Het grote rijdendetreinen-app topic

Alle reiservaringen die je met het OV hebt. Korte reiservaringen mogen in het algemene maandtopic. Grote fotoverslagen passen beter bij OV in Beeld.
bartjemestrom
Berichten: 354
Lid geworden op: Do 18 Feb 2010, 09:47

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor bartjemestrom » Zo 07 Aug 2016, 20:09

Geert schreef:Zou je een screenshot kunnen maken of aangeven welke versie van Android/welk toestel je hebt? Dit ben ik tijdens het testen niet tegengekomen namelijk.


Ik heb een Samsung S6 met Android 6.0.1

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Geert » Zo 07 Aug 2016, 22:11

Daniel schreef:
Geert schreef:Mja, dat kan inderdaad verwarrend zijn. Met de huidige combinatie van informatiebronnen kan ik er helaas niets beters van maken, de brondata voor de ritinformatie is ARNU/IFF (zelfde data als in de reisplanner) en die heeft helaas geen weet van de opgeheven stops op de oorspronkelijk geplande stations.

Even meedenkend: is het geen optie om het linkje "volledige ritdetails tonen" niet te laten zien als een trein de status opgeheven heeft? Dan ben je niet afhankelijk van de beperkingen in de ritinformatie.

Moet ik even over denken, kan me voorstellen dat het ook nuttig kan zijn om toch die rit op te vragen (was-ie helemaal opgeheven of slechts op dit station, etc.)
Zit nu net nog eens even te kijken bij die ritinformatie trouwens, specifiek voor splitsende treinen. Bij splitsen ergens verderop de route staat er mooi een aftakkinkje zie ik. Maar als treinen eerder op de route gecombineerd zijn dan staan er juist twee verschillende ritten onder elkaar die niet op elkaar aantakken. Bewust of is dat ook een beperking in de data?
Voorbeeldje:
http://daniel3.home.xs4all.nl/diverse/Screenshot_2016-08-07-18-39-32.png

Het algoritme voor de routestrip was nog niet voorbereid op combinerende treinen. Staat nog wel op de planning om ook een mooie routestrip van te maken maar dat komt na de release van 3.0, aangezien de data an sich klopt en het maar om een kleine groep treinen gaat.

@bartjemestrom: bedankt! Ga ik even verder onderzoeken, aangezien ik het op mijn eigen S6 niet eerder gezien heb.

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Geert » Ma 08 Aug 2016, 16:46

De 'overbodige' opmerkingen bij de ritdetails zijn nu niet meer. Daarnaast staat er nu een update in de Play Store met een aantal bugfixes.

@bartjemestrom: zou je een screenshot willen maken van de tabs? Ik krijg het namelijk niet gereproduceerd op een S6.

WALUIGI96
Berichten: 35
Lid geworden op: Vr 20 Nov 2015, 19:15

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor WALUIGI96 » Ma 08 Aug 2016, 18:25

Een verzoekje:
Op mijn LG G3 zit een notificatieled die constant blijft branden zodra er een storing is, omdat ik doorlopende meldingen heb aangezet. Is het misschien mogelijk om een optie te maken of het notificatieled aan of uit te zetten bij de meldingen?

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25127
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Daniel » Ma 08 Aug 2016, 18:28

Ik tikte net de 5863 aan in de actuele vertrektijden van Amersfoort en als ik dan vervolgens de volledige routeinfo open toont die slechts het trajectdeel Schiphol - Amsterdam C. i.p.v. Schiphol - Vathorst. Opmerkelijker was echter dat de treinsamenstelling bij de volledige routeinfo precies omgekeerd was terwijl deze serie nergens kopmaakt. (Indien nuttig: ik heb er screenshots van)
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
dylanwild94
Berichten: 2313
Lid geworden op: Vr 28 Jun 2013, 22:05
Locatie: rozenburg zh
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor dylanwild94 » Ma 08 Aug 2016, 18:37

ik had met de 1056 waar de 186 014 als trekkende loc werd weergegeven terwijl het de duwende was.
gaat het niet zoals het moet,moet het maar zoals het gaat.
je hebt het OV en je hebt de NS.

In schoolperiodes vast traject: Laan van nieuw blankenburg, Rozenburg - Anthony fokkerweg/ parmertierplein, Rotterdam.

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Geert » Ma 08 Aug 2016, 22:17

WALUIGI96 schreef:Een verzoekje:
Op mijn LG G3 zit een notificatieled die constant blijft branden zodra er een storing is, omdat ik doorlopende meldingen heb aangezet. Is het misschien mogelijk om een optie te maken of het notificatieled aan of uit te zetten bij de meldingen?

Alvast bedankt!

Ga ik noteren.
Daniel schreef:Ik tikte net de 5863 aan in de actuele vertrektijden van Amersfoort en als ik dan vervolgens de volledige routeinfo open toont die slechts het trajectdeel Schiphol - Amsterdam C. i.p.v. Schiphol - Vathorst. Opmerkelijker was echter dat de treinsamenstelling bij de volledige routeinfo precies omgekeerd was terwijl deze serie nergens kopmaakt. (Indien nuttig: ik heb er screenshots van)

Graag! (mag via PB/mail)
dylanwild94 schreef:ik had met de 1056 waar de 186 014 als trekkende loc werd weergegeven terwijl het de duwende was.

Heb je toevallig de optie 'Exacte treinsamenstelling' aan staan en klopte de volgorde dan wel? De combinatie loc+getrokken meuk gaat vaker mis qua volgorde (of de loc/de getrokken meuk ontbreekt volledig).

Gebruikersavatar
dylanwild94
Berichten: 2313
Lid geworden op: Vr 28 Jun 2013, 22:05
Locatie: rozenburg zh
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor dylanwild94 » Di 09 Aug 2016, 10:47

Ja die optie heb ik aan staan. Gisteren ook al.
gaat het niet zoals het moet,moet het maar zoals het gaat.
je hebt het OV en je hebt de NS.

In schoolperiodes vast traject: Laan van nieuw blankenburg, Rozenburg - Anthony fokkerweg/ parmertierplein, Rotterdam.

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Geert » Di 09 Aug 2016, 17:06

Ik bedoelde eigenlijk te vragen of de volgorde wel loc + rijtuigen was (ipv rijtuigen + loc) als je naar de treinsamenstelling kijkt in de tekst. Maar zal er zelf de komende dagen even extra op letten voor de zekerheid.

Gebruikersavatar
dylanwild94
Berichten: 2313
Lid geworden op: Vr 28 Jun 2013, 22:05
Locatie: rozenburg zh
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor dylanwild94 » Di 09 Aug 2016, 17:54

De volgorde was wel goed loc + rijtuigen + loc
gaat het niet zoals het moet,moet het maar zoals het gaat.
je hebt het OV en je hebt de NS.

In schoolperiodes vast traject: Laan van nieuw blankenburg, Rozenburg - Anthony fokkerweg/ parmertierplein, Rotterdam.

bartjemestrom
Berichten: 354
Lid geworden op: Do 18 Feb 2010, 09:47

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor bartjemestrom » Wo 10 Aug 2016, 22:43

Geert schreef:@bartjemestrom: zou je een screenshot willen maken van de tabs? Ik krijg het namelijk niet gereproduceerd op een S6.


Bij deze, had geen tijd gevonden om het op een fatsoenlijke manier te uploaden

Afbeelding

Thom69
Berichten: 633
Lid geworden op: Do 31 Dec 2009, 15:42

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Thom69 » Do 11 Aug 2016, 00:29

Ook een S6-gebruiker hier, zonder versprongen 'n'. Ik heb mijn lettergrootte (Instellingen>Display) op 'piepklein' staan. Zet ik hem op 'normaal' of groter, dan verspringt de 'n' inderdaad.
Regelmatig te vinden in bussen in de omgeving Leiden en in de trein | Ledn - Asd |

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25127
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Daniel » Do 11 Aug 2016, 06:45

Gebeurt ook op mijn LG G3 zie ik, daar als ik de lettergrootte van normaal naar groot wijzig.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
reisthijs
Berichten: 4004
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 19:35
Locatie: Utrecht

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor reisthijs » Do 11 Aug 2016, 10:29

Ik heb er normaal geen last van, maar als ik op mijn Moto E de lettergrootte op 'groot' zet verspringt niet alleen de 'n' maar ook de 'e'. Bij lettergrootte 'enorm' gaat ook de 'd' gezellig mee naar de volgende regel, net als de laatste 'r' van reisplanner.
"Laat uitstappers voorgaan. Zij maken plaats voor u."

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Geert » Do 11 Aug 2016, 16:50

Bedankt voor het screenshot en de meldingen! Er staat nu een update in de Play Store die dit probleem moet verhelpen (samen met een paar kleine andere issues).

albertjan96
Berichten: 267
Lid geworden op: Do 19 Mar 2015, 21:51
Locatie: Kesteren / Arnhem

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor albertjan96 » Vr 12 Aug 2016, 18:28

Gaat er momenteel iets niet goed met de datastroom? "Reguliere" verstoringsmeldingen verschijnen nu als Belangrijk bericht in de app, waardoor ik er ook een melding van krijg. Ook staan er geen trajecten in de details. Dit zie ik nu bij de storing Eindhoven - Weert, en later ook bij de storing Schiphol Airpoet -Almere/Hilversum. Ik heb de optie aanstaan dat ik alleen meldingen krijg bij storingen op favoriete trajeten en Belangrijke berichten

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9100
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Michael » Vr 12 Aug 2016, 21:27

Ik denk inderdaad dat er iets niet helemaal goed gaat. Dit staat in de NS app:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Op de website van NS staat dit ook zo. Terwijl de enige storing op het spoor momenteel tussen Amersfoort en Zwolle is
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25127
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Daniel » Vr 12 Aug 2016, 21:30

Die storing Amersfoort - Zwolle komt bij mij trouwens ook bij de belangrijke berichten te staan terwijl dat voor mij geen favoriet traject is in RdT.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Michael
Berichten: 9100
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Michael » Vr 12 Aug 2016, 22:48

Naar aanleiding van die storingsinformatie die niet helemaal lekker weergegeven wordt en de treinenradar die ook niet werkt (Alle NS treinen staan stil.) heb ik een tweet gestuurd naar NS. Die reageerde dat er inderdaad wat lijkt te haperen in de systemen.
Vaste reiziger van Arriva Brabant.

albertjan96
Berichten: 267
Lid geworden op: Do 19 Mar 2015, 21:51
Locatie: Kesteren / Arnhem

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor albertjan96 » Vr 12 Aug 2016, 22:54

Zo te zien krijgen ze deze melding met geen mogelijkheid uit het systeem verwijderd en is er een nieuwe melding aangemaakt om het weer recht te trekken :?

bartjemestrom
Berichten: 354
Lid geworden op: Do 18 Feb 2010, 09:47

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor bartjemestrom » Za 13 Aug 2016, 13:35

Geert schreef:Bedankt voor het screenshot en de meldingen! Er staat nu een update in de Play Store die dit probleem moet verhelpen (samen met een paar kleine andere issues).


Het is inderdaad opgelost! Top!

Gebruikersavatar
Ronald
Berichten: 3248
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 23:55

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Ronald » Di 16 Aug 2016, 21:20

Ik heb nu (zo te zien) ook de nieuwe versie. Het eerste wat me opvalt is dat als je in de reisplanner een datum en tijd wilt kiezen je vanuit het planner-scherm best vaak moet doortikken. De mogelijkheid om een datum en tijd te kiezen zou ik het liefst direct in het planner-scherm zien, werkt toch wat sneller. Verder mooie nieuwe mogelijkheden :Y
Verder krijg ik een "serverfout" bij plannen naar Aachen Hbf maar dat zal wel ontbrekende data zijn.

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Geert » Di 16 Aug 2016, 22:27

Ja, serverfout is daar een beetje een generieke foutmelding omdat NS ook alleen maar generieke foutmeldingen teruggeeft. Sinds de knip in Herzogenrath werkt dat volgens mij al niet meer (waarschijnlijk zijn de treinen tussen Herzogenrath en Aachen niet (meer) opgenomen in de reisplanner).

Hendrik
Berichten: 1467
Lid geworden op: Vr 20 Feb 2015, 21:12

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Hendrik » Vr 19 Aug 2016, 11:52

Rijdendetreinen op een koffiezetapparaat (als ik het goed zag): https://tweakers.net/geek/114791/tweake ... araat.html

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11944
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Het grote rijdendetreinen-app topic

Berichtdoor Geert » Vr 19 Aug 2016, 19:07

Lijkt er wel veel op, maar is het volgens mij niet. Ik mis het blokje bij de spoornummers en de disclaimer onderin.


Terug naar “OVer je Reiservaringen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten