Amersfoort" heeft gevolgd in plaats van het bord "Amersfoort Vathorst". Dat kan je dan ook niet meer corrigeren last-minute omdat er een verhoogde rijbaanscheiding tussen zit (de baan vanaf het viaduct terug de A28 op leidt niet over de rotonde maar erlangs).

Ja, klopt. Hij is wel op tijd uit Vathorst vertrokken maar is dus 2x over het viaduct gereden om daarna richting knooppunt Hoevelaken te rijden in plaats van de andere kant op.
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 29-09-2018
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 27-09-2018

Informatie Keolis Almere: http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html

Thom69
Berichten: 793
Lid geworden op: Do 31 Dec 2009, 15:42

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor Thom69 » Di 28 Aug 2018, 20:21

Een wat technischer vraagje: in de app worden bussen van Arriva, in elk geval in ZHN, nu getoond met hun 'simpele' bestemming, terwijl er op de bus een uitgebreidere bestemmingsaanduiding staat. Als voorbeeld: zowel lijn 30 als 31 vanaf Leiden worden aangeduid als 'Katwijk', terwijl op de bus de bestemmingen 'Katwijk Estec / via Boulevard' en 'Katwijk Vuurbaak / via Biltlaan' getoond worden.

Ik zou het zelf herkenbaarder vinden als ik in de app kan zoeken naar de bestemming die op de bus staat, in plaats van naar een combinatie van het juiste lijnnummer + verkorte bestemming. In KV-termen: zou het mogelijk zijn om voor Arriva-ritten in plaats van [destnamefull] de parameters [destnamemain] + [destnamedetail] te gebruiken?
Regelmatig te vinden in bussen in de omgeving Leiden | Vrijwilliger op Buurtbus 723 Lisse - Oude Wetering

hauptbahnhof
Berichten: 2914
Lid geworden op: Wo 20 Okt 2010, 22:00

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor hauptbahnhof » Wo 19 Sep 2018, 12:27

Al een paar dagen heeft GVBmetro geen actuele tijden. Normaal is dit binnen een dag wel opgelost maar dit duurt wel erg lang zo. Groot probleem?

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 8282
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor webguy » Wo 19 Sep 2018, 13:42

GVB geeft de verkeerde ritnummers door (negatief ipv positief), zit dus iets mis bij GVB.

WSM
Berichten: 915
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:59

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor WSM » Vr 28 Sep 2018, 21:25

Al weken geen of sporadisch actuele data van de CXX-bussen hier in Haaglanden. Heeft Connexxion nu al de handdoek in de ring gegooid? Ze moeten nog een jaar!
§ 6. Het passeren van rode seinen

Artikel 33

1.Lichtseinen die rood licht uitstralen mogen alleen voorbijgereden worden, indien de bestuurder van de treindienstleider een aanwijzing Stoptonend sein heeft gekregen.

Somoht
Berichten: 1339
Lid geworden op: Di 11 Sep 2012, 22:03

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor Somoht » Vr 05 Okt 2018, 22:15

Verkeerd databestand ingelezen ofzo, het is nog steeds stuk... Beschamend

Tom024
Berichten: 159
Lid geworden op: Zo 22 Feb 2015, 09:37

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor Tom024 » Za 06 Okt 2018, 15:28

Het valt me op dat van lijn 634 Waalwijk- R´veer alleen de rit getoond wordt die uitbesteed is aan TCR. de ritten die Arriva zelf rijdt worden niet weergegeven. Ook een fout waarschijnlijk?

hauptbahnhof
Berichten: 2914
Lid geworden op: Wo 20 Okt 2010, 22:00

Re: Het grote OVInfo-app topic

Berichtdoor hauptbahnhof » Do 11 Okt 2018, 11:37

Alle GVB-modaliteiten zijn onbekend (vraagtekens). Weer ritnummerprobleem?


Terug naar “Vragen & Meldingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten