New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Gebruikersavatar
Srananbloke
Berichten: 424
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 21:35
Locatie: Arnhem

New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Srananbloke » Di 24 Dec 2013, 15:32

De eerste week van november 2013 stond in het teken van een trip naar New York. Ik verbleef hier met mijn vriendin van 2 t/m 7 november. Tevens was een zeer kort verblijf plus overnachting in Parijs op de heenweg in onze trip inbegrepen. Voor mijn vriendin was het de eerste kennismaking met de immense stad die New York heet. Ik ben er al vaker geweest, maar moest om begrijpelijke redenen een weekje op 'oee aah wauw' modus' staan. Dat vond ik niet zo erg. Hoe vaak je ook in NY komt, het blijft een stad die je keer op keer overdondert. Tevens was het een hereniging met mijn meest favoriete metronetwerk, jawel…die van NY :)

Ons vliegticket hebben we in augustus geboekt. Een ticket met Air France/Delta met Brussel-Zuid als aankomst -en vertrekpunt bleek een stuk goedkoper te zijn dan diverse opties vanaf Schiphol. Hiervoor moesten we nog wel een reisje van/naar Brussel-Zuid afleggen. Het verloop van de heenreis en de eerste paar dagen in New York in dit eerste verslag. Voor beide verslagen geldt: een groot deel van de foto's zijn van iPhone kwaliteit, en hier en daar heb ik wat toeristische kiekjes in het verslag inbegrepen.

1. De reis begon in Maarheeze. De nacht voor vertrek brachten we door bij mijn schoonouders. Zij brachten ons in de late ochtend van zaterdag 1 november naar het dichtstbijzijnde station over de grens, Neerpelt.
Afbeelding

2. Waar een op dat moment nog lege MW41 op ons wacht...
Afbeelding

3.
Afbeelding

4. Na iets meer dan een uur bereiken we ons eerste overstapstation….
Afbeelding

5. …om na nog eens een uur aan te komen op Brussel-Zuid.
Afbeelding

6. Boek je een vliegticket bij Air France, KLM en/of Delta met vertrek vanaf Brussel of Antwerpen, dan is de kans groot dat een deel van de reis per Thalys of TGV wordt afgelegd.

In ons geval vond het eerste deel van de reis per TGV plaats, van Brussel Zuid naar Aeroport Charles de Gaulle. Het treingedeelte van het vliegticket is goed geregeld. Zo heeft Air France/KLM/Delta een eigen incheckbalie op Brussel-Zuid, krijg je gelijk instapkaarten voor de vlucht vanaf Parijs, worden je koffers in het bagageruim van de trein opgeslagen…en last but not least; je reist eerste klas.
Afbeelding

7.
Afbeelding

8. Lekker comfortabel reizen. Jammer van het raam…
Afbeelding

9. Rond de overgang van middag naar avond arriveren we op station Aeroport Charles de Gaulle. Qua navigatie is Charles de Gaulle niet de fijnste luchthaven. Het kost meerdere niveaus en het meerdere keren raadplegen van allerlei borden om uiteindelijk uit te vinden hoe we op straatniveau komen, waar zich de verdeelhal bevindt voor de terminals en de pendelbus naar ons hotel.
Afbeelding

10. We verblijven die avond en nacht in een budgethotel op ongeveer 10 minuten pendelen van de luchthaven. Nadat we onze spullen hebben gedumpt, pakken we de pendelbus terug naar de luchthaven. Op de luchthaven pakken we RER B, die de luchthaven verbindt met Parijs.

We hebben maar een paar uurtjes de tijd, dus de toerist uithangen zit er niet echt in. Mijn vriendin zou de volgende ochtend niet alleen voor het eerst naar NY gaan, dit was ook haar eerste echte kennismaking met Parijs. Dus besluiten we om op Saint Michel-Notre Dame over te stappen op RER C. Even later stappen we uit op Champ de Mars-Tour Eiffel, voor een paar snelle kiekjes bij jawel…de Eiffeltoren
Afbeelding

11. Het was een erg regenachtige avond. Na 5 minuten houden we het weer voor gezien en rennen we terug naar het station. We gaan terug naar Saint Michel-Notre Dame, dat gunstig ligt in Quartier Latin, nabij een lange strip van bars en restaurants. Hier eten we wat, niet veel later houden we het avondje Parijs voor gezien en pakken we RER B terug naar de luchthaven. Hier nog wat ‘uit de losse’ hand kiekjes…zoals je ziet: ook op OV gebied weinig tijd om de toerist uit te hangen.
Afbeelding

12.
Afbeelding

13.
Afbeelding

14.
Afbeelding

15. Na een welverdiende nachtrust, keerden we de volgende ochtend terug naar de luchthaven. Een persoonlijk hoogtepunt voor mij: de vlucht van Parijs naar New York werd uitgevoerd met de Airbus A380, het grootste verkeersvliegtuig ter wereld. De afgelopen jaren heb ik tijdens het plannen van mijn reizen telkens geprobeerd een vlucht met dit toestel mee te pakken. Helaas kwam het qua prijs en/of planning niet uit. Nu was het eindelijk zover.
Afbeelding

16. Na 8 uurtjes bereiken we JFK Airport
Afbeelding

17. Na aankomst duurde het nog een uur of 3 voordat we het luchthaventerrein verlieten, o.a. dankzij de zeer efficiënte (kuch) immigratiedienst in de aankomsthal van JFK. Even een snelle vette hap, en we gingen bepakt en bezakt richting de AirTrain. Deze volautomatische shuttle verbindt alle terminals van JFK met de metrostations Howard Beach en Sutphin Boulevard. Wij moesten naar Sutphin Boulevard. Hier pakten we de E, om 2 stations verder over te stappen op de F, die ons rechtstreeks naar ons hotel bracht. Rond middernacht konden we eindelijk bijkomen van een lange dag.

De volgende ochtend, na een snel ontbijt gingen we op pad. Richting Manhattan. We verbleven in Queensbridge, een onderdeel van de wijk Long Island City in Queens. Op het eerste gezicht niet de meest gezellige buurt om te verblijven, maar de ligging is perfect ten opzichte van Manhattan en de hotels zijn ook nog eens een stuk goedkoper.
Afbeelding

18. Station 21 St/Queensbridge. Onze uitvalsbasis voor de week.
Afbeelding

19. First stop: Times Square. Ooit de wallen van NY, tegenwoordig een soort Disneyland, maar dan met winkels en bekende restaurants.
Afbeelding

20. Na het nodige sfeerproeven stappen we weer in de metro. De marathon van New York is aan de gang. Wij besluiten een rustige plek te zoeken om de lopers aan te moedigen. En die plek vinden we, in The Bronx. Op de achtergrond een trein van Metro-North, Één van de regionale netwerken die NYC verbindt met de rest van de staat NY.
Afbeelding

21. Station 138th St, The Bronx. De MTA (de vervoersautoriteit in NY) doet nog relatief weinig aan dynamische reisinformatie op stations. Soms is de implementatie van reisinformatie op stations afhankelijk van de divisie waarin bepaalde lijnen opereren. Zo zijn er op bepaalde stations van de lijnen 4,5 en 6 wel actuele vertrekdisplays te vinden.
Afbeelding

22. Soms loop je langs een abri, je kijkt naar de advertentie, en je hebt zoiets van…OK…
Afbeelding

23. Het interieur van een R62(A?) metrostel op station South Ferry
Afbeelding

24. Stationsingangen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je de ingang die toegang biedt tot alle beschikbare perrons, maar ook de ingang die alleen toegang biedt tot één specifieke richting, zoals de ingang van dit station onder Broadway.
Afbeelding

25. Grand Central. Het start –en eindpunt van de Metro-North treindiensten. Mooie stationshal, lelijke perrons.
Afbeelding

26. Uitzicht op zuidelijk Manhattan vanaf Top of the Rock, Rockefeller Center.
Afbeelding

27. Station 59th st/Columbus Circle. Op diverse lijnen rijden er ‘local’ en ‘express’ diensten, voornamelijk op trajecten waar meerdere lijnen present zijn, zoals dit gedeelte van 59th st/Columbus Circle. Het station en (een deel van) het traject is viersporig uitgevoerd.
Afbeelding

28. Bedelaars, bijbelmarketeers, M&M’s verkopers, goochelaars en muzikanten. Je vindt ze overal in en rondom de metro’s en stations. Zoals hier op Grand Central.
Afbeelding

29. Tom’s Restaurant. Voor alle Seinfeld fans.
Afbeelding

30. Een bus in Queensbridge.
Afbeelding

31. Lijn E op station World Trade Center
Afbeelding

32. Lower Manhattan, gezien vanuit Staten Island.
Afbeelding

En hiermee sluit ik dit eerste deel af. In het volgende deel veel metro’s en bussen. Uiteraard afgewisseld met enkele toeristische plaatjes ter ontspanning :)

Fijne kerstdagen allemaal!
Last wish: I wish I had two more wishes.
Youtube

Michael
Berichten: 10503
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 20:18
Locatie: Terheijden
Contact:

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Michael » Di 24 Dec 2013, 15:37

Leuk verslag :D

Gebruikersavatar
mijack1985
Berichten: 1011
Lid geworden op: Za 22 Jan 2011, 11:24
Locatie: Den Haag

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor mijack1985 » Di 24 Dec 2013, 15:52

Mooi man, ben benieuwd naar de rest :-)
Terry Hoitz: I'm like a peacock, you gotta let me fly!
The Other Guys (2010)

Het lot van een rij instructeur:"Hij heeft altijd gelijk, maar zit er altijd naast."

Ardan
OVNL-beheerder
Berichten: 10624
Lid geworden op: Wo 10 Jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer
Contact:

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Ardan » Di 24 Dec 2013, 16:22

Vet :D
2019 (8-1):
Trein 206 km · Metro 34 km · (Snel)tram 33 km · Bus 10 km · Veer 0.3 km

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16352
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Fles » Di 24 Dec 2013, 16:29

Ziet er goeduut!

Gebruikersavatar
Meltrain
Berichten: 13791
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:29
Locatie: Rotterdam (Lombardijen)

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Meltrain » Di 24 Dec 2013, 16:47

Gaaf. :D Mooi verslag.
Ik kijk uit naar de rest. :pos:
I'm more into trains than training and my favourite sport is transport.
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.

Timon91
Berichten: 594
Lid geworden op: Ma 29 Jun 2009, 14:24
Locatie: Enschede

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Timon91 » Di 24 Dec 2013, 16:55

Vet :D Ook ik ben benieuwd naar de rest ;)
Mijn Flickr account.

Gebruikersavatar
marlies
Berichten: 2083
Lid geworden op: Za 10 Aug 2013, 15:34

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor marlies » Di 24 Dec 2013, 17:22

Gaaaaaaf, NYC staat hoog op m'n lijstje van waar ik ooit nog eens heen wil :)

Gebruikersavatar
Etienne
Berichten: 5437
Lid geworden op: Vr 26 Dec 2008, 14:01
Locatie: Pijnacker
Contact:

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Etienne » Di 24 Dec 2013, 18:20

Voor een eerste indruk, prima verslag :)
Elke dag van Pijnacker Centrum naar Spijkenisse Centrum en terug.

Kijk ook eens op mijn wandelwebsite voor wandelverslagen en bijbehorende foto's.

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 30907
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Daniel » Di 24 Dec 2013, 18:54

Leuk verslag!
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 3707
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 14:14

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor isadora » Di 24 Dec 2013, 20:48

Fraai verslag, mooi dat verschil Neerpelt-New York.
En een erg fraaie Eiffeltoren. :pos:
"There are three excellent theories for arguing with women...none of them work"

Milco
OVNL-beheerder
Berichten: 5041
Lid geworden op: Ma 13 Jul 2009, 23:07
Locatie: Almere
Contact:

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Milco » Di 24 Dec 2013, 22:40

Mooi verslag zeg! :pos: Ben erg benieuwd naar de rest! :D
Website: http://ov-almere.weebly.com/ --> update: 15-12-2018
Youtube: http://www.youtube.com/ovinalmere1 --> update: 15-11-2018

Informatie Keolis Almere: http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Thom91 » Wo 25 Dec 2013, 00:36

Zo herkenbaar allemaal! Leuk!
Komt wel goed schatje.

waldo79
Berichten: 4489
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 14:00
Locatie: Tiel

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor waldo79 » Wo 25 Dec 2013, 10:11

Staat nog op mijn verlanglijstje. Eerst maar naar Rusland. Kijk uit naar meer foto's.
Mij best :)

Gebruikersavatar
julsteren
Berichten: 1897
Lid geworden op: Di 11 Dec 2012, 21:28
Locatie: Borne (Overijssel)

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor julsteren » Wo 25 Dec 2013, 18:33

Prachtig!

Gebruikersavatar
Srananbloke
Berichten: 424
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 21:35
Locatie: Arnhem

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Srananbloke » Vr 27 Dec 2013, 13:29

Bedankt voor de reacties :) deel 2 volgt spoedig!
Last wish: I wish I had two more wishes.
Youtube

Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 12148
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 19:07

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Vinny » Vr 27 Dec 2013, 14:54

Leuk verslag :) Grappig dat die New Yorkse metrostations zo Europees lijken :wink:
"Dames en heren. Op dit moment zijn er geen bijzonderheden. Onze excuses voor het ongemak"

Gebruikersavatar
Cookie
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1584
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 17:06

Re: New York City deel 1: De eerste indruk (32 foto's)

Berichtdoor Cookie » Zo 29 Dec 2013, 17:50

Leuk verslag, en ook ik ben erg benieuwd naar de rest! :pos:


Terug naar “OV in Beeld”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten